Perjantaina 6.11.2015

20 suomalaista digialan vaikuttajaa, joita kannattaa seurata Twitterissä

Fuel Digital listasi 11 seuraamisen arvoista Twitter-vaikuttajaa mutta jonkin verran on hämmästelty outoja nimiä sekä kyseenalaistettu miksi näitä henkilöitä pitäisi seurata. Myös minä olin listattuna ja totta kai otettu saamastani huomiosta. On sanomattakin selvää miksi Twitterissä kannattaa olla aktiivisesti mukana (fun fact: suurin osa tämän sivuston kävijöistä tulee Twitteristä, Googlen ja Facebookin kilpaillessa kakkossijasta), mutta […]

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 9 vuotta sitten.

Fuel Digital listasi 11 seuraamisen arvoista Twitter-vaikuttajaa mutta jonkin verran on hämmästelty outoja nimiä sekä kyseenalaistettu miksi näitä henkilöitä pitäisi seurata. Myös minä olin listattuna ja totta kai otettu saamastani huomiosta.

On sanomattakin selvää miksi Twitterissä kannattaa olla aktiivisesti mukana (fun fact: suurin osa tämän sivuston kävijöistä tulee Twitteristä, Googlen ja Facebookin kilpaillessa kakkossijasta), mutta jos Twitter on vielä mysteeri, lueskelepas juttuja Twitter-avainsanan alta.

Seuraan itse paria tuhatta tweettaajaa, joten ajattelin nyt tehdä oman “Follow Friday” -tyyppisen, hieman perustellumman listauksen. Lista on teknispainotteinen ja koodareita löytyy useampi, mutta onpa joukossa myös markkinoijiakin.

1. Perttu Tolvanen, @perttutolvanen

Perttu on web-alan pioneeri, jonka työnkuvaan kuuluu etsiä web-projekteille parhaat toteuttajat ja alustat. Pertun oman tilin lisäksi kannattaa ehdottomasti pistää seurantaan Vierityspalkki, joka on tämän alan seuratuimpia blogeja. Kannattaa ehdottomasti seurata, jos haluat kuulla ensimmäisenä mitä web-alan Suomi-skenessä tapahtuu.

perttu

2. Janne Jääskeläinen, @JaaJanne

Turkulaisen mainostoimisto Aucorin toimitusjohtaja ja tietokirjailija on toimistoineen yksi alan kovimpia tekijöitä. Janne tweettailee niin web- ja digimaailmaan liittyvistä asioista kuin aiheen vierestäkin omaan häikäilemättömään tyyliinsä. Turun tylyin kasvuyrittäjä ei ole turhaan vaatimaton, mutta ei myöskään niin tyly kuin itse väittää. Vahva suositus.

3. Mikko Virenius, @mikkovirenius

Valu Digital Oy:n Mikko on heittämällä ammatillisessa mielessä Keski-Suomen kokenein WordPress-osaaja ja valtakunnallisesti WordPress-asiantuntija -tittelin ansainnut guru. Tweettaa vähän, mutta asiaa. Jos WordPress on se omin juttu, Mikko pitäisi löytyä seurantalistaltasi.

mikkovirenius

4. WordPress Jyväskylä, @WPJyvaskyla

Syyskuussa startattiin WordPress-miitit Jyväskylässä ja Jyväskylän WP-yhteisö löytyy sen myötä myös Twitteristä. Jos haluat tietää mitä Jyväskylän WordPress-skenessä tapahtuu, pistä ihmeessä seurantaan.

wpjkl

5. Daniel Schildt, @autiomaa

Daniel on web-kehittäjä, suunnittelija ja valokuvaaja, joka on työskennellyt mm. Ylellä koodihommissa. Danielin tweetit ovat ajankohtaisia ja web-alaan liittyviä, mutta tweettejä tulee myös aktiivisesti muistakin aiheista. Hyvä tyyppi niin livenä kuin Twitterissäkin ja yksi Twitterin parhaita seurattavia, suosittelen lämpimästi.

autiomaa

6. Anssi Koskinen, @ansik

Aucorin markkinointijohtaja Anssi on luova tyyppi, valokuvaaja ja erityisesti hauska. Anssi tweettaa laidasta laitaan niin alaan liittyvää kuin aiheen vierestäkin.

ansik

7. Lasse Immonen, @LasseImmonen

Lasse on Oneston kehitysjohtaja ja pitkän linjan ohjelmoija, jonka tweetit käsittelevät ajankohtaisia aiheita niin tekniikasta kuin yhteiskunnastakin. Yksi niitä harvoja suomalaisia, jotka tweettaavat lähes pelkästään englanniksi.

lasse

8. Timi Wahalahti, @wahalahti

Helsinkiläisen digitoimisto Contrastin koodari (nykyään Duden) Timi tweettaa omana itsenään niin alan hommia kuin kannanottojakin. Yksi aktiivisimpia ja piristävämpiä web-alan visertäjiä.

wahalahti

9. Viljami Salminen, @viljamis

Yksi meikäläisen esikuvia, yksi harvoja suomalaisia web-kehittäjiä, jotka ovat päässeet nauttimaan maailmanlaajuista huomiota. Tällä hetkellä töissä sandiegolaisessa Adtilessä, joka kehittää uuden sukupolven mobiiliapplikaatioita. Kirjoittelee myös jokaisen digialan tekijän lempiblogissa, Smashing Magazinessa ja toteuttanut paljon meidänkin verkkosivuilla näkyviä kikkareita, kuten responsive-nav-valikko ja monet muut. Melko killeri jäbä, jonka edesottamuksia kannattaa seurata myös Twitterissä.

viljamis

10. Timo Laak, @timolaak

Pitkän linjan web-kehittäjä, joka ainakin viimeisimmän tietoni mukaan työskenteli Futuricella. Jyväskylästä lähtöisin, mutta nyt maailmalla. Ulospäin “Dark Matter Developer”, josta moni ei ole aikaisemmin kuullut, vaikka kokemusta digialalta löytyy yli 15 vuoden takaa, mutta kyseessä aktiivinen tweettailija, jonka tweettejä erityisesti tykkään seurata. Paljon teknistä web-alaan liittyvää tweettiä, mutta välillä muutakin.

timolaak

11. Daniel Koskinen, @danielCK

Daniel on Suomen WordPress-skenen henkilöitymä, suomenkielisen WordPressin alkuunpanija, suomalaisen WordPress-yhteisön edistäjä, web-kehittäjäammattilainen ja käytettävyysintoilija. Pakko seurata, jos WordPress on lähelläkään omaa alaa.

danielck

12. Janne Gylling, @JanneGylling

Janne on yksi Suomen aktiivisimpia tweettaajia sekä markkinointihenkinen designer, joka on monessa mukana. Koodia Suomesta ry:n hallituksen puheenjohtaja ja Sinisen Meteoriitin markkinointijohtaja. Tweetit ovat persoonallisia, hauskoja ja kantaaottavia. Kova suositus.

jannegylling

13. Heikki Sivonen, @SivonenHeikki

Digimarkkinoinnin ammattilainen, bloggari, Fuel Digitalin perustaja Heikki Sivonen tweettaa paljon ja asiaa. Digikonsulteista yksi osallistuvimmista ja ihmisläheisimmistä keskustelijoista Twitterissä.

heikkisivonen

14. Sami Singh, @httpsterio

Jyväskyläläinen web-designer, nörtti, muusikko. Tweettaa yleisesti IT- ja web-alan asioita, mutta myös ottaa kantaa muihinkin asioihin. Yksi suomalaisista tweettaajista, jotka oikeasti ovat valveutuneesti mukana.

sami

15. Tom Rantala, @tmstrada

Sun ja mun lempparigraafikko. Toinen jyväskyläläisen mainostoimisto MEOMin perustajajäsenistä. Tweettaa alaan liittyvistä asioista, välillä myös muustakin. Erittäin mukava, maanläheinen ja piristävä tyyppi.

tom

16. Timo Häkkinen, @timohakkinen

Timo “Hobo” Häkkinen on jyväskyläläinen web-kehittäjä ja Sotajumalan rumpali. Melko tiuhaan tahtiin hyviä tweettejä niin web-alaan liittyvistä aiheista kuin kaikesta muustakin sekä englanniksi että suomeksi.

timohakkinen

17. Natanael Sinisalo, @ntsinisalo

Digialan yrittäjä ja jyväskyläläisen mainostoimisto MEOMin perustaja. Mukana myös järkkäämässä WordPress Jyväskylän miittejä. Yksi WordPress-skenen osaavimpia tyyppejä ja web-alan keskeisimpiä toteuttajia, jonka meininkejä kannattaa ehdottomasti tsekkailla.

natte

18. Jari Lehtinen, @jarilehtinen

Tuusulalaisen web-talon Featuren web-suunnittelija Jari Lehtinen tweettaa web-asioista, mutta välillä vähän muustakin. Aktiivinen tweettaaja.

jarilehtinen

19. Sami Keijonen, @samikeijonen

Ehkäpä Suomen paras ladattavien ja itseasennettavien WordPress-teemojen toteuttaja. Samin WP-teemoihin voi tutustua yrityksensä Foxlandin sivuilla. Tweettejä lähinnä WordPress-aihepiirin ympäriltä, mutta välillä myös muustakin. Aktiivinen ja osallistuva tweettaaja.

samikeijonen

20. Tuomas Lecklin, @lecklin

Tamperelaisen mainostoimiston Bananaksen web-devaaja-ammattilainen Tuomas Lecklin tweettaa aktiivisesti mm. web-devaukseen ja tietotekniikkaan liittyvistä aiheista. Hyvä jäbä lisätä seurattavien listaan.

lecklin

Loppusanat

Listasta olisi saanut pidemmänkin, mutta yritin listata ne tweettaajat, joiden tweeteistä pidän lähes poikkeuksetta, jotka ovat tällä alalla vahvasti mukana tai jotka ovat Twitterissä suhteellisen aktiivisia tai mielenkiintoisia. Listalle mietin joitakin huikeita tyyppejä, jotka eivät kuitenkaan tweettaa kovin paljon tai tweetit ovat PUSH-tyyppistä (pelkästään yrityksen asioita).

Unohtuiko listasta joku tai haluatko suositella minulle seurantaan muita? Jos olet sitä mieltä, pistäpä kommenttia!