Tiistaina 21.6.2016

Katsaus kevääseen 2016 – uusia työnäytteitä ja kuulumisia

Duden pajalla on käynyt kamala hälinä ja hommat pyörii eteenpäin sellaisella vauhdilla että heikompaa hevostuttaisi välillä. Tähän hetkeen ennen juhannusta on hyvä ottaa lyhyt katsaus siihen, mitä kaikkea onkaan oikein tapahtunut. Uusia julkaisuja Keväällä ollaan tehty paljon jatkokehitystä asiakkaiden vanhoille ja olemassaoleville sivustoille, mutta sen lisäksi saatu uusiakin loppupeleissä ulos ihan mukavasti. RestaKoti Oy RestaKoti […]

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 8 vuotta sitten.

Duden pajalla on käynyt kamala hälinä ja hommat pyörii eteenpäin sellaisella vauhdilla että heikompaa hevostuttaisi välillä. Tähän hetkeen ennen juhannusta on hyvä ottaa lyhyt katsaus siihen, mitä kaikkea onkaan oikein tapahtunut.

Uusia julkaisuja

Keväällä ollaan tehty paljon jatkokehitystä asiakkaiden vanhoille ja olemassaoleville sivustoille, mutta sen lisäksi saatu uusiakin loppupeleissä ulos ihan mukavasti.

RestaKoti Oy

RestaKoti on valtakunnallinen kattojen saneeraukseen erikoistunut yritys, joka on kasvanut kovaa vauhtia eikä vanha sivusto pysynyt mukana. Uuden sivuston vaatimusmäärittelyyn kuului moderni ulkoasu, parempi hakukonenäkyvyys sekä sivuston kyky generoida liidejä.

Valitsimme Duden yhteistyökumppaniksemme suositusten ja yrityksen koon perusteella. Pienen ja ketterän toimijan kanssa on mukava hoitaa asioita. Duden aikaisemmat työt tekivät meidän organisaatiossa vaikutuksen, jonka johdosta päädyimme saman pöydän ääreen ja siitä yhteistyöhön. Projekti sujui hyvin aikataulussa ja kun pieniä muutoksia haluttiin, ne myös saatiin turhia jahkailematta. Ensimmäisestä tapaamisesta aina sivujen julkaisuun asti, olemme olleet tyytyväisiä Duden asiakaspalveluun ja työnlaatuun. Kiitos!

— Eino Lehtimäki, aluejohtaja

CO2Esto Oy

CO2Esto Oy on asiantuntijayritys, jonka tarkoituksena on palvella yrityksiä, yhteisöjä ja yksilöitä löytämään kustannustehokkaita ratkaisuja ilmasto- ja energiakysymyksiin. Rakensimme heille verkkokaupan, jonka kautta kuluttaja-asiakkaat pystyvät mitätöimään päästönsä suoraviivaisesti.

Projekti meni sujuvasti, vaikka osa meidän porukasta on melko digi-dinosauruksia. Te Dudet piditte homman suunnan kohdallaan sekä ohjasitte keskittymistä olennaiseen. On myös plussaa että olette aidosti kiinnostuneita toteuttamaan valtavirrasta poikkeavia juttuja, vaikka tämä on varmasti aiheuttanut harmaita hiuksia käytännön kooditasolla. Olette kuitenkin klaaranneet homman ilmeisen hyvin, se näkyy myös siinä että olette melko suoraan sanoneet mikä toimii ja mikä ei. Plussaa myös hyvä kahvi ja rennon asiallinen fiilis toimistolla.

– Matti Tähtinen

Admin Labs Oy

AdminLabs on kuukausimaksuton verkkosivun tai -palvelun valvontatyökalu, jonka käyttö on helppoa esimerkiksi verkkokauppiaalle ja samalla ominaisuuksiltaan monipuolinen järjestelmätoimittajille. Duden Juha ja Roni ovat olleet mukana palvelun kehittämisessä miltei alusta saakka, ja maaliskuussa Dudesta tuli virallinen osa AdminLabsin tiimiä palvelua kehittävän osakeyhtiön perustamisen myötä.

Kevään aikana toimistolla on painettu pitkää päivää sekä viikkoa, kun palvelun uusi hallintapaneeli ja markkinointisivusto on ollut työstässä. Uusi versio puskettiin juuri ulos, käy ihmeessä tsekkaamassa ja lisäämässä ensimmäinen monitorisi!

Kuntokeskus Alive

Uusi muuramelainen Kuntokeskus Alive tarvitsi sivuston, joka palvelee jo aktiivisia jäseniä sekä jäseniksi aikovia. Sivustolle haluttiin myös ajankohtaisuutta tuomalla mukaan somevirtoja sekä helppo liitettävyys ulkoiseen ajanvarausjärjestelmään.

Kotisivuprojekti Duden tiimin kanssa sujui erittäin mutkattomasti. Ammattitaitoinen tiimi luo sivuista eläväiset sekä toimivat. Erityisesti pidin Duden ajatuksesta: emme tee niinkuin muut tekee.

– Markus Metsänen, toimitusjohtaja

Cahfi

Cahfi on innovatiivinen start-up, jonka tuotteella valmistat todennäköisesti parasta sekä ekologisinta pikakahvia maailmassa. Parsimme yhteistyössä Eero Heikkisen kanssa kasaan visuaalisesti leikkisän sekä responsiivisen sivuston, tukemaan hienoa ja kehittyvää kansainvälistä tuotetta.

Äijät virkistyi ja toimisto piristyi

IMG_20160621_163433

Eräänä aurinkoisena torstaipäivänä Duden revohka suuntasi Kiviniemen kesämajalle saunomaan, syömään hyvin ja juonimaan tulevia kujeita. Savusaunan lempeissä löylyissä sunniteltiin omaa sivustouudistusta sekä tarinoitiin nuoruusmuistoista, puusaunassa sitten otettiin mittaa miehestä löylynsietokyvyn suhteen.

IMG_20160621_163848

Samoihin aikoihin toimistollakin tapahtui vaikka mitä! Saatiin biljardipöytä, kasveja ja ripustettiin taulut vihdoin seinälle. Kävipä täällä myös muuan mainio valokuvaaja, Emmi Virtanen, aloittamassa uusien yrityskuvien ottamisen.

Päivityksiä blogauksiin ja lähitulevaisuuden kujeita

Kristian kirjoitti paljon kiitosta keränneen ruumiinavauksen huhtikuussa, jossa avattiin mm. talousasioita sekä yrityskulttuuria. Kirjoitusta ja erityisesti talousasioita kommentoitiin paljon sosiaalisen median puolella, moni myös kummaksui yrittäjien matalaa palkkaa. Tuon kirjotuksen jälkeen yrittäjien palkkoja nostettiinkin yhteisellä päätöksellä, ja vielä syksyn aikana niitä nostetaan uudestaan olemaan tasoissa työntekijän (minun) palkan kanssa.

Huhtikuussa järjestettiin myös historian toinen WordCamp Finland joka oli tapansa mukaisesti menestys. Roni kirjoitti tapahtumasta kattavan, kronlogisessa järjestyksessä etenevän koosteen.

Seuraavaksi Duden devaajapuoli, eli minä (Timi) ja Roni lähdetään historian suurimpaan WordPress-tapahtumaan Wieniin. Luvassa on kolme päivää tiukkaa asiaa, paljon uusien sekä vanhojen (netti)tuttujen tapaamista ja ehkäpä myös hieman juhannuksen viettoa. Seuraa Ronia ja minua Twitterissä päästäksesi nauttimaan kanssamme reissun parhoista paloista. WordCampin ohjelmaa voit seurata myös livestriimistä.

PS. Taas tuli paljon Dude-matskua, jota otamme myös mukaan maailmalle, WordCamp Europeen. Huutelehan Facebookissa tai Twitterissä (@rolle tai @wahalahti) niin pistetään swägiä tulemaan!