Maanantaina, 23.5.2022

WordCamp Europe Рjälleen nähdään!

Porto, täältä tullaan! Nappaa #WCEU2022 ohjelman herkullisimmat tärpit ja tsekkaa miten kehittäjätiimi aloittaa kesänsä.

Duden deviporukalla on ollut tapana osallistua WordPress-maailman yhteen vuoden kohokohdista, WordCamp Europe -seminaariin. Sattuneesta syystä kahtena edellisenä vuonna #WCEU on järjestetty virtuaalisena. Aivan parin viikon päästä, tarkalleenottaen 2.-4. kesäkuuta, pääsemme kuitenkin jälleen tapaamaan ystäviämme yhteisössä, kun Portoon vuodelle 2020 suunniteltu, mutta virtuaaliseksi pika-aikataululla muuttunut, WordCamp Europe koittaa vihdoin!

Vapaaehtoisista koostuva järjestäjätiimi on työskennellyt yhteensä lähemmäs kaksi vuotta luodakseen tämän tapahtuman yhteisölle. Ensin vuodelle 2020 ja sen jälkeen aloittaen uudestaan lähes nollasta tälle vuodelle. Allekirjoittanutkin on odottanut tätä tapahtumaa pitkään, olinhan järjestäjänä mukana suunnittelemassa vuoden 2020 versiota sekä toteuttamassa kumpaakin virtuaalista korviketta. Aikakin siis päästä vihdoin kokemaan tuo legendaarinen portviinikaupunki ja nähdä uniikki tapahtumapaikkamme, Pavilhão Rosa Mota!

Tällä kertaa en kuitenkaan osallistu järjestäjänä, sillä sain kunnian tulla kutsutuksi mentoroimaan tapahtumatiimiä. On ollut antoisaa sekä haastavaa auttaa tiimiä ajassa, jossa järjestelyiden alkaessa tapahtuman totetuminen kavotusten oli edelleen epävarmaa ja maailmantilanne on muuttunut useasti prosessin aikana. Se kuitenkin mentorintimuisteloista tällä erää, myöhemmässä kirjoituksessa sitten mahdollisesti enemmän.

Keskitytäänpä nyt muutamaan tärppiin tapahtuman ohjelmassa!

Jos äkkilähtö ajatuksena houkuttaa, WordCamp Europeen on muuten lippuja vielä saatavilla. Taajuuksille voi virittäytyä myös striimin kautta, joka tulee tapahtuman nettisivulle.

Huom, alla olevat ajat ovat ilmoitettuna suomen aikavöyhykkeellä.

Torstai 2.6.

Perinteinen Contributor Day, eli paikka ja tilaisuus pääsääntöisesti internetissä toimivalle yhteisölle kokoontua samaan fyysiseen sijaintiin päivän ajaksi kehittämään, ideoimaan ja parantamaan kaikkea WordPressin ytimen, uuden kuvahakemiston sekä pitämämme julkaisujärjestelmän ympärillä tapahtuvaa.

Perjantai 3.6.

  • 12:00 Accessibility for dyslexia – viimeaikoina netin saavutettavuuteen on onneksi alettu kiinnitt√§m√§√§n enemm√§n huomiota, aina on kuitenkin hyv√§ hetki oppia lis√§√§ miten tehd√§ sivustoista k√§ytt√§j√§yst√§v√§llisi√§ kaikille
  • 13:00 Migrating WordPress core to GitHub Actions: A retrospective – aina kiinnostaa, miten yht√§ k√§ytetyint√§ julkaisuj√§rjestelm√§√§ kehitet√§√§n avoimena l√§hdekoodina
  • 14:00 WP_Query: The power of flexibility – huonosti tunnettu sankari, joka toimii moottorina WordPress sivujen takana
  • 16:00 Lightning talks – lohkoja! Yksi viime vuosien suurimmista muutoksista WordPressiss√§, joka mullisti tavan toteuttaa sivustoja

Lauantai 4.6.

Koko ohjelma WordCamp Europen nettisivulla.

Jos Duden kooditiimin reissukuulumiset kiinnostaa, pistähän Twitteriä ja Instagramia seurantaan! Kärky myös blogista jo perinteeksi muodostunutta koostetta tapahtuman annista.

Lue myös nämä

Maailman suurin WordPress-tapahtuma WordCamp Europe 2022 – Duden kuulumiset Portugalista

WordCamp Europe 2022 tarjosi jälleen mielenkiintoisia luentoja WordPressistä, Gutenberg-lohkoeditorista ja kaikesta siltä väliltä. Duden nelihenkinen kehitystiimi vieraili paikan päällä Portugalissa.

WordCamp Europe 2022 mentorin näkökulmasta

Timi mentoroi yhtä WordPress-maailman suurimmista kokoontumisista. Millainen kokemus oli ja mitä oppeja kertyi matkaan?

Onko WordCamp Europe kasvanut liian isoksi? РWCEU17 tärpit

Maailman suurin WordPress -tapahtuma lähenee taas hurjaa vauhtia. Kyseessähän on WordCamp Europe 2017, joka järjestetään Pariisissa ja paikalle odotetaan jopa yli 3 000 osallistujaa.