Tiistaina 23.12.2014

Vuosi paketissa ja fiiliksiä tulevasta

Vuoden lähestyessä loppuaan on hyvä fiilistellä mennyttä vuotta. Vuosi 2014 oli Digitoimisto Duden ensimmäinen kokonainen vuosi ja se opetti meille paljon. Kehitystä tapahtui niin tekniikan, työtapojen sekä asiakaspalvelun saralla. Projektien määrä kasvoi vuoden aikana luonnollisesti. Tekniikka sekä työtavat nopeutuivat sekä tietty rutiini alkoi nostamaan päätään pusikosta. Hyvä asia oli se, että duuni nopeutui ja pystyi […]

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 10 vuotta sitten.

Vuoden lähestyessä loppuaan on hyvä fiilistellä mennyttä vuotta. Vuosi 2014 oli Digitoimisto Duden ensimmäinen kokonainen vuosi ja se opetti meille paljon. Kehitystä tapahtui niin tekniikan, työtapojen sekä asiakaspalvelun saralla.

Projektien määrä kasvoi vuoden aikana luonnollisesti. Tekniikka sekä työtavat nopeutuivat sekä tietty rutiini alkoi nostamaan päätään pusikosta. Hyvä asia oli se, että duuni nopeutui ja pystyi hyödyntämään jo hyväksi todettuja ratkaisuja muissa vastaavissa toteutuksissa. Huonoa oli taas liika rutinoituminen, jolloin saattoi mennä sieltä mistä se kuuluisa aita on hitusen matalampi. Lopputuloksessa ei välttämättä ollut mitään vikaa, mutta se tietty “jokin” saattoi jäädä puuttumaan. Tällöin on aina peiliin katsomisen paikka ja haettava jatkossa uusia, freesejä lähestymistapoja.

Projektien kartoittamisessa ja asiakaspalvelussa mentiin ryminällä eteenpäin. Asiakas ei aina tunnu tietävän mitä haluaa tai asian esille tuominen on hieman kankeaa. Pieni jumppa kuuluu toki aina asiaan, mutta päiväkaupalla pään hakkaaminen seinään ei palvele ketään. Tänä vuonna opimme suoristamaan mutkia tämän suhteen, kysymään oikeita kysymyksiä sekä tarjoamaan parempia, järkevämpiä ratkaisuja. Myöskin yleisesti ottaen meidän asiakaspalvelu tuntuu toimivan, sillä palautteen mukaan asiakkaamme ovat saaneet hyvää palvelua ja tukea nopealla vasteajalla.

Vuoden aikana kerkesi myös pohtimaan DUDEn tulevaisuutta. Palvelujen puolesta tulemme pysymään tiukasti nykyisissä, “Keep it simple and do it better” -meiningillä. Yhteistyö eri tahojen kanssa lisääntyi huimasti ja tulee myös ensi vuonna olemaan merkittävässä roolissa. Yhdessä olemme enemmän.

Nyt on aika hiljentyä hetkeksi ja palata ensi vuonna entistä liekitetympänä takaisin. Hyviä jouluja ja uudet vuodet.