Tiistaina, 21.6.2016

Katsaus kevÀÀseen 2016 – uusia työnĂ€ytteitĂ€ ja kuulumisia

Duden pajalla on kĂ€ynyt kamala hĂ€linĂ€ ja hommat pyörii eteenpĂ€in sellaisella vauhdilla ettĂ€ heikompaa hevostuttaisi vĂ€lillĂ€. TĂ€hĂ€n hetkeen ennen juhannusta on hyvĂ€ ottaa lyhyt katsaus siihen, mitĂ€ kaikkea onkaan oikein tapahtunut. Uusia julkaisuja KevÀÀllĂ€ ollaan tehty paljon jatkokehitystĂ€ asiakkaiden vanhoille ja olemassaoleville sivustoille, mutta sen lisĂ€ksi saatu uusiakin loppupeleissĂ€ ulos ihan mukavasti. RestaKoti Oy RestaKoti [
]

TÀmÀ kirjoitus saattaa sisÀltÀÀ vanhentunutta tietoa, sillÀ se on julkaistu yli 6 vuotta sitten.

Duden pajalla on kÀynyt kamala hÀlinÀ ja hommat pyörii eteenpÀin sellaisella vauhdilla ettÀ heikompaa hevostuttaisi vÀlillÀ. TÀhÀn hetkeen ennen juhannusta on hyvÀ ottaa lyhyt katsaus siihen, mitÀ kaikkea onkaan oikein tapahtunut.

Uusia julkaisuja

KevÀÀllÀ ollaan tehty paljon jatkokehitystÀ asiakkaiden vanhoille ja olemassaoleville sivustoille, mutta sen lisÀksi saatu uusiakin loppupeleissÀ ulos ihan mukavasti.

RestaKoti Oy

RestaKoti on valtakunnallinen kattojen saneeraukseen erikoistunut yritys, joka on kasvanut kovaa vauhtia eikĂ€ vanha sivusto pysynyt mukana. Uuden sivuston vaatimusmäärittelyyn kuului moderni ulkoasu, parempi hakukonenäkyvyys sekä sivuston kyky generoida liidejä.

Valitsimme Duden yhteistyökumppaniksemme suositusten ja yrityksen koon perusteella. Pienen ja ketterän toimijan kanssa on mukava hoitaa asioita. Duden aikaisemmat työt tekivät meidän organisaatiossa vaikutuksen, jonka johdosta päädyimme saman pöydän ääreen ja siitä yhteistyöhön. Projekti sujui hyvin aikataulussa ja kun pieniä muutoksia haluttiin, ne myös saatiin turhia jahkailematta. Ensimmäisestä tapaamisesta aina sivujen julkaisuun asti, olemme olleet tyytyväisiä Duden asiakaspalveluun ja työnlaatuun. Kiitos!

— Eino LehtimĂ€ki, aluejohtaja

CO2Esto Oy

CO2Esto Oy on asiantuntijayritys, jonka tarkoituksena on palvella yrityksiÀ, yhteisöjÀ ja yksilöitÀ löytÀmÀÀn kustannustehokkaita ratkaisuja ilmasto- ja energiakysymyksiin. Rakensimme heille verkkokaupan, jonka kautta kuluttaja-asiakkaat pystyvÀt mitÀtöimÀÀn pÀÀstönsÀ suoraviivaisesti.

Projekti meni sujuvasti, vaikka osa meidÀn porukasta on melko digi-dinosauruksia. Te Dudet piditte homman suunnan kohdallaan sekÀ ohjasitte keskittymistÀ olennaiseen. On myös plussaa ettÀ olette aidosti kiinnostuneita toteuttamaan valtavirrasta poikkeavia juttuja, vaikka tÀmÀ on varmasti aiheuttanut harmaita hiuksia kÀytÀnnön kooditasolla. Olette kuitenkin klaaranneet homman ilmeisen hyvin, se nÀkyy myös siinÀ ettÀ olette melko suoraan sanoneet mikÀ toimii ja mikÀ ei. Plussaa myös hyvÀ kahvi ja rennon asiallinen fiilis toimistolla.

– Matti TĂ€htinen

Admin Labs Oy

AdminLabs on kuukausimaksuton verkkosivun tai -palvelun valvontatyökalu, jonka kÀyttö on helppoa esimerkiksi verkkokauppiaalle ja samalla ominaisuuksiltaan monipuolinen jÀrjestelmÀtoimittajille. Duden Juha ja Roni ovat olleet mukana palvelun kehittÀmisessÀ miltei alusta saakka, ja maaliskuussa Dudesta tuli virallinen osa AdminLabsin tiimiÀ palvelua kehittÀvÀn osakeyhtiön perustamisen myötÀ.

KevÀÀn aikana toimistolla on painettu pitkÀÀ pÀivÀÀ sekÀ viikkoa, kun palvelun uusi hallintapaneeli ja markkinointisivusto on ollut työstÀssÀ. Uusi versio puskettiin juuri ulos, kÀy ihmeessÀ tsekkaamassa ja lisÀÀmÀssÀ ensimmÀinen monitorisi!

Kuntokeskus Alive

Uusi muuramelainen Kuntokeskus Alive tarvitsi sivuston, joka palvelee jo aktiivisia jäseniä sekä jäseniksi aikovia. Sivustolle haluttiin myös ajankohtaisuutta tuomalla mukaan somevirtoja sekä helppo liitettävyys ulkoiseen ajanvarausjärjestelmään.

Kotisivuprojekti Duden tiimin kanssa sujui erittäin mutkattomasti. Ammattitaitoinen tiimi luo sivuista eläväiset sekä toimivat. Erityisesti pidin Duden ajatuksesta: emme tee niinkuin muut tekee.

– Markus MetsĂ€nen, toimitusjohtaja

Cahfi

Cahfi on innovatiivinen start-up, jonka tuotteella valmistat todennÀköisesti parasta sekÀ ekologisinta pikakahvia maailmassa. Parsimme yhteistyössÀ Eero Heikkisen kanssa kasaan visuaalisesti leikkisÀn sekÀ responsiivisen sivuston, tukemaan hienoa ja kehittyvÀÀ kansainvÀlistÀ tuotetta.

ÄijĂ€t virkistyi ja toimisto piristyi

IMG_20160621_163433

ErÀÀnÀ aurinkoisena torstaipÀivÀnÀ Duden revohka suuntasi Kiviniemen kesÀmajalle saunomaan, syömÀÀn hyvin ja juonimaan tulevia kujeita. Savusaunan lempeissÀ löylyissÀ sunniteltiin omaa sivustouudistusta sekÀ tarinoitiin nuoruusmuistoista, puusaunassa sitten otettiin mittaa miehestÀ löylynsietokyvyn suhteen.

IMG_20160621_163848

Samoihin aikoihin toimistollakin tapahtui vaikka mitÀ! Saatiin biljardipöytÀ, kasveja ja ripustettiin taulut vihdoin seinÀlle. KÀvipÀ tÀÀllÀ myös muuan mainio valokuvaaja, Emmi Virtanen, aloittamassa uusien yrityskuvien ottamisen.

PÀivityksiÀ blogauksiin ja lÀhitulevaisuuden kujeita

Kristian kirjoitti paljon kiitosta kerÀnneen ruumiinavauksen huhtikuussa, jossa avattiin mm. talousasioita sekÀ yrityskulttuuria. Kirjoitusta ja erityisesti talousasioita kommentoitiin paljon sosiaalisen median puolella, moni myös kummaksui yrittÀjien matalaa palkkaa. Tuon kirjotuksen jÀlkeen yrittÀjien palkkoja nostettiinkin yhteisellÀ pÀÀtöksellÀ, ja vielÀ syksyn aikana niitÀ nostetaan uudestaan olemaan tasoissa työntekijÀn (minun) palkan kanssa.

Huhtikuussa jÀrjestettiin myös historian toinen WordCamp Finland joka oli tapansa mukaisesti menestys. Roni kirjoitti tapahtumasta kattavan, kronlogisessa jÀrjestyksessÀ etenevÀn koosteen.

Seuraavaksi Duden devaajapuoli, eli minÀ (Timi) ja Roni lÀhdetÀÀn historian suurimpaan WordPress-tapahtumaan Wieniin. Luvassa on kolme pÀivÀÀ tiukkaa asiaa, paljon uusien sekÀ vanhojen (netti)tuttujen tapaamista ja ehkÀpÀ myös hieman juhannuksen viettoa. Seuraa Ronia ja minua TwitterissÀ pÀÀstÀksesi nauttimaan kanssamme reissun parhoista paloista. WordCampin ohjelmaa voit seurata myös livestriimistÀ.

PS. Taas tuli paljon Dude-matskua, jota otamme myös mukaan maailmalle, WordCamp Europeen. Huutelehan Facebookissa tai TwitterissÀ (@rolle tai @wahalahti) niin pistetÀÀn swÀgiÀ tulemaan!

Lue myös nÀmÀ

WordCamp Finland 2016 – Kooste ja Duden kuulumiset retkeltä

Viime vuonna Tampereella jÀrjestetty WordCamp Finland 2015 oli menestys, joten sanomattakin selvÀÀ, ettÀ myös tÀmÀn vuoden WordCampiin oli pakko pÀÀstÀ ja lippu ostettiin heti kun ne tulivat myyntiin. MeiltÀ lÀhti tÀnÀkin vuonna puolet firmasta, eli devaajapuoli, minÀ (Roni) ja Timi, joka lÀhti jo torstaiksi vapaaehtoistöihin.

Duden harharetki palvelinmaailmassa

SyksyllÀ 2016 sattui tilanne jota ei toivoisi edes pahimmalle kilpailijalleen, joka piti Duden teknisen tiimin hereillÀ lukuisia öitÀ viikko toisensa jÀlkeen, vaikutti kÀynnissÀ oleviin projekteihin, firman yleiseen mielialaan ja ennen kaikkea asiakkaittemme internetnÀkyvyyteen. Uusi palvelinympÀristö alkoi oireilla pahasti ilman selvÀÀ syytÀ, eikÀ mikÀÀn tehty toimenpide tuntunut auttavan.

Dude tĂ€ytti 6 vuotta – mistĂ€ tĂ€hĂ€n on tultu, miten tĂ€hĂ€n on pÀÀsty?

Dude perustettiin vuonna 2013 kun Juha ja Roni hyppÀsivÀt työelÀmÀstÀ suoraan yrittÀjyyden ihmeelliseen maailmaan. Alku oli jÀnnittÀvÀÀ ja erilaista, jopa pelottavaa.