Perjantaina 24.11.2023

Uusi asiakkuus- ja projektipäällikkö Henri Tammenniemi aloitti Dudella

Asiakkuuksien ja projektien hallintaan saatiin kaivattua kovan luokan osaamista, kun Henri Tammenniemi aloitti Dudella marraskuussa. Kuka kumma hän on? Lue alta lisää.

Kuten kirjoitin viime viikolla LinkedIniin (julkinen päivitys), olen laskenut päiviä, että saadaan kertoa tämä uutinen! On aika toivottaa Henri tervetulleeksi ja esitellä hänet myös blogitekstin muodossa. Ihan alkuun hieman taustojen avaamista, sillä tähänkin liittyy hyvä tarina.

Duden kymmenen vuoden taipaleen aikana yrityksessä ei ole ollut varsinaista “nimettyä” projektipäällikköä muuten kuin yrittäjät itse muun työnsä ohessa. Asia on osaltaan ollut myös strateginen veto, sillä ollaan haluttukin, että tekijät ovat suoraan yhteydessä asiakkaaseen ilman välikäsiä. Joskus jopa “päätettiin”, ettei Dudelle tule “proikkaria”, joka tekisi vain projektien hallintaa, koska se tuntui meidän konseptilla mahdottomalta yhtälöltä. Mistäpä löytyisi ihminen, joka tietäisi talon tavat ja hoitaisi asiakkuuksia dudemaiseen tyyliin? Vielä vuonna 2020 kirjoitettiin blogiimme seuraavasti:

Dudella suunnittelija on samalla myös projektipäällikkö, joka vie projektia eteenpäin. Visuaalinen suunnittelija on projektin alkuvaiheesta asti yhteyshenkilöiden kanssa jutuissa ja parhaiten kärryillä siitä mitä tehdään, missä vaiheessa ja kuka tekee. Meille on tärkeää, että ei pääse syntymään rikkinäinen puhelin -efektiä sillä, että proikkari on autuaan kuutamolla sivuston suunnittelusta.

4.12.2020: Kärpäsenä digitoimiston katossa: Näin Dudella viedään verkkosivuprojekti maaliin

Dude on kuitenkin vuodesta 2020 kasvanut vähän tavallista nopeammin ja suunnitellummin ja huomasimme tarvitsevamme apuja projekteihin. Entinen suunnittelija Juha tekee toimitusjohtajan hommia eli on kiinni myynnissä ja liiketoiminnassa ja minä koodari-sysop-teknologiajohtaja yhä vähemmän kiinni koodissa ja enemmän liiketoiminnassa, myynnissä, teknisen tiimin ja teknisen infran kehittämisessä. Ja projektithan pitää hoitaa kunnialla.

Henrin nimi on tullut WordPress-piirien kautta milloin missäkin vastaan, mutta Dudella tapasimme hänet ensimmäistä kertaa yhteisen projektin merkeissä, kun hän oli asiakkaan puolella projektipäällikön ja konsultin hommissa. Yhteistyö toimi projektissa sen verran hyvin, että nimi jäi mieleen kummittelemaan. Kuin aikaisena joululahjana Henri haki hommiin syksyllä, juuri kun häntä tarvitsimme.

Jotain kohtaloa tämän täytyy olla, kun toimitusjohtajamme Juha törmäsi Henriin kesällä Merimaskun K-Marketin parkkipaikalla, jossa Henri käy omien sanojensa mukaan noin kerran kahdeksassa vuodessa kesälomalla ja Juha vieraili ensimmäistä kertaa elämässään sattumalta. Muutenkin on turistu tyypin kanssa kuin vanhat tutut, homma klikkaa.

Kokenut kaveri hoitaa jatkossa projekteja Dudella

Henri Tammenniemi on kokenut pitkän linjan markkinoinnin ja projektien ammattilainen, joka on työskennellyt valtaosan työurastaan inhouse-markkinoinnin tehtävissä eri organisaatioissa. Taustaa löytyy niin mainonnan ja markkinoinnin suunnittelusta kuin kansainvälisten yritys- ja musiikkitapahtumien tuotannoistakin. Muinoin graafisena suunnittelijana aloittanut Henri on työskennellyt ennen Dudea mm. asiakkuusjohtajan, markkinointipäällikön ja Senior Designerin rooleissa.

Henri Tammenniemi Macbook Pro kädessä.
Henri tulee vahvistamaan Duden projektiosaamista.

“Olen seurannut Dudea yrityksenä jo pitkään ja tiemme ovat kohdanneetkin eri projektien merkeissä. Ihmiset ja meininki firmassa tuntuivat omiin arvoihin ja näkemyksiin sopivalta jo näiden lyhyiden kohtaamisten myötä. Tästä inspiroituneena rohkenin avata keskustelun työmahdollisuuksista Juhan kanssa ja täällä sitä nyt ollaan Jyväskylän sydämessä.

Asiakkaan ja konsultin näkökulmasta katsottuna Dude edustaa sellaista ammattiosaamista ja palveluasennetta, joita itse arvostan korkealle. Referenssien perusteella samaa mieltä tuntuvat olevan myös Duden asiakkaat ja yhteistyökumppanit. Osataan oma juttu ja tehdään se kunnolla – ja vastataan tekemisistä myös jälkikäteen. Työt ja projektit aikataulutetaan siten, että korkea laatutaso säilyy. Lupauksista, aikatauluista ja hinnoista pidetään kiinni. 

Huippukumppani tekee hyvin sen minkä lupaa ja vähentää asiakkaan omaa työkuormaa hoitamalla sovitut asiat maaliin. Dude kykenee tähän ja olen valtavan innoissani saadessani liittyä mukaan jengiin.”

Turusta kotoisin oleva Henri asustelee tätä nykyään Paraisilla Kirjalan saarella ja työskentelee pääosin etänä kotoa käsin. Duden toimistolla Jyväskylässä tulee piipahdettua pari kertaa kuukaudessa aina muutama päivä kerrallaan.

“Muutin töiden perässä vuonna 2011 Helsinkiin ja kymmenisen vuotta vierähti pääkaupunkiseudulla. Puolison kanssa takaraivossa oli jo pitkään ollut ajatus Turun seudulle palaamisesta ja homma konkretisoitui lasten myötä omakotitalon muodossa Paraisille, kun löysimme sieltä sopivan paikan asettua”, Henri kertoo.

“Työmatkaa hieman kertyy Parainen-Jyväskylä -välille, mutta hybridityö sopii elämäntilanteeseen mainiosti. Toimistolle on tosi mukava tulla ja viettää pari päivää kerrallaan täällä. Tietotyö ei juuri paikkaa katso ja Duden näkökulmastahan tässä on tavallaan laajennettu Varsinais-Suomeen. Oma sijanti mahdollistaa asiakkuuksien hoitamista ja tapaamisia Turku-Helsinki akselilla tarvittaessa matalalla kynnyksellä.”

Jämäkkä digitoimisto tarvitsee jämäkän projektipäällikön. Hienoa saada tälläinen taloon ja vielä Suomen Turusta!

Duden toimitusjohtaja Juha Laitinen

Projektit ja tehtävät nextille levelille

Henri tulee vahvistamaan Duden projektityöskentelyä ja yhteydenpitoa asiakkaiden suuntaan. Dudemainen joustavuus kehittyy entisestään ja kehittäjät ja suunnittelijat ovat jatkossakin myös suoraan yhteyksissä asiakkaisiin aina kun tarvitsee, mutta projektityöskentelyyn saadaan roppakaupalla lisää sujuvuutta Henrin myötä niin asiakkaan kuin Dudenkin näkökulmasta.

Tästä tulee hyvä, tunnen sen jo luissani! Henrin saa kiinni puhelimitse 040 766 2725 ja sähköpostitse henri@dude.fi, yhteystiedot löytyvät kiinteästi täältä. Ollaanpas yhteyksissä!