Torstaina 20.12.2018

Henri on Duden uusin vahvistus koodipuolella

Tarkkaavaisimmat huomasivat, että Dudella oli haku päällä kesäkuusta aina loppusyksyyn saakka. Marraskuun alussa Dudella aloitti seitsemäs tyyppi, varsinaisesti viides työntekijä talon sisällä. Henri Avoketo tuli vahvistamaan koodipuolen tiimiämme fronttipuolen osaamisellaan. Aika on kulunut nopeasti, joten nyt on oikea aika pistää mies piinapenkkiin ja kysyä muutama kysymys. Kertoisitko vähän itsestäsi? Olen Henkka, 24-vuotias paljasjalkainen jyväskyläläinen. En […]

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 6 vuotta sitten.

Tarkkaavaisimmat huomasivat, että Dudella oli haku päällä kesäkuusta aina loppusyksyyn saakka. Marraskuun alussa Dudella aloitti seitsemäs tyyppi, varsinaisesti viides työntekijä talon sisällä. Henri Avoketo tuli vahvistamaan koodipuolen tiimiämme fronttipuolen osaamisellaan. Aika on kulunut nopeasti, joten nyt on oikea aika pistää mies piinapenkkiin ja kysyä muutama kysymys.

Kertoisitko vähän itsestäsi?

Olen Henkka, 24-vuotias paljasjalkainen jyväskyläläinen. En ole sosiaalisessa mediassa, joten web-alalla tai #wpfi-skenessä minusta on aiemmin tuskin kuultu.

Mitä kautta päädyit Dudelle?

Ihan alunperin kuulin Dudesta edellisessä työpaikassani työkaverin kautta, joka oli kehunut Duden meininkiä. Sen myötä päädyin Duden sivuille lueskelemaan juttuja blogista. Myöhemmin huomasin Duden rekryilmoituksen ja ajattelin kokeilla kepillä jäätä ja pistää viestiä WordPress Finlandin Slack-kanavan kautta.

Miksi Dude?

Tiesin, että Dudella on huipputekijät talossa, kaipasin uusia haasteita ja halusin päästä tekemään oikeasti räätälöityjä verkkosivuja bulkkituotannon sijaan. Aiemmin olen joutunut tekemään vähän sitä sun tätä valmisteemoja hyödyntävissä digi-/mainostoimistoissa ja sitä myötä CVkin näyttää tilkkutäkiltä. Aikaisemmin en ollut päässyt porukkaan, jossa pääsisi tekemään asioita oikeilla tavoilla ja kehittymään kehittävässä työympäristössä. Dude vaikutti ainoalta järkevältä vaihtoehdolta.

Vahvistat koodaritiimimme fronttipuolen osaamista, kerro vähän työnkuvastasi?

Timi tekee taustakehitystä ja rungon, minä hoidan visuaalista koodipuolta eli olen vastuussa front end kehityksestä yhdessä Ronin kanssa. Pääpaino työssäni on melkolailla CSS:ssä, eli vastaan enimmäkseen visuaalisista komponenteista kuten väreistä, napeista, elementtien asetteluista, valikoista ja niin edelleen.

Milloin / mikä oli ensikosketuksesi WordPressiin tai webin tekemiseen ylipäätään?

Ensimmäiset nettisivuni tein Freewebsillä vuonna 2004, jonka jälkeen tuli tehtyä verkkosivuja lähinnä muistiolla tutuille satunnaisesti. Varsinaisesti WordPressillä aloittelin ensimmäisen kerran vuoden 2016 loppupuolella kun tiesin aloittavani firmassa, jossa olisi tarkoitus tehdä verkkosivuja WordPressille.

Mitä asioita teet töissä mielelläsi?

Juon kahvia ja kuuntelen Phil Collinsia. Kyllä se ydinjuttu varmaan on graafisten leiskojen taittaminen verkossa näkyvään muotoon, sitä teen kaikkein mieluiten. Tulevaisuudessa kiinnostaisi osallistua muihinkin Duden tiimin tehtäviin, paitsi palvelimet eivät ole niin lähellä sydäntä.

Miltä Dude vaikuttaa näin lyhyen ajan jälkeen / miltä työt maistuu?

Todella mukavaa, että olen saanut hyvän perehdytyksen asioihin alusta asti ja laitteet sekä työkalut ovat olleet priimaa, siitä iso plussa. Ei ole kertaakaan aamuisin vielä potuttanut lähteä töihin, toistaiseksi. Aika menee töissä tosi nopeasti ja koska Dudella ei ole varsinaisia työaikoja, voi tehdä sen mukaan miten töitä tulee tehdyksi ja lopettaa toisena päivänä vaikka hieman aiemmin jos toisina päivinä on venähtänyt.

Pidän myös siitä, että Dudella on hyvä työilmapiiri ja työkaverit, joiden kanssa pääsi heti juttuun. Työskentely ei rajoitu pelkästään toimistolle vaan vapaa-ajallakin tulee oltua yhteyksissä, se on hyvä merkki. Dude tukee myös mainiosti etätyökulttuuria, joten tarvittaessa voi tehdä töitä myös kotoa tai ravintolasta. Plussaa on hyvä Paahtimo Papun kahvi suoraan Jura-kahvikoneen pavuista jauhamana. Yleinen fiilis on erittäin hyvä!

Mitä odotat koeajalta?

Että se loppuu. Töitä jatkossakin, tietenkin. Mielenkiintoisia projekteja ja uuden oppimista, kuten tähänkin asti.

Onko sinulla muita piileviä taitoja mistä moni ei tiedä?

Osaan seisoa käsillä! (tässä vaiheessa kysymystä Henri todisti väitteen, Roni ja Kristian todistaa)

Mitä vapaa-ajan harrastuksiin kuuluu?

Netflix, FPS-pelit mm. Quake, Overwatch ja Wolfenstein. Kuviokellunta ja hevospoolo. Viimeisimpää kahta en oikeasti harrasta, tästä on vain tullut ”juttu”, koska hain aikoinaan liikuntalukioon työvoimatoimiston pakottamana ja oli pakko keksiä pari niin absurdia lajia, että ei varmasti pääse sisään.

Mitä ajattelit tehdä seuraavaksi?

Ottaa lisää kahvia, jatkaa fronttiprojektin parissa ja pikkuhiljaa kerätä voimia perjantain Duden pikkujouluja varten.

Tervetuloa tiimiin Henkka!