työkalut

Selaa kirjoituksia aiheittain

Dokumentointiin panostaminen kannattaa

Jokaisen yrityksen tulisi dokumentoida toimintansa. Toimivien operointimanuaalien avulla varmistutaan siitä, että tieto säilyy saatavilla, vaikka avainhenkilöt katoaisivat maan päältä.

Torstaina, 20.1.2022

Lentävä lähtö WordPress-projekteihin automatiikan avulla

Dude toteuttaa WordPress-projektinsa ison maailman tehokkuudella automatisoimalla kaiken minkä voi. Lue lisää miten kaikki tapahtuu.

Perjantaina, 26.11.2021

Esittelyssä Duden etätyöpisteet

Suomi on säpissä ja dudet eristyksissä, suurin osa janttereista jo pitkin vuotta. Mutta miltä näyttävät työmuurahaisten työpöydät? Jokaisen kotitoimisto on nyt näyteikkunassa. Katso kuvat!

Perjantaina, 12.3.2021

Hakukoneoptimointi РGooglen etusivulle viikossa SEO-työkalun avulla

Tiedätkö millä hakusanoilla sivustosi löytyy? Tiedätkö miten paljon näillä hakusanoilla sivuille päätyy väkeä? Hakukoneoptimointiin on työkaluja, jotka tarjoavat tärkeää dataa sivuston sisällön tilasta. Hyödynnä nämä vinkit ja näyt takuuvarmasti etusivulla.

Perjantaina, 12.2.2021

Digitoimiston työkalut ja workflow

Dudella on tapahtunut kehitystä vuodessa hurjasti. Olemme päivittäneet niin workflowtamme kuin työkalujammekin ajan saatossa toimivampaan suuntaan. Digitoimistolle on tärkeää, että homma kehittyy säännöllisesti, sillä kukapa ei haluaisi tehdä töitä tehokkaammin ja miellyttävämmin?

Maanantaina, 5.10.2020

Vain hölmö käyttää yhtä työkalua kymmeneen erilaiseen tarpeeseen

Verkkosivuston tulisi olla aina mietitty yrityksen tarpeet eikä työkalut ja julkaisujärjestelmä edellä. Toisella julkaisujärjestelmällä ei saa aikaan tiettyjä asioita mitä toisella saa. Myöskään ristipäisellä ruuvimeisselillä ei saa kiristettyä talttapäälle tarkoitettua ruuvia.

Torstaina, 24.10.2019

Tunnustus tietokantoihin liittyen

Haluan tunnustaa jotain. Kehit√§n kuukauden aikana useampaa projektia ja teen sen k√§ytt√§m√§tt√§ export & import jumppaa, WP Migrate DB Pro -lis√§osaa, vastaavia ty√∂kaluja tai automaattisia varjoymp√§rist√∂j√§. Silti kehit√§n projekteja ajantasaisella sis√§ll√∂ll√§. Samaan aikaan kollegani ty√∂st√§v√§t visuaalista puolta tai viilaavat sis√§lt√∂j√§ asiakkaan kanssa. Monelle verkkopalveluprojektien kanssa ty√∂skentelev√§lle tietokantojen manuaalinen export & import tai sit√§ puoliautomatisoivien ty√∂kalujen […]

Torstaina, 21.3.2019

Ovatko verkkosivusi saavutettavat?

Sivuston yl√§osassa on iso kuva pime√§st√§ tuijottavasta mustanharmaasta kissasta, jolla on isot virhe√§t silm√§t. Tykk√§√§mme k√§ytt√§√§ kissakuvia silloin kun aiheeseen ei l√∂ydy muunlaista sopivaa kuvaa. T√§m√§ teksti voisi helposti olla screen-reader-text classilla m√§√§ritetty, eli visuaalisesti piilotettu ja ainoastaan lukulaitteille n√§kyviss√§ (sill√§ n√§kev√§t n√§kev√§t kuvan muutenkin), mutta koska kyseess√§ on kirjoitus esteett√∂myydest√§, j√§t√§n tekstin t√§h√§n n√§kyviin. […]

Perjantaina, 17.11.2017

Tehokkuutta työskentelyyn Todoistin avulla

Listaa kaikki, ihan kaikki. Listaa ihan kaikki, pienet, vähäpätöiset, isot ja tärkeät asiat. Asian ylös kirjoittamisessa menee muutama sekunti ja mieli on sen jälkeen virkeämpi kun ei tarvitse muistaa kaikkea. Yhdellä vilkaisulla sitten näkee mitä kaikkea pitikään tehdä ja voi että sitä riemua kun pääsee ruksailemaan tehtäviä pois.

Perjantaina, 15.9.2017