Maanantaina, 23.2.2015

6 parasta chat-palvelua verkkosivuille

Chat-palvelu verkkosivuilla on hyödyllinen väline asiakashankintaan ja asiakaspalveluun. Tässä kirjoituksessa on kartoitettu kymmenen erilaista chat-palvelua plussineen ja miinuksineen.

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 7 vuotta sitten.

Huom! Tsekkaathan myös uudemman kirjoituksen, 13. tammikuuta 2016 julkaistun 6 parasta chat-palvelua osa 2 sekä 28.1.2016 Paras chat-palvelu yrityksille.

Chat-palvelujen tarjonta on räjähtänyt viime aikoina. Olen tutkinut chat-palveluja läpi ja todennut, että niitä löytyy ominaisuuksiltaan yksinkertaisista CRM:ää vastaaviin sekä hinnoiltaan ilmaisesta kymmeniin ja aina satoihin euroihin kuussa maksaviin vaihtoehtoihin. Mistä tietää mikä on hyvä ja mistä kannattaa maksaa? onko ilmainen mistään kotoisin? toivottavasti tämä kirjoitus antaa osviittaa.

Chat on sivustolla ihan p√§tev√§ tapa ei pelk√§st√§√§n saada k√§vij√∂it√§ kiinni, vaan my√∂s seurata liven√§ paljonko sivustolla ramppaa porukkaa. Muunmuassa Google Analyticsiss√§kin on reaaliaikaisten k√§ytt√§jien tuki, mutta sit√§ ei jaksa pit√§√§ koko ajan auki. Chat-sovellusta taas pit√§isi pit√§√§ auki, jotta olisi paras mahdollinen saatavuus ja reaaliaikainen k√§vij√∂iden ”kytt√§ys” tulee ik√§√§n kuin luonnostaan mukana. Chatin kautta k√§vij√§t eiv√§t ole en√§√§ sit√§ harmaata massaa kuukausiraporteissa, vaan oikeita ihmisi√§, joiden kautta huomaa mik√§ omilla sivuilla toimii ja mik√§ ei.

Tawk.to

Törmäsin Tawk.to-livechattiin Google Playn kautta selatessani samankaltaisia sovelluksia. Palvelu on täysin ilmainen ja sen saa verkkohallinnan lisäksi Androidille, iPhonelle. Palvelussa on paljon hyvää ja ilmaiseksi se on todella laaja. Päänäkymässä näkee kätevästi kaikki tärkeät tiedot ja uutta muihin palveluihin verrattuna on esimerkiksi tilastot palaavista kävijöistä ja itselle tiedoksi saatavuudesta.

screen shot 2015-02-22 at 19.07.14

ensimmäisenä hätkähdytti palvelun ilmaisuus. tawk.to vastaa usein kysytyissä kysymyksissä saavansa liikevaihtonsa tarjoamalla live-vastauspalveluita tietyille asiakasryhmille ja näin ollen pystyvät tarjoamaan palvelua kaikille ilmaiseksi. jää nähtäväksi tuleeko jotain maksullista jatkossa, nyt näyttäisi ainakin siltä että palvelussa ei maksa mikään. papukaijalogo on sympaattinen. palvelu on tällä hetkellä beta, joten muutoksia on syytä olettaa.

tawk.to saa erityisesti android-sovelluksestaan kiitosta.

tawkto

hyvännäköinen ja helppokäyttöinen hallintapaneeli
Tilastoinnit
Täysin ilmainen kaikilla ominaisuuksilla Рei kuukausimaksuja
Paljon ominaisuuksia
Muokattava chat-ikkuna teksteineen
Ei rajoitettu sivustomäärää
Ei rajoitettu käyttäjämäärää
Eri sivuille saa erilaisen chatin eri asiakaspalvelijalle (mahdollistaa esim. kamppissivujen omanlaisensa chat-palvelun)
Näkee käyttäjän tiedot, millä sivulla kävijä on ja chat-ikkunan avaamisen ja kirjoitukset reaaliajassa (jopa kun tekstiä pyyhitään pois)
Android- ja iPhone-sovellukset
Automaattiset vastaukset ja pikaviestit
Mahdollisuus antaa häiriköille porttikielto
Suomeksi
Mac-sovellus
Toimii selaimella
Kehittäjän näkökulma: Ulkonäöstä muokattavissa vain värit ja koko Рei pysty 100% kustomoimaan sivuston näköiseksi

screen shot 2015-02-22 at 19.42.03

hinta: ilmainen

tähän hintaan ja näillä ominaisuuksilla suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, jos ominaisuudet ja tyyli miellyttävät. ei pöllömpi vaihtoehto.

tsekkaa tawk.to:n kaikki ominaisuudet

tidio chat

tidion chat on ehkä kaikista tyylikkäin kokonaisuus, jota olen kokeillut. jopa typografiaan on panostettu ja fonttina toimii mahtava titillium web.

screen shot 2015-02-22 at 19.57.29

joku aika sitten chat maksoi vain kertamaksun verran, eikä kuukausimaksuja peritty, mutta nykyisin palvelu maksaa heillä kympin kuussa. ilmainen versio on säilytetty, mutta tukee vain yhtä käyttäjää ja chattia, eikä esimerkiksi mobiilisovelluksia pysty asentamaan ilman pro-versiota. pro-versiosta ei ole kokeiluversiota saatavilla.

tidio-chat

tuki monikielisille sivustoille
Mahdollisuus vaihtaa ulkonäöstä värejä
Näkee käyttäjän tiedot, millä sivulla kävijä on ja chat-ikkunan avaamisen ja kirjoitukset reaaliajassa (jopa kun tekstiä pyyhitään pois)
Responsiivinen
Android- ja iPhone-sovellukset
Automaattiset vastaukset ja pikaviestit
Yksinkertainen ja helppokäyttöinen
Oletuksena tosi hyvännäköinen sivuilla, laadukkaamman oloinen ulkonäöltään kuin muut Chat-palvelut
Toimii selaimella
Kehittäjän näkökulma: Ulkonäöstä muokattavissa vain värit ja koko Рei pysty 100% kustomoimaan sivuston näköiseksi
Ei Mac-sovellusta ilmaisessa versiossa
Ei minkäänlaista tilastointia
Buginen
Niukat toiminnot muihin verrattuna

screen shot 2015-02-22 at 19.58.51

hinta: 0-10 $ / kk

tyylikäs ja helppokäyttöinen chat, jota suosittelen lämpimästi, jos ei tarvitse muuta kuin simppelin toiminnon kävijöiden kanssa chattailyyn.

tsekkaa tidio chatin kaikki ominaisuudet

purechat

purechat on yksi edullisimmista vaihtoehdoista. ilmaiseksi (pure simplicity) saa melkein kaikki mitä maksullisessakin (pure awesome) ja sekin on vain viisi dollaria kuukaudessa.

eniten palvelussa nyppii se, ett√§ suoraan ei p√§√§se kirjoittamaan vaan t√§ytyy painaa ”l√§het√§ chattauspyynt√∂”-nappia ja kirjoittaa oma nimi. t√§m√§ jotenkin luo sellaisen vaikutelman, ett√§ pit√§√§ jotenkin jonottaa eik√§ p√§√§sisi heti chattailemaan. edes asetuksista ei p√§√§se t√§t√§ muuttamaan. chatin pit√§isi olla mahdollisimman vaivaton ja nopea k√§ytt√§√§ ilman lis√§steppej√§, joten t√§m√§ on iso miinus.

screen shot 2015-02-22 at 20.48.36

ulkonäköä pystyy muokkaamaan yhden värin verran. kuvan pystyy lisäämään chat-ikkunaan ja tekstit pystyy muuttamaan, mutta esimerkiksi suomen kielen tukea ei ole ja suurin osa jääkin käyttöliittymästä englanniksi.

screen shot 2015-02-22 at 20.50.44

kartta ei muuten osannut paikallistaa minua jyväskylään. monesti menee sentään samalle tai viereiselle paikkakunnalle, mutta että helsinkiin asti.

pure-chat

erillinen chat-sivu, esim. kampanjoille
Edullinen
Tekstiviesti-tuki (tosin kuka niitä enää käyttää?)
Raportit
Android- ja iPhone-sovellukset
Toimii selaimella
Vähän ominaisuuksia
Ei minkäänlaista kävijäseurantaa
Ei tilastoja, vain niukat tilastot chateista
Ei suomen kieltä
Niukasti muokattava ulkonäkö
Ei kokeiluversiota

screen shot 2015-02-22 at 20.57.29

hinta: 0-5 $ /kk

edullinen vaihtoehto, jota kannattaa harkita. en kuitenkaan pitäisi ykkösvaihto