Maanantaina 28.4.2014

Pikakelaus Duden kevääseen

Duden sivuilla on ollut valitettavan hiljaista jonkin aikaa, mikä on täysin tiedostettua. Töitä on paiskittu ja ”suutarin lapsella ei ole kenkiä”, sanotaan. Uudet kengät on kuitenkin tulossa kesällä, se lupaus ollaan itsellemme asetettu. Lomailimme hyvissä ajoin pääsiäisenä, jotta kesän pystyy painamaan raakaa duunia mieli virkeänä. Juha lomaili Kroatiassa ottamalla varaslähdön kesään ja toi auringon mukanaan […]

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 10 vuotta sitten.

Duden sivuilla on ollut valitettavan hiljaista jonkin aikaa, mikä on täysin tiedostettua. Töitä on paiskittu ja ”suutarin lapsella ei ole kenkiä”, sanotaan. Uudet kengät on kuitenkin tulossa kesällä, se lupaus ollaan itsellemme asetettu. Lomailimme hyvissä ajoin pääsiäisenä, jotta kesän pystyy painamaan raakaa duunia mieli virkeänä.

Juha lomaili Kroatiassa ottamalla varaslähdön kesään ja toi auringon mukanaan tänne Suomeen, kun taas minä käytin lomani rentoillen tekemättä mitään tekemällä asioita, joista nautin eniten, koodaamalla verkkosivuja tietenkin. Liveksi lähti henkilökohtaisen blogini uudistus ja kokonaan uusi sivusto, pitkään kaavailemani olutblogi.

juha-split

Paljon on tapahtunut ja joka päivä oppii uutta. Paja ollut kohta vuoden pystyssä ja olo on suorastaan maaginen. Miten paljon sitä onkaan nähnyt, oppinut, oivaltanut ja kehittynyt. Eikä homma pysähdy tähän, päinvastoin, kehityksen juna jatkaa kulkuaan. Verkkosivuja, logoja, yritysilmeitä, grafiikkaa ja rivikaupalla koodia – niistä meidän päivämme koostuu, unohtamatta tietysti toimiston hyvää fiilistä, musiikkia ja Paahtimo Pavun maukasta kahvia.

No mitäs sitä on tehty? Availlaanpas vähän auki helmikuusta eteenpäin. Tässä joitakin prokkiksia, jos et ole Facebookiamme kerinnyt stalkkeroimaan.

Studio Taikalaatikko

Helmikuussa saatiin lempparivalokuvaajamme ja yhteistyökumppanimme Studio Taikalaatikon uudet sivut tulille. Vesa on loistotyyppi, joka kuvaa valokuvat asiakkaidemme tarpeisiin niin nettisivuille kuin muuhunkin käyttöön.

Olimme kaikki samaa mieltä siitä, että sivuilla valokuvat ovat keskiössä, eikä mitään kuvaa saa skaalata väärin. Siksi sivut toteutettiin valokuvien presentaatio etusijalla, ottaen erityisesti huomioon responsiivisen skaalautuvuuden aina taulutelevisiosta mobiiliin asti.

Hotelli Alba

Toteutimme Hotelli Alban sivujen uudistuksen yhteistyössä Flowhousen kanssa ja sivut saatiin julkaistua helmikuun lopulla. Lopputulos miellytti jokaista osapuolta. Sivuista tehtiin modernit ja responsiiviset ja erityisesti keskityimme oikeanlaisen fiiliksen luomiseen mm. valokuvien kautta.

Hotelli Alba, hotellit, hotelli, Jyväskylä, majoitus, huone,

Yhteistyökumppanimme Studio Taikalaatikko sai upeasti ikuistettua Alban luonteen ulkoasussa käytettyihin kuviin. Lisäksi tärkeimpänä toiminnallisuutena oli mahdollisuus päivittää sivuja ja etusivua helposti, joten toteutimme sivustosta kokonaisvaltaisesti helposti ylläpidettävän.

Kävin muuten lauantaina vaimon syntymäpäivien kunniaksi synttärilounaalla Hotelli Albassa ja täytyy sanoa että kananrinta vuohenjuustolla oli taivaallista! en kehu vain kehumisen ilosta, sillä oikeasti pidimme ruoasta todella paljon. Pääruoasta jälkiruokaan oikein herkullista, uniikkia syötävää, suosittelen lämpimästi!

alba-jalkiruoka

ASMO-laturi

Oulun sijoittajatapahtumassa Polar Pitchingissäkin (video) pyörähtänyt Asmo kaipasi sivuja, joten ojensimme auttavaa kättä ja pyöräytimme sivut sopivasti Ylen Puoli Seitsemän -katsausta varten.

asmolaturi

ASMO-laturi on innovatiivinen kännykkälaturi, joka lataa luuria vain silloin kun on tarpeen. Upea keksintö, joka säästää sähköä ja ihmishenkiä.

VRT Finland Oy

Jyväskyläläinen VRT Finland Oy on kehittänyt kaikuluotauksella toimivan teknologian, jonka avulla saa yksityiskohtaisia rakennekuvia sameassakin vedessä. Innovaation avulla pystytään säästämään kustannuksissa, kun voidaan ennakoida muutokset ja vauriot rakenteissa ilman että tarvitsee sukeltajapartiolla mennä sameaan veteen tunnustelemaan.

vrt

Verkkosivutoteutuksellamme pyrimme ennen kaikkea tuomaan VRT:n sivut tälle vuosikymmenelle sekä kertomaan kävijälle selkeämmin mistä on kyse. Sivuista oli tavoitteena saada ammattimaiset ja selkeät, mutta erityisesti yrityksen näköiset ja informatiiviset.

Jentafon

Jentafon Oy on lisensoinut kuulokojeen ja sisäkorvaistutteen käyttäjille tarkoitetun Nokian Loopsetin. Jentafon Wireless Loopset LPS-6 on Bluetoothilla toimiva silmukka, joka mahdollistaa puheluiden ja tietokoneen äänen välityksen suoraan kuulokojeeseen tai kuuloimplanttiin. Laitteen avulla pystyy puhumaan puhelimessa monikin huonokuuloinen, joka ei muuten pystyisi.

Jentafon - Wireless Loopset for hard of hearing

Pistimme projektia alkuun suunnittelemalla yritysilmeen logosta lähtien. Varsinaiset verkkosivut ja verkkokauppa tulee näkyville vielä tuotteen lanseerausvaiheessa.

Eikä siinä vielä kaikki…

Perjantaina koimme itsemme oikeutetuksi kun pääsimme juttelemaan Vierityspalkin Pertun kanssa. Tänään maanantaiaamuna yllätykseksemme netissä olikin meistä stooria. Käypäs lukaisemassa Vierityspalkki.fi:n avartava teksti meistä: ”Käsityöläismeiningillä webbisivuja” – Digitoimisto Dude”.

Jokainen päivä ja projekti on erilainen ja se tekeekin tästä työstä niin mahtavaa! Jos palataan vielä takaisin niihin suutarin kenkiin, niin toivon mukaan kesän aikana näette Duden omaakin uudistusta livenä.

Elvytellään blogia samaan tahtiin kun aurinko virkistää ja lämmittää. Hyvää loppukevättä ja alkavaa kesää! Olkaa kiltisti wappuna!