Perjantaina, 20.8.2021

Mietityttääkö nettisivut ja niiden hinta? Kokeile kokeellista hintalaskuriamme

Netti on täynnä erilaisia hintoja ja hintalaskureita. Nettisivut ovat yritykselle elinehto, mutta monia mietityttää hinta. Mitä hinta pitää sisällään ja paljonko nettisivut maksavat? Avataanpas tätä vielä kerran.

Nettisivujen hinnoista on puhuttu Duden blogissa vuosien varrella monta kertaa. Luulisi, että tästä ei tarvitse enää kirjoittaa. Mutta hinta-asia aiheuttaa edelleen hämmennystä, sillä monilla verkkosivuilla lähtöhinnat ovat muutamista satasista ja hintakatto on tonni. Tuhat euroa kuulostaa kadunmiehen korvaan paljolta verkkosivuista ja kymppitonni mahdottomalta sijoitukselta.

Kuten autoissa, taloissa ja muissa luksustuotteissa, nettisivuja löytyy joka lähtöön. Joskus säästyy rahaa, mutta myöhemmin se saattaa kostautua isommalla remontilla.

Olemme kirjoittaneet hinta-aiheesta paljon. Joitakin poimintoja alla.

Hintalaskurit ovat hanurista, mutta teimme silti sellaisen tätä bloggausta varten РKatso ominaisuuksien vaikutus nettisivujen hintaan alta!

Emme ole kertoneet suoraa hinnastoa sivuillamme, koska hinta on mahdoton m√§√§ritt√§√§ tiet√§m√§tt√§ yksityiskohtia. Kaikenlaiset ”laske projektillesi” hinnat ovat typeri√§, koska tietyn ominaisuuden tai tuotteen hinta voi heilahdella sen mukaan mitk√§ ne todelliset k√§ytt√∂tarpeet ovat. Esimerkiksi tavallinen yhteydenottolomake on aika peruskauraa, mutta mm. alla oleva hintalaskuri (joka ”lomake” sekin) tai johonkin integroitava lomake voikin olla sitten ihan toisenlainen ty√∂.

Hintaan vaikuttaa sata ja miljoonaa eri asiaa, eik√§ yht√§ asiaa voi myyd√§ niin, ett√§ ”t√§st√§ puuttuu tonni, nonniih!”. Jotta saisit jotain osviittaa asiasta, teimme laskurin, ole hyv√§:

Kuinka paljon nettisivut siis maksavat? Jos yllä oleva upotus ei jostain syystä näy laitteellasi oikein, avaa omaan ruutuunsa tästä.

Yll√§ olevan laskurin ”tuotteita” on yhteens√§ 39 kappaletta. Koska n√§it√§ on paljon, emme ole avanneet tarkemmin mit√§ ominaisuudet pit√§v√§t sis√§ll√§√§n. Voin kuitenkin sen verran sanoa, ett√§ ne pit√§v√§t sis√§ll√§√§n paljon ja v√§h√§n enemm√§nkin. Yksitt√§isen ominaisuuden/tuotteen hinta vaikuttaa l√§hinn√§ tarjouksen kokonaishintaan, eik√§ mik√§√§n tarjous ole samanlainen.

Hui kamala mitä hintoja! Mites nettisivut teiltä eroaa jostain toisesta toimijasta?

Kilpailu nettisivuntekijöiden kesken on kovaa, alalta löytyy toimijoita laidasta laitaan. Ero yhden-kahden henkilön ja täyden palvelun digitoimiston välillä on kuitenkin selkeä. Meidät erottaa muista mm. kovaksi keitetty seitsemänhenkinen tiimi, jolla on yhteenlaskettuna kokonaisen eliniän verran kokemusta suunnittelusta, markkinoinnista, myynnistä ja brändin kehittämisestä verkossa, ehkä rahtusen enemmän tulitukea taustalla verrattuna keskivertopuuhastelijaan, jolle nettisivut saattavat olla vain sivubisnes. Isolle osalle meistä nettisivut olivat intohimo jo nuorena kloppina, eikä mielenkiinto tai focus ole seilannut aiheesta toiseen vaan vahvistunut entisestään. Nettisivut on se meidän juttu. Tiimin osaamisen, yrityksen henkilöstön focuksen, koon ja tietotaidon pitäisikin olla suurin erottava tekijä myös hinnassa. Halvalla ei ole yksinkertaisesti varaa hieroa.

Ymm√§rr√§n t√§ysin, ett√§ hinnat h√§mment√§v√§t, koska netiss√§ vilisee suhteellisen halpaa hinnoittelua. Netist√§ l√∂ytyy hintoja laidasta laitaan, mm. hauilla ”nettisivut hinta”, ”nettisivujen hinta” ja ”paljonko nettisivut maksavat” saa seuraavankaltaisia tuloksia:

On hämmentävää miten moni nykyään perustelee nettisivujen hintaa sisältömäärällä siten, että 10 alasivun nettsivut maksavat enemmän kuin 5 alasivun nettisivut. Hyvin tehdyt nettisivut voivat sisältää vaikka 1000 alasivua, eikä sen pitäisi vaikuttaa hintaan mitenkään, sillä moderneja sivustoja asiakas voi päivittää itse. Sivujen tai sisällön määrä ei ole todellinen ja nykyaikainen hintaperuste ja kertookin lähinnä eniten tarjoajasta.

Keskim√§√§rin ”perussivustojen” hinnat py√∂riv√§t etusivun hakutulosten mukaan 200-800 euron v√§lill√§. N√§m√§ hinnat ovat ainakin kuluttajalle sellaisia, ett√§ ei kukkarossa paina, mutta kannattaa katsoa millaista laatua toteuttaja tekee tuolla hinnalla. Jos alan tuntihinnoissa mitataan (yli 4 hengen digitoimistot 80-150 ‚ā¨ / h), n√§ihin hintoihin mahtuu muutama tunti ty√∂t√§. T√§h√§n v√§liin viel√§ klassikkoartikkeli √Ąl√§ osta parin tonnin WordPress-saittia vuodelta 2015.

Ainoa toimiva laskuri onkin todennäköisesti tässä (voit painella Fast, Good ja Cheap -valintoja vapaasti):

Liian usein nettisivujen hintaa etsiess√§ pyrit√§√§n l√∂yt√§m√§√§n sivujen tekij√§ mahdollisimman halvalla, sill√§ kaikki eiv√§t n√§e nettisivuissa sen kummempaa arvoa. Toisaalta, yrityksi√§ on erilaisia ja esimerkiksi pienemm√§t tai yhden ihmisen yritykset eiv√§t ehk√§ halua satsata verkkosivuihin enemp√§√§ kuin on pakko. Mutta asia on kuten Katleena Kortesuo sanoi kirjassaan ”100 faktaa myynnist√§”: ”Jos et ole verkossa, et ole olemassa” (sanan ”verkko” voi t√§ss√§ kohtaa my√∂s korvata sanalla ”verkkosivut”):

‚Äú√Ą√§rimm√§isen harva asiakaspolku on sellainen, joka tapahtuu kokonaan verkon ulkopuolella. K√§yt√§nn√∂ss√§ ei juuri ole olemassa sellaisia tilanteita, joissa uusi asia¬≠kas kuulisi tuotteesta ilman verkkoa, kyselisi muilta k√§ytt√§j√§kokemuksia ilman verkkoa, tekisi ostop√§√§t√∂ksen ilman verkkoa, varaisi ajan ilman verkkoa ja lopulta my√∂s ostaisi tuotteen ilman verkkoa. Itse en satsaisi kovin paljoa n√§ihin asiakaspolkuihin, koska ne ovat katoava luonnonvara.‚ÄĚ

Ote kirjasta: ‚Äú100 faktaa myynnist√§‚ÄĚ (Andrei Koivum√§ki, Katleena Kortesuo, 2019)

Jos hinta on ainoa kriteeri, kannattaa vielä miettiä

Olen muutaman kerran saanut palautetta asiakkaalta, että Duden hinnat tuntui alkuun kovalta, mutta myöhemmin hinta on ollut ymmärrettävämpi sen jälkeen kun on nähty miten paljon paremmin ja nopeammin sivusto toimii, miten helppo sitä on päivittää ja miten esimerkiksi WordPressin ylläpitonäkymässä ei ole turhia lisäosia tai kilkkeitä. On tärkeää että nettisivuja ei tehdä vanhanaikaisesti siten, että mitään ei pääse päivittämään vaan päinvastoin Рlohkoajattelun avulla asiakas voi halutessaan rakentaa vaikka aivan eri näköisiä laskeutumissivuja, jotka silti noudattavat yrityksen brändiä ja näyttävät yhdenmukaisilta.

Ennen verkkosivujen ostop√§√§t√∂st√§ kannattaa mietti√§ mik√§ on sit√§ ”nexti√§ leveli√§” ja kuinka paljon digi- tai mainostoimistoyritys tekee ns. ”valmispaketeilla” liukuhinatuotteena. Meill√§ aivan kaikki tulee juuri sinulle tai yrityksellesi r√§√§t√§l√∂ityn√§, eik√§ niin ett√§ nappaamme netist√§ valmiin tusinateeman ja vaihdamme siihen logosi ja v√§risi.

√Ąl√§ k√§yt√§ laskureita vaan pyyd√§ rohkeasti tarjous

Onko tarvetta laadukkaille, oikeasti hyvän näköisille, nopeasti latautuville ja ennen kaikkea uskottaville nettisivuille? Jos kyllä, olet oikeassa paikassa. Unohda nettisivujen hinta ja laskurit hetkeksi ja pyydä meiltä tarjous. Saat kaikenkattavan PDF-tarjouksen, jossa on useampi sivu ja tarkkaan eritelty mikä maksaa, paljonko, milloin lähdetään tekemään ja niin edelleen. Soita numeroon 040 835 1033, jätä chat-viesti, lomakeviesti tai lähetä sähköpostia moro@dude.fi niin kahtellaan mitä voitaisiin sinulle tai yrityksellesi tehdä!

Lue myös nämä

Nettisivut yritykselle РMistä, miten, paljonko maksaa? Tsekkaa nykypäivän vaihtoehdot

Nettisivut on tärkeä myyntikanava ja uskottavuuden ja brändin boostaaja. Tehdäkö itse vai tilatako digitoimistolta?

Paljonko kotisivut maksavat?

Kuulemme usein kysymyksen "Mitä nettisivut maksavat?".

6 parasta chat-palvelua verkkosivuille – osa 2

Chat-palveluja on sadoittain, mutta joukossa on paljon bugisia tai muuten vain kökön näköisiä, joita ei voi tuunata haluamakseen tai joista ei löydy perusominaisuuksia kummempaa. Mitkä chat-palvelut ovat laadukkaita, mikä kannattaa ottaa verkkosivuille käyttöön?