Maanantaina 23.8.2021

Näin seitsenhenkinen digitoimisto lomailee – Duden heinäkuun lomakuulumiset

Miltä näyttää digitoimistotyöntekijän loma? Kuten meillä on tapana, Dudella lomaillaan koko heinäkuu. Lue alta vuoden 2021 kesälomakuulumiset. Muista katsoa myös kuvat.

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 3 vuotta sitten.

Meillä on digitoimistossa tapana lomailla koko heinäkuu, koska meillä on tunnetusti silloin hiljaista. Valtaosa asiakkaista lomailee samaan aikaan, joten on parempi pistää silloin ovet säppiin ja keskittyä rauhassa vetämään lonkkaa.

Duden tyyppien lomat ovat yhtä erilaisia kuin persoonatkin, joten tässäpä tulee perinteistä höttöä lomakuulumisten muodossa. Jokainen kertokoon lomastaan omin sanoin. Katso myös kuvat!

Karin loma

”Ensimmäinen kuukauden loma putkeen 15 vuoteen. Kyllähän se maistui. Pari viikkoa loman alusta otin melko rauhallisesti kotona ihan vain rentoutuen ja pelaillen mm. Mass Effect Legendary Editionia ja Civilization 6:ta. Innostuin lukemisesta jälleen pitkästä aikaa ja hyvät kelit veivät myös rannalle makoilemaan ja uimaan useampaan otteeseen.

Piipahdimme kaveriporukalla myös yhden yön telttailemassa Korpilahdella. Pääsinpä myös ystävän 30-vuotissynttärijuhlissa soittelemaan jytkyä darksynth DJ settiä! Kävimme avopuolison kanssa Tampereella ja Turussa pienillä seikkailulomilla. Matkalta tarttui mukaan iso määrä uusia lauta- ja korttipelejä, joita reissussa pelasimmekin ahkerasti. Loman alussa starttasin myös ison elämäntapamuutoksen, jossa laitoin ruoka- ja juomatottumukset kerralla paremmaksi ja sillä tiellä ollaan edelleen. Bueno!”

Juhan loma

”Heinäkuu lomaa? No mikä ettei! Lomasta meni 24päivää putkeen reissussa ja loma tuntui sisällöltään ja pituudeltaan juuri passelille.

Lyhyesti: Heinäkuun alusta muutama päivä kaverin luona Lempäälässä joka jälkeen the ”Reissu” elikkäs roadtrip käynnistyi Keski-Suomesta ja suuntasi aluksi kohti Turkua jossa tuli vietettyä muutama päivä. Sieltä Ahvenanmaalle josta sitten rannikkoa pitkin ylöspäin. Tuli pysähdeltyä fiiliksen mukaan vähän missä sattuu ja vietettyä aikaa niin rannoilla, kaupungeissa, hotelleissa ja erinäisiä nähtävyyksiä ihmetellessä! Loman loppupuoliskolla vietin vielä aikaa itsekseni Pallaksella pienen eräilyn muodossa tehden päiväretkiä tuntureilla ja fiilistellen. Isä ja sisko tuli vielä loppulomasta seuraksi Lappiin ja käytiin hakemassa 4 sankkoa hillaa suolta, oli muuten hien ja tuskan takana. Kyllä kelpaa talvella fiilistellä marja kerrallaan…”

Ronin (tuttavallisesti Rollen) loma

”Vietin koko loman kotona kaupungissa omien harrasteiden ja perheen parissa. Löysin niinkin epätyypillisen lomaprojektin kuin laihduttamisen ja lenkkeilyn, josta kirjoitin henkilökohtaiseen blogiini 10. heinäkuuta. Luin kirjoja, opettelin ratkaisemaan Rubikin kuution, vietin aikaa luonnossa ja perheen parissa. Videopeleistä tuli pelattua Overwatch comppia ja Red Alert II Yuri’s Revengeä (CnCNet). Leffoja tuli myös katsottua jonkin verran.

Emme reissailleet minnekään, vaan halusimme vain olla aloillamme ilman minkäänlaista stressiä. Lomaan säästetyt ”lomarahat” upposivat hajonneeseen kodinkoneeseen muutenkin. Ei käyty edes mökeillä tai uimassa. Oikein meidän näköinen lomakuukausi, vaikka mitään ihmeellistä ei tapahtunutkaan. Tuottavista hommista blogikirjoittelujuttujen lisäksi herättelin eloon hieman synamusiikkiprojektiani ja sain pari uutta biisiäkin valmiiksi odottamaan lopullista miksausta ja masterointia.”

Tuomaksen loma

”Iso osa lomasta tuli käytettyä kaupungissa oleskeluun. Ohjelmassa oli uintia, sup-lautailua, pelaamista, kuntoilua ja tietenkin yleistä löhöämistä. Innostuin taas lihaskunnon treenaamisesta, kun ostin tutulta painot kotitreeniä varten. Peliosastolla comebackin teki Heroes of Might and Magic 3, johon upposi loman aikana kymmeniä tunteja. Loppulomasta lähdettiin pienellä porukalla Lappiin pyörimään. Kohteena oli Kilpisjärvellä Saana-tunturi ja Pallas-Yllästunturin alue. En ollut kummemmin koskaan Lapissa käynyt, joten tämä oli ensimmäinen kerta valloittamassa tuntureita. Oli mukava reissu kokonaisuudessaan, vaikka olikin vähän oman mukavuusalueen ulkopuolelta.”

Nikun loma

”Pari ensimmäistä viikkoa lomasta meni kotona pääasiassa löhötessä ja pelaillessa. Tulipa käytyä yksi keikkakin heittämässä Miljoonasateen lämmittelijänä. Siinä samalla jännitettiin kovasti, miten matkailusuositukset muuttuvat ja koronatilanne elää. Onneksi tilanne ei päässyt niin huonoksi, etteikö reissuun voisi lähteä, joten pakollisten koronatestien ja muiden menojen jälkeen nokka kohti Kreetaa, jossa tälläkin hetkellä tätä blogia kirjoitan.

Reissun kaksi ensimmäistä viikkoa reissattiin ympäri läntistä Kreetaa. Vuokra-auton trippimittariin kertyi n. 1000km ja yövyttiin yhteensä kuudessa eri paikassa. Kolmanneksi viikoksi parkkeerattiin Agia Marinaan, josta käsin teen reissun viimeisen viikon ajan etätöitä vaimon vielä lomaillessa, eli tälläinen kevyt laskeutuminen lomalta arkeen. Reissusta voi lukea yksityiskohtaisemmat käänteet vaimoni matkablogista.”

Timin Loma

”Heti loman alettua pakenin kaupungin valoja mökille, enkä jäänyt haikailemaan perään. Pääpiirteissään heinäkuu käsitti mökillä puutalkoita, hyvää ruokaa, uimista ja saunomista. Pyöräilyä unohtamatta. Tuli kulutettua uutta keväällä hankittua Trekin Checkpinttia ihan huolella Päijät-Hämeen hiekkateillä ja radanvarsilla kunnon gravel grinding meiningeissä.

Jossain kohtaa tuli pyörähdettyä lyhyesti Keski-Suomessa maastopyöräilykilpailun järjestämisen sekä joka kesän pakollisen Tampinmyllyssä telttailun verran. Tuomaksen ja Juhan tapaan kävin myös pyörimässä pohjoisemmassa porukoiden kanssa. Tukikohta Levillä ja sieltä päiväretkiä. Vähemmän yllättäen juksutin kaikki myös kokeilemaan maastopyöräilyä sähköfäteillä. Aika pyöräilyn täyteisissä merkeissä meni siis!”

Kristianin loma

”Heinäkuun lomailin
mökillä oleilin
hellettä pitelin
pikkusen futista katselin
Jossain välissä kun jaksoin,
nurmikkoa leikkasin
pensaita trimmailin ja
lopulta sadetta
odottelin.

No hitto eihän sitä tullut.”

Näihin maisemiin, kuviin ja tunnelmiin. Kesä kohteli meitä hyvin.