Tiistaina, 23.2.2021

Kotisivujen suunnittelu ja toteutus samalta kumppanilta

√Ąl√§ tilaa ulkoasua ja koodaamista erikseen eri toimijoilta. Kotisivujen suunnittelu ja toteutus kannattaa ostaa samalta tekij√§lt√§. N√§in saat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Olemme WordPress-digitoimisto, eli p√§√§tuotteemme on laadukkaiden, r√§√§t√§l√∂ityjen WordPress-verkkosivustojen suunnittelu ja toteutus. Sana digitoimisto kuulostaa jonkun korvaan ”koodaripajalta”, mutta todellisuudessa se tarkoittaa digitaalista, nykyaikaista mainostoimistoa. Emme tee teippauksia tai tuotepakkauksia, mutta netti on meid√§n toimintakentt√§. Dude on toimisto, joka ei pelk√§st√§√§n koodaa, vaan my√∂s suunnittelee maailmanluokan ulkoasun sivustollesi, tarvittaessa yritysilmeest√§ (logo ja muu visuaalisuus) l√§htien.

Joskus saamme tarjouspyyntöjä pelkästä koodaamisesta tai pelkästä designistä. Joskus ulkoasu on tilattu muualta, esimerkiksi perinteiseltä mainostoimistolta ja joskus taas meiltä tilataan pelkkä ulkoasu, jonka joku muu toteuttaa esimerkiksi HubSpotin tai jonkin kolmannen osapuolen alustan päälle.

Pelkkä suunnittelu toimii, pelkkä koodaus ei

Moni ei ehkä tiedä, että teemme myös pelkkää visuaalista suunnittelua, joka ei sisällä koodaamista. Meiltä voi siis ostaa pelkät käyttöliittymät tai verkkosivuleiskat, vaikka toteutuksen hoitaisikin joku muu toiselle alustalle. Sinun ei tarvitse siis tilata meiltä WordPress-sivustoa, jos et halua. Tämä johtuu siitä, että suunnittelua on helpompi tehdä alustariippumattomasti, kun käytännössä kyseessä on visuaalinen kuva, jossa ei vielä ole tekniikkaa mukana.

Pelkän koodaamisen ostaminen meitä kuitenkin harvoin onnistuu. Kun ulkoasun on suunnitellut joku muu joka ei ole ollut meidän kanssa tekemisissä, saattaa suunnitelmassa olla puutteita, jotka eivät taivu nettisivumuotoon niin kuin on alunperin ajateltu. Vaikka leiskat olisivat täydellisiä, puuttuu prosessista tärkeä osa, joka on kommunikaatio toteuttavan tahon kanssa suunnitteluvaiheen alusta asti. Kun puolet projektista jää pimentoon, tulee helposti väärinymmärryksiä, turhaa työtä, jne. Tämä aiheuttaa lisähaasteita myös liiketoiminnallisesti, sillä työmäärää ja hintaa on vaikea arvioida. Täytyy myös muistaa, että koodaaminen on myös osaltaan suunnittelua, front-end visuaalista ja back-end tietorakenteita.

Kotisivujen suunnittelu ja toteutus on yhtenäinen prosessi. Nämä voi ostaa erikseen, mutta en suosittelisi. Jos aiot lähteä toteuttamaan nettiin jotain, kannattaa koko prosessi tilata samalta tekijältä.

Kannattaako paikata vanhaa sivustoa vai tilata kokonaan uusi projekti?

Alan ihmisen√§ tied√§n, ett√§ netti on pullollaan huonoja alustoja, huonosti koodattuja verkkosivustoja ja valitettavasti on olemassa sivustoja, joiden toteuttajataho on pist√§nyt pillit pussiin tai koodari on muuten vain kiireinen tai ep√§aktiivinen sivuston suhteen. T√§ll√∂in muunmuassa meihin otetaan yhteytt√§ viestill√§, joka menee jotakuinkin n√§in: ”Paljonko maksaa, jos v√§h√§n korjailette/ehostatte/freesailette sivustoa?”. N√§ihin on viel√§ vaikeampaa l√§hte√§ mukaan. Syit√§ t√§lle fundamentaalille p√§√§t√∂kselle l√∂ytyy kirjoituksestamme Verkkosivujen ostaja: Teet√§ sivut kerralla ja kunnolla ‚Äď miksi Dude ei l√§hde mukaan kolmannen osapuolen projektiin (2017), joka on edelleen ajankohtainen.

Tilaa kotisivujen suunnittelu ja toteutus samalta tekijältä

Tätä ei voi peräänkuuluttaa tarpeeksi: Tilaa kotisivujen suunnittelu ja toteutus samalta tekijältä. Näin saat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Psst. Me teemme sekä suunnittelun ja toteutuksen, ota yhteyttä!

Lue myös nämä

Paljonko kotisivut maksavat?

Kuulemme usein kysymyksen "Mitä nettisivut maksavat?".

Duden WordPress-hallintapaneelin avulla verkkosivujen päivittäminen sujuu kuin tanssi

WordPress + Gutenberg + Lohkosisältö = Sujuvasti toimiva hässäkätön hallintapaneeli. Dude rakastaa nopeita, selkeitä ja superhelppokäyttöisiä hallintapaneeleja.

Tulisiko responsiivinen design ”pakottaa” k√§ytt√§j√§lle?

Sain mielenkiintoista palautetta sivuistamme viikonloppuna. Palautteen antaja oli katsonut sivuja puhelimella ja halunnut n√§hd√§ milt√§ sivut n√§ytt√§v√§t ”tietokoneversiona”.