Maanantaina 23.5.2022

WordCamp Europe – jälleen nähdään!

Porto, täältä tullaan! Nappaa #WCEU2022 ohjelman herkullisimmat tärpit ja tsekkaa miten kehittäjätiimi aloittaa kesänsä.

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 2 vuotta sitten.

Duden deviporukalla on ollut tapana osallistua WordPress-maailman yhteen vuoden kohokohdista, WordCamp Europe -seminaariin. Sattuneesta syystä kahtena edellisenä vuonna #WCEU on järjestetty virtuaalisena. Aivan parin viikon päästä, tarkalleenottaen 2.-4. kesäkuuta, pääsemme kuitenkin jälleen tapaamaan ystäviämme yhteisössä, kun Portoon vuodelle 2020 suunniteltu, mutta virtuaaliseksi pika-aikataululla muuttunut, WordCamp Europe koittaa vihdoin!

Vapaaehtoisista koostuva järjestäjätiimi on työskennellyt yhteensä lähemmäs kaksi vuotta luodakseen tämän tapahtuman yhteisölle. Ensin vuodelle 2020 ja sen jälkeen aloittaen uudestaan lähes nollasta tälle vuodelle. Allekirjoittanutkin on odottanut tätä tapahtumaa pitkään, olinhan järjestäjänä mukana suunnittelemassa vuoden 2020 versiota sekä toteuttamassa kumpaakin virtuaalista korviketta. Aikakin siis päästä vihdoin kokemaan tuo legendaarinen portviinikaupunki ja nähdä uniikki tapahtumapaikkamme, Pavilhão Rosa Mota!

Tällä kertaa en kuitenkaan osallistu järjestäjänä, sillä sain kunnian tulla kutsutuksi mentoroimaan tapahtumatiimiä. On ollut antoisaa sekä haastavaa auttaa tiimiä ajassa, jossa järjestelyiden alkaessa tapahtuman totetuminen kavotusten oli edelleen epävarmaa ja maailmantilanne on muuttunut useasti prosessin aikana. Se kuitenkin mentorintimuisteloista tällä erää, myöhemmässä kirjoituksessa sitten mahdollisesti enemmän.

Keskitytäänpä nyt muutamaan tärppiin tapahtuman ohjelmassa!

Jos äkkilähtö ajatuksena houkuttaa, WordCamp Europeen on muuten lippuja vielä saatavilla. Taajuuksille voi virittäytyä myös striimin kautta, joka tulee tapahtuman nettisivulle.

Huom, alla olevat ajat ovat ilmoitettuna suomen aikavöyhykkeellä.

Torstai 2.6.

Perinteinen Contributor Day, eli paikka ja tilaisuus pääsääntöisesti internetissä toimivalle yhteisölle kokoontua samaan fyysiseen sijaintiin päivän ajaksi kehittämään, ideoimaan ja parantamaan kaikkea WordPressin ytimen, uuden kuvahakemiston sekä pitämämme julkaisujärjestelmän ympärillä tapahtuvaa.

Perjantai 3.6.

Lauantai 4.6.

Koko ohjelma WordCamp Europen nettisivulla.

Jos Duden kooditiimin reissukuulumiset kiinnostaa, pistähän Twitteriä ja Instagramia seurantaan! Kärky myös blogista jo perinteeksi muodostunutta koostetta tapahtuman annista.