Tiistaina, 23.12.2014

Vuosi paketissa ja fiiliksiä tulevasta

Vuoden lähestyessä loppuaan on hyvä fiilistellä mennyttä vuotta. Vuosi 2014 oli Digitoimisto Duden ensimmäinen kokonainen vuosi ja se opetti meille paljon. Kehitystä tapahtui niin tekniikan, työtapojen sekä asiakaspalvelun saralla.

Projektien m√§√§r√§ kasvoi vuoden aikana luonnollisesti. Tekniikka sek√§ ty√∂tavat nopeutuivat sek√§ tietty rutiini alkoi nostamaan p√§√§t√§√§n pusikosta. Hyv√§ asia oli se, ett√§ duuni nopeutui ja pystyi hy√∂dynt√§m√§√§n jo hyv√§ksi todettuja ratkaisuja muissa vastaavissa toteutuksissa. Huonoa oli taas liika rutinoituminen, jolloin saattoi menn√§ sielt√§ mist√§ se kuuluisa aita on hitusen matalampi. Lopputuloksessa ei v√§ltt√§m√§tt√§ ollut mit√§√§n vikaa, mutta se tietty ”jokin” saattoi j√§√§d√§ puuttumaan. T√§ll√∂in on aina peiliin katsomisen paikka ja haettava jatkossa uusia, freesej√§ l√§hestymistapoja.

Projektien kartoittamisessa ja asiakaspalvelussa mentiin ryminällä eteenpäin. Asiakas ei aina tunnu tietävän mitä haluaa tai asian esille tuominen on hieman kankeaa. Pieni jumppa kuuluu toki aina asiaan, mutta päiväkaupalla pään hakkaaminen seinään ei palvele ketään. Tänä vuonna opimme suoristamaan mutkia tämän suhteen, kysymään oikeita kysymyksiä sekä tarjoamaan parempia, järkevämpiä ratkaisuja. Myöskin yleisesti ottaen meidän asiakaspalvelu tuntuu toimivan, sillä palautteen mukaan asiakkaamme ovat saaneet hyvää palvelua ja tukea nopealla vasteajalla.

Vuoden aikana kerkesi my√∂s pohtimaan DUDEn tulevaisuutta. Palvelujen puolesta tulemme pysym√§√§n tiukasti nykyisiss√§, ”Keep it simple and do it better” -meiningill√§. Yhteisty√∂ eri tahojen kanssa lis√§√§ntyi huimasti ja tulee my√∂s ensi vuonna olemaan merkitt√§v√§ss√§ roolissa. Yhdess√§ olemme enemm√§n.

Nyt on aika hiljentyä hetkeksi ja palata ensi vuonna entistä liekitetympänä takaisin. Hyviä jouluja ja uudet vuodet.

Pullopostia?

Koottuja kuulumisia sisältävä bittivirtojen pulloposti saapuu rantaasi noin kolmen kuukauden välein.