Perjantaina 12.3.2021

Esittelyssä Duden etätyöpisteet

Suomi on säpissä ja dudet eristyksissä, suurin osa janttereista jo pitkin vuotta. Mutta miltä näyttävät työmuurahaisten työpöydät? Jokaisen kotitoimisto on nyt näyteikkunassa. Katso kuvat!

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 3 vuotta sitten.

Suomi meni jälleen kiinni, mutta Jyväskylän tartuntatilanteen vuoksi Dude otti etämoden käyttöön jo helmikuun 1. päivästä lähtien. Kotitoimistolta käsin hommia painetaan suurinpiirtein samassa kohtaa pitkin päivää ja nyt on aika esitellä nämä spotit.

Ronin työtaso on 186cm KARLBY-pähkinäviilua, runkona Empire-sähköpöytä

Kotitoimistoni on hakenut muotoaan maaliskuusta 2020 kun ensimmäistä kertaa jäin pidemmäksi aikaa etätyöhommiin. Tuolloin etätyöpöytänä toimi keittiönpöytä ja vanha ylijäämä-toimistotuoli. Kun tuosta tuolista hajosi seitsemän vuoden käytön jälkeen kaasujousi, piti hakea toimistolta käyttöön uudempi Miro-työtuoli.

Se on jämpti!

Helmikuussa etähommiin päädyttyä tein viimeisen silauksen, eli pistin IKEAsta KARLBY-pähkinäviilutason tilaukseen. Taso on alunperin tarkoitettu keittiötasoksi, mutta se valikoitui Redditin /r/battlestation-inspiskuvien tyylikkyyden perusteella tietokonepöydän tasoksi. Rungoksi valikoitui Officeroomin Empire-sähköpöydänrunko. Tämä kombo on osoittautunut täydelliseksi.

Kun kuitenkin vielä kiinnostaa oheissälä: Näyttönä on Lenovon 34-tuumainen kaareva pelinäyttö, valkoinen versio Logitechin Z207-kaiuttimista (tarvittaessa myös Beyerdynamic DT 770 Pro -kuulokkeet tai Sony MDR-1000X -vastamelukuulokkeet riippuen siitä tarvitseeko äänenlaatua vai todellista keskittymistä). Hiirenä supertarkka Razerin DeathAdder Elite Overwatch Gaming Mouse. Lampun väripaletin 16 miljoonasta vaihtoehdosta muine älytoimintoineen tarjoaa Philips HUE, aivan kuten muutkin kotimme lamput.

Ronille on tärkeää, että pöydällä ei ole mitään turhaa. Minimalistisuus on pop!

Kari työskentelee Acazia-kirjoituspöydällä vehreyden ympäröimänä

Viherpeukalona Karille on itsestäänselvää tehdä töitä kasvien keskeltä. Acazia-pöytä tuli aikoinaan lahjoituksena tutuilta. Lisäksi siisti, ylimääräisestä roinasta siistitty ympäristö on tärkeää luovuuden kannalta. Jos jotain pitäisi lisätä, niin kakkosnäyttö pitäisi hakea vielä pajalta.

Kyllä kelpaa puuhastella!

Työtuolina toimii pajalta poimittu Miro-työtuoli. Hiirinä pelittää oma suosikkini Logitech MX Master (1. versio – Hyvin pelittää vieläkin!). Vastamelukuulokkeet ovat mallia Sony MDR-1000X.

Seinältä löytyy lahjakkaan ystäväni, Outi Kokkosen tekemää taidetta. Työpiste sijaitsee ainakin toistaiseksi makuuhuoneessa, jossa jo aikaisemman yrittäjäurani aikana totuin työskentelemään omassa pienessä kuplassa.

Joskus kuitenkin tulee lipsuttua ergonomiasta, sillä välillä löydän itseni olohuoneen uudelta okran väriseltä Hakolan Lazy Classic -sohvalta.

Juha “Arg, minuun osui mutta onneksi voin vielä ratsastaa!” Laitisen työpiste

Etätyö pisti kikkelis kokkelis miettimään oikein sähköpöydän hommaamista ja niinhän siinä kävi että piti Office Roomilta moinen hommata. Erittäin iso suositus kyseistä saluunaa kohtaan. Työtuoli on Salli-Satulatuoli jolla on hyvä kovettaa perslihakset tulevaa pyöräilykautta varten.

It’s always funny until someone gets hurt. And then it’s just hilarious!

Näyttönä omppulandian vanhempi thunderboltti, hiirenä Logitekin MX518, hiirimatto joku random, koirana kääpiövillakoira ja kukkana kaktus!

Kristianin työpiste on käytännössä mikä tahansa kodin vaakapinta

Kristian on yleensä se, joka on enimmäkseen toimistolla ja kotona tehdään töitä vain pakon edessä. Korona-aika ei ole poikkeus, aina joku voi olla toimistolla kun kaikki muut ovat etänä. Siitä johtuen mitään varsinaista työpistettä kotona ei ole, vaan kone, puhelin ja mies vaeltaa vartin välein paikasta toiseen. Yleisimmät laskutasot kotona ovat joko olohuoneen rahi tai keittiön pöytä. Mitään ylimääräisiä vermeitä työstöön ei tarvita, useimmiten ainoa tarpeellinen lisä on kuulokkeet. Kuva ei sisällä tuotesijoittelua (Eipä! Macbook Pro 13″ vuodelta 2017, Beyerdynamic DT 770 Pro -kuulokkeet, sekä Post It-muistilaput)

Timin työpisteellä käytännöllisyys ajaa estetiikan ohi

Tiiviin asumisen ystävänä kotoa ei paljoa löydy ylimääräistä tilaa kunnon työpisteelle. ”Pöydän” virkaa onkin ajanut ikkunalauta, K-Citymarket Seppälän pahvilaatikko jonka malli on tullut varmasti monelle tutuksi vuoden aikana sekä Sohwin vanha baarijakkara. Samalla setupilla saa näppärän seisomapisteen kun vaihtaa penkin jalkoihin! Ergonomiasta saa vain haaveilla. Toisinaan läppärin vieressä nököttää Blackstormin 15.6″ mobiilinäyttö antamassa lisää työskentelytilaa.

Nikun vanhassa saunakammarissa väännetään nykyään koodia

Jämsänkoskelaisen omakotitalon alakerrasta löytyy alunperin saunan pukuhuoneena toiminut pieni huone, jonne Niku on rakentanut näppärän etätyöskentelytilan. Kaiken keskipisteenä on AOC:n 32-tuumainen 4K-näyttö ja syöttövälineinä toimii Applen näppäimistö sekä trackpad. Läppärin telineenä on mikäs muukaan kuin .50 cal konekiväärin patruunalaatikko. Koko paketti notkuu tukevasti IKEAn vanhemman mallin sähköpöydällä.

Treenattuja ja hyvin muotoutuneita istumalihaksiaan Niku lepuuttaa IKEAn Långfjäll -sarjan toimistotuolilla. Taustamusiikki soi Prodipen Pro5 -aktiivimonitoreista ja kuten pöydän viereen sijoitetusta kustomoidusta Stratocaster -mallisesta kitarasta voi päätellä, niin sama työpiste taipuu helposti myös musisointiin, sekä ajoittain myös pelaamiseen. Kuulokkeina Nikulla on käytössään kuulokeruhtinas Jasse Kestin lahjoittamat Sony MDR-7506 kuulokkeet ja ääntä taltioimassa Shure SM58 -mikrofoni. Äänilähteitä kontrolloidaan pikkuriikkisestä Behringer Xenyx 302 -mikseristä.

Tuomaksen optimoidut setit

Tuoreimmalle vahvistuksellemme Tuomakselle etätyöskentely on jo entuudestaan tuttua. Applen työkone integroitui kokoonpanoon näppärästi. Pöytätilan pelastajana toimii Mozin näyttöteline, jota voin lämpimästi suositella kaikille useamman näytön omaaville. Tuolina toimii Optimum Z, joka on palvellut jo vuosia moitteettomasti.

Mikä oli suosikkisi? Kerro meille vaikkapa somessa!