Tiistaina 26.7.2022

Elias jäi Dudelle töihin harjoittelun jälkeen

Somepäivityksissämme on vilahdellut jo useamman kuukauden ajan uusi mystinen hahmo. Kuka hän oikein on? Miten Japani ja yksipyöräiset liittyy tähän kaikkeen?

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 2 vuotta sitten.

Nyt on vihdoin hetki kertoa utelialle tästä porukkaan tulleesta koodipuolen vahvistuksesta! Elias aloitti viime vuoden puolella Dudella viiden kuukauden harjoittelun, kasvoi kiinteäksi osaksi tiimiä ja jäi harjoittelun jälkeen vahvistamaan back end puolen tekemistä. Alla pienimuotoinen haastattelu, joka kertoo enemmän ja vastaa alussa esitettyihin kysymyksiin.

Kertoisitko vähän itsestäsi?

Olen Elias Kautto, ikää 25 vuotta. Dudella ollut marraskuun alusta hommissa, aluksi harkassa ja sen jälkeen jäinkin suoraa jatkamaan. Yleensä ottaen olen porukassa se, joka avaa suutaan vähiten ja kuuntelee muiden höpötystä.

Mikä oli ensikosketuksesi webin tekemiseen tai koodaamiseen ylipäätään?

Ensikosketus webbisivujen tekemiseen taisikin tulla yläasteella. Jollain kurssilla tehtiin pelkkää HTML:ää käyttämällä yksinkertainen sivu omasta aiheesta. Joskus samoihin aikoihin tuli YouTube-videoiden perässä tehtyä ainakin yksinkertainen laskin, Notepadilla koodaten tietenkin.

Miten kuulit Dudesta ensimmäisen kerran?

Koulun Teams-kanavalle ilmestyi linkki Duden bäkki harjoittelija/junior paikan ilmoituksesta. Jostain syystä ilmoituksesta tuli tosi rento fiilis, joten hakemuksen eteenpäin laittaminen ei ahdistellut.

Aloitit Dudella harjoittelun kautta, miltä se maistui?

Alussa tietenkin vähän jännitti, kun tuli ihan uuteen ympäristöön uusien ukkojen sekaan. Se tunne kyllä hävisi erittäin nopeasti, kun tajusi kuinka rento ja mukava ilmapiiri porukalla on. Asiat sai opetella ihan omaan tahtiin, eikä kukaan hengittänyt niskaan, kun joku simppeli homma ei heti onnistunut.

Elias firman kesäpäivillä 2022.

Painat päivittäin pääasiassa PHP:ta ja hieman Javascriptiä. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Kiteytettynä hoidan halutun datan sivulle näkymään, jotta fronttiukot pääsevät tekemään siitä kivan näköistä. Välillä tämä voi olla ihan vain tietyn käännettävän tekstin paikalleen asettamista, ja toisinaan pitää tehdä monimutkaisempi integraatio ulkoisesta palvelusta vaikka työpaikkailmoituksien listausta varten. Myös WordPressin hallintapaneeliin tulee välillä tehtyä lisäyksiä ja muutoksia, joita asiakas syystä tai toisesta tarvitsee.

Onko jotain, mitä teet erityisen mielelläsi?

Tämä on kohtalaisen riippuvainen päivästä. Välillä maistuu tehdä kymmeniä erittäin simppeleitä asioita yhteen putkeen, ja toisena kertana ihmetellä jotain ihan uutta, mistä ei ole mitään ymmärrystä.

WordPress ei tainnut olla pahemmin tuttu kun aloitit, alkaako se tuntumaan jo omalta?

Kyllähän sitä alkaa osaamaan etsiä asioita oikeista paikoista ja keksimään ratkaisuja erikoisimpiinkin ongelmiin. Silti kyllä jatkuvasti tulee jotain uutta, välillä vielä aivan päivän selviä juttuja, mitä ei vain ole koskaan ennen tarvinnut.

Mitä vapaa-ajan harrastuksiin kuuluu?

Frisbeegolffia tulee käytyä heittelemässä kohtuu paljon. Myöskin videopelit saavat reilun palan vapaa-ajasta. Autohommat kiinnostaa myös, lähinnä japanin suunnalta tulevat vehkeet.

Onko sinulla piileviä taitoja mistä moni ei tiedä?

Rubikin kuution selvittämiseen tarvitsen puoli minuuttia. Osaan myös ajaa yksipyöräisellä.

Mitä ajattelit tehdä seuraavaksi, siis juuri nyt?

Kone kiinni, kengät jalkaan ja kotia kohti.