Perjantaina 26.1.2024

<?php ask_e( ‘Töihin Dudelle?’ ); ?> – Etsimme WordPress-osaajaa tositarkoituksella

Innostaako sopivan haastava tekeminen kivassa porukassa? Etsitkö harjoittelupaikkaa, jossa ei oikeasti tarvitse olla seppä syntyessään, mutta jossa oppii kyllä varmasti! Onko PHP on ihan parasta, WooCommercen hookit, rajapinnat ja erilaiset ongelmanratkontatilanteet tuovat päivään kivaa haastetta? Jos edes osa tästä resonoi, lue eteenpäin.

Dude tarvitsee lisää osaajia alati kasvavan joukkoonsa. Meitä on tällä hetkellä yksitoista, mutta kooditiimimme tarvitsee lisäkäsiä nimenomaan back end -puolelle. Etsimme tekijää, joka kirjoittaa WordPressin isolla P-kirjaimella, capital_P_dangit()!

Koodi:

<?php
namespace Air_Light;

/**
 * Registers YOUR Job at Dude!
 */
class Your_Post_Type extends Post_Type {

 public function register() {
  $generated_labels = [
   'menu_name' => self::ask__( 'Työpaikat', 'Job' ),
  ];
  
  $args = [
   'labels'       => $generated_labels,
   'public'       => true,
   'show_ui'      => true,
   'show_in_menu'    => true,
   'show_in_rest'    => true,
   'rewrite'      => [
    'with_front' => false,
    'slug'    => 'tyopaikat',
   ],
  ];  

  $this->register_wp_post_type( $this->slug, $args );
 }
}

Jos näet sielusi silmin mitä ylläoleva tekee tai koodi näyttää muuten kauniilta, lue eteenpäin. (Joo joo, tylsä CPT ja tiedän, että labeleita ja argumentteja puuttuu, mutta ei tähän hirveän pitkää rimpsua saa. Mutta syntax-väritys on ainakin hienoa? Ai ei? NO HÖH. Lue sitten lisää vaikka reposta).

Ehkä nämä koodiesimerkit on nähty rekryjutuissa, mutta saat varmaan kopin. Me tehdään PHP:ta, mielellään pirun hyvin, mutta “pirun hyvä” onkin se riittävä taso, eli sellainen johon on ennen kaikkea asiakas tyytyväinen, mutta heti sen jälkeen me dudet.

Tällä hetkellä voit hakea Dudelle koodaamaan bäkkiä jompaan kumpaan positioon:

 • Back-end kehittäjä -harjoittelija: Oletko valmistumassa JAMKista tai vastaavasta opinahjosta, mutta et tiedä missä suorittaisit työharjoittelun? Oletko kokeillut WordPressiä tai PHP:ta tai vaikka JavaScriptin toiminnallista puolta, mutta ei kiinnosta CSS tai mikään visuaalinen pätkääkään? Innostaako logiikoiden ja ratkaisujen miettiminen, vaikka et tiedä miten hommat toteuttaisi? Onko hakusessa mukava työpaikka, josta voisi saada myös uran ja ammatin? Älä etsi enempää, paikkasi on löytynyt! Pistä hakemus matalalla kynnyksellä!
 • Syvän pään back-end kehittäjä. Senioridevaaja, mutta kyllästynyt nykyiseen duuniin? Kiinnostaako työpaikka, jossa pääset haastamaan itseäsi ja osallistua WordPress-ratkaisujen, eli teemojen ja lisäosien taustakehitykseen? Dudella pääset ACF-Gutenberg-lohkoeditorin syvään päätyyn, rajapintaintegraatioiden maailmaan ja pienkehityshommiin PHP-pohjaisen back endin parissa. Jos kokemusta löytyy pari vuotta, uskot että tässä on sinun paikkasi ja löytyy jotain koodiakin pohjaksi, pistä ihmeessä hakemusta tulemaan!

Jos haet meille harjoitteluun, unohda tämän artikkelin syvän pään bäkin jutut, harjoittelussa harjoitellaan. Jos totta puhutaan niin ihan vakiduunissakin kaikki on ikuista opettelua, tai ainakin toivomme että asenteesi on sellainen – olemme täällä kaikki oppimassa.

Millainen on seuraava Dude

Duden arvot ovat Läpinäkyvyys, Laatu, Vastuullisuus, Rohkeus, Välittäminen ja Kehittyminen ja elämme näiden mukaisesti niin työntekijänä kuin ihmisenäkin. Vierityspalkki kiteytti Duden ytimen hienosti jo 2015: Ole mitä olet, digitoimisto. Meillä olet sellainen kuin olet. Joukkoomme kelpuutamme hyviä tyyppejä, jotka tähtäävät tiimipeliin, kantavat vastuunsa, osaavat huomioida vierustoverin ja ymmärtävät sen että olemme erilaisia, jokainen oma yksilönsä. Teemme töitä rennosti, mutta tosissaan.

Juhlavuotemme Ask me Anything -sessiossa 26.5.2023 silloin noin kymmenhenkinen tiimimme vastasi yhteisesti kysymykseen “Minkälainen tiimi teillä on? Keitä on mukana ja millainen tyyppi menestyy teidän tiimissä?”:

Huumorintajuiset introvertit ja hyvät tyypit pärjää. Asenteen pitää olla kunnossa. Kusipäänä tässä tiimissä voi olla aavistuksen hankalaa. Avoin saisi olla.

Huumori, noh… se on sellaista että meillä ei ainakaan töihin herääminen ole mitään tylsää paskaa. Jokaisella huumori on omanlaisensa, toisilla Leslie Nielsen ja isävitsit, toisilla vähän tulehtuneempaa huumoria. Se on semmosta. Tule, näe, koe?

Tällaisten tyyppien kanssa pääset touhuamaan (kuvasta puuttuu Maria):

Duden tiimi 2023, ryhmäkuva.
Duden porukka loppuvuodesta 2023.

Joukossa on porukkaa Jyväskylästä, Kuopiosta, Pyhäjärveltä, Muuramesta ja – usko tai älä – jopa yksi turkulainen! Me ollaan lupsakkaa porukkaa.

Duden tyypeistä voi lukea lisää blogistamme:

Ideana koko tässä hommassa on, että yhtäkään dudea ei ketuttaisi herätä aamulla töihin, oli kyse sitten perustajajäsenestä tai uusimpana tupaan tulleesta.

Mitä back end tarkoittaa Dudelle

Olemme WordPress-digitoimisto, eli meille back end tarkoittaa hyvin pitkälti PHP:ta. Back endissä on monta kerrosta, mutta tällä kertaa hakusessa on niinsanottu syvän pään tekijä, joka tulisi keskittymään vaativampiin back end -toteutuksiin ja -pienkehitystöihin. Raa’an WordPres/PHP-ohjelmoinnin lisäksi toisinaan tarvetta on puuhata myös komentorivillä, tietokantojen ja rajapintojen parissa. Harjoittelija lähtee harjoittelemaan näitä asioita, senioridevaaja toivottavasti osaa repertuaarin tai omaksuu sen nopeasti.

Meillä on käytössä git ja GitHub ja PHP:ta kehitämme WordPressin standardien mukaisesti ilman frameworkeja. Meillä EI siis tehdä mitään Timberillä, Bladella tai edes Sagella vaan kehitämme todella perinteistä PHP:ta hyödyntämällä WordPressin core-funktioita ja käytänteitä. Se on toimiva tapa siksi, että se on selkeää, kivaa, jatkokehitettävää, taaksepäinyhteensopivaa ja mahdollisimman säädötöntä ja toimittajaloukutonta. Käytössä on omat työkalut, joita voi kehittää eteenpäin. Palvelimina tietysti omat palvelimet niin paikallisesti kuin tuotannossakin.

Jos olet hakemassa meille senioridevaajan paikkaa, osaamisen puolesta sinulta pitäisi sujua muunmuassa:

Työetuina kokopäivätyössä mm. Smartum, hierontaetu, Paahtimo Papun kahvi toimistolla, reiluus ja joustavuus työajoissa.

Mitäs duden bäkkidevaajat sanovat hommista

Hilipasen Duden bäkkitiimin pöytiä kohti. Vastaan tulee ensimmäisenä Elias, josta kirjoiteltiinkin joskus vuonna nakki, eli 2022, kun Elias jäi töihin Dudelle harjoittelun jälkeen. Mitähän Elias on mieltä nyt kun kokemusta on kertynyt tähän mennessä pari vuotta…

Kerro yksi hyvä syy miksi Dudelle kannattaa tulla tekemään bäkkiä?

– Saa tehdä hommia ilman jatkuvaa painostusta ja hoputtelua.

Okei. Mitähän Luka vastaisi vastaavaan… Kysytään!

Mikä Duden bäkkihommissa on parasta?

– Viimeksi kun tätä kysyttiin minulta, vastasin ongelmanratkaisu ja siinä onnistuminen, ja edelleen olen sitä mieltä! Olen tällä hetkellä myös erityisen innostunut kun pääsen tekemään jotain hyvin spesifisti WordPress-maailmaan liittyvää hookki-kikkailua. Viime aikoina on ollut aika paljon vaikeitakin keissejä, ja olen nauttinut porukalla tekemisestä ja brainstormailusta, meillä on tosi hyvä bäkkitiimi.

Entä Jenni:

Oletko viihtynyt bäkkihommissa? Mikä on Dudella työskentelemisessä parasta?

– Joo! [olen viihtynyt] Bäkkihommat ovat olleet todella mielenkiintoisia ja vaikka välillä koodaaminen voi olla tuskastuttavaa niin se on myös hyvin palkitsevaa, kun onnistuu. Dudella parasta on hyvät tyypit ja kiva ilmapiiri!

Kannattaa hakea Dudelle!

Väitämme, että Dude on Suomen kovin WordPress-toimija. Olemme laatustandardeistamme avoimia ja tähtäämme siihen, että asiakas saisi parasta mitä rahalla saa. Vaadimme myös työntekijöiltämme jonkin verran, mutta emme koskaan pingota jos se meistä on kiinni. Meille kannattaa hakea matalalla kynnyksellä juuri tästä syystä. Jos et hae, emme tiedä sinusta.

Hait sitten harjoitteluun tai kokopäiväduuniin, onnea matkaan. Emme malta odottaa kuulevamme sinusta.

Meille voi myös vinkata tekijää. Palkkioksi saat hyvän mielen – ja ehkä töitä tutulle!

Katso avoimet työpaikat