Torstaina, 28.1.2016

Paras chat-palvelu yrityksille

Myönnetään, verkkopalveluja tulee kahlattua syvemminkin läpi lähes päivätasolla. Harvemmin tulee vastaan yhtä hyvää tuotetta sekä yritystä, joka ottaa niin hyvin palautteen huomioon kuin ranskalainen Crisp.

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 4 vuotta sitten.

Myönnetään, verkkopalveluja tulee kahlattua syvemminkin läpi lähes päivätasolla. Harvemmin tulee vastaan yhtä hyvää tuotetta sekä yritystä, joka ottaa niin hyvin palautteen huomioon kuin ranskalainen Crisp. Dude on kartoittanut useita kymmeniä chat-palveluita, joista on muodostunut jo kaksi bloggausta:

6 parasta chat-palvelua verkkosivuille
6 parasta chat-palvelua verkkosivuille ‚Äď osa 2

Jälkimmäiseen bloggaukseen on lisätty vertailun vuoksi kartoitus Crispistä, mutta se eroaa muista laadullaan niin paljon, että ansaitsee oman kokonaan bloggauksensa.

Crisp on chateista näteimmästä päästä ja siitä löytyy kaikki toiminnot mitä Dude tarvitsee. Täydellisen CSS-muokattavuuden lisäksi palvelu on selkeä ja miellyttävä käyttää. Kaikista hämmästyttävintä oli se, että palvelun kehitysjohtaja otti yhteyttä ja kertoi tykänneensä ulkoasumuokkauksistani niin paljon, että halusi käyttää niitä virallisessa tuotteessa globaalisti.

screenshot 2016-01-28 14.04.20

Sain myös pääsyn Crispin Slackiin ja kävi hyvin nopeasti ilmi että Crisp kehittyy huimaa vauhtia ja ottaa käyttäjien palautteen mahtavasti vastaan.

screenshot 2016-01-28 14.03.35

Crisp keskittyy tarjoamaan asiakkailleen kokonaisvaltaisempaa palvelua, pitäen chatin perusversionikuisesti ilmaisena. Bisnesmalli on tuttu monesta muustakin yrityksestä, esim. Slack on ponnahtanut suosituksi vastaavalla kaavalla.

Duden sivuilla Crisp on k√§yt√∂ss√§ aika r√§√§t√§l√∂idysti, tarkoituksella. Chat on h√§iritsev√§n mukana killuvan palluran sijaan yl√§nurkassa, sis√§lt√§√§ kivan odottelupelin jos emme ehdi minuuttiin pariin vastaamaan (yleens√§ ehdimme), kysyy kysymyksen jos k√§vij√§ py√∂rii palvelusivuillamme riitt√§v√§n pitk√§√§n, ilmoittaa viestist√§ my√∂s s√§hk√∂postiimme (josta viestiin voi vastata) ja niin edelleen… tietenkin tiedoston, kuvan, √§√§nen ja videon jakaminen my√∂s chatin kautta onnistuu. Pelottavinta kyll√§, chatilla voi my√∂s seurata k√§vij√§n ruutua.

Tulen päivittämään tähän bloggaukseen peukkuja sitä mukaa kun toimintoja tulee. Tänään (28.1.2016) julkaistiin Crispiin tekemäni ulkoasumuutokset sekä Windows-sovellus. Crisp on ilmoittanut julkaisevansa lisää toimintoja lähitulevaisuudessa.

Ilmainen!
Selkeä ja helppokäyttöinen käyttöliittymä
Mac-sovellus
Windows-sovellus
Mobiilisovellukset
Reaaliaikainen kävijäseuranta
Väriteemat
Suomenkielinen
Käyttäjän geolokaation mukaan kielen tunnistus
Useamman käyttäjän tuki
Useamman sivuston tuki, mahdollista lisätä rajattomasti saitteja
Automaattiset käyttäjätiedot Gravatarista
Hyvät poissaoloindikaattorit ja oletusviestit
CSS-kustomointi sivuston puolelta
Tiedostojen lähetystoiminto (maksullinen)
Toimii selaimella
Mahdollisuus vastata chat-viestiin sähköpostilla
Sähköpostikoosteet keskusteluista myös kävijälle
Näyttää kävijän kirjoitukset reaaliajassa, myös viestit, joita kävijä ei lähetä
Joustavat kehittäjät
Kehittyvä API (JavaScript)
Slack-integraatio (maksullinen)
Automaattiviestit (vaatii JavaScript-osaamista)
Kehittyvä, hauskoja ominaisuuksia (kuten Slappy Bird -klooni odotuspelinä)
√Ą√§niviestit (maksullinen)
Videoviestit (maksullinen)
Joitakin pieniä bugeja (joita tosin korjataan tehokkaasti)

Jos laajempaa liidigeneraattoria tai CRM-integrointia haikailee verkkosivuilleen, Crispin chatti ei ehkä ole oikea työkalu, mutta muuten Crisp on pienemmälle ja vähän suuremmallekin yritykselle loistava asiakaspalvelukanava.

Crisp on tällä hetkellä Duden päivittäisessä käytössä.

Rekisteröidy Crispiin tästä

Lue myös nämä

6 parasta chat-palvelua verkkosivuille – osa 2

Interaktiivisen verkkosivun valttina toimii hyvin chat-palvelu, ainakin silloin jos asiantuntija on enimmäkseen netissä läsnä. Dudella livechatista on ollut merkittävää hyötyä kävijöille sekä esimerkiksi asiakaspalveluakanavana vanhoille asiakkaille.

6 parasta chat-palvelua verkkosivuille

Huom! Tsekkaathan myös uudemman kirjoituksen, 13.

Kuumimmat työkalut sivuston kävijöiden seurantaan

Edellinen bloggaukseni projekti- ja tehtävähallinnan työkaluista tuntui olevan monelle hyödyllinen, joten jatkoa seuraa. Nykyaikana on ehdottoman tärkeää tietää mikä omissa sivuissa on hyvää tai huonoa.