Omintakeinen verkkolehti opiskelijoille

Jyväskylän Ylioppilaslehteä on julkaistu Jylkkäri-nimellä vuodesta 1961. Yksitoista kertaa vuodessa ilmestyvä paperilehti on sitoutumaton, helposti mukaan napattavissa ja osana jyväskyläläisten arkea. Verkkolehtipuoli on aina ollut tukena lehden toiminnalle, mutta vuonna 2016 kaivattiin jotain uutta.

Siirry sivustolle

Jylkk√§ri halusi meid√§t mukaansa uudistamaan verkkolehte√§√§n

Vanha sivusto oli j√§√§nyt tekniikaltaan sek√§ ulkoasultaan auttamattomasti j√§lkeen, eik√§ mahdollistanut lehden verkkoversion ja laajojen lis√§sis√§lt√∂jen julkaisua nykyaikaisesti. Uudella WordPressin p√§√§lle toteutetulla sivustolla haluttiin panostaa erityisesti nopeaan p√§ivitett√§vyyteen, artikkeleiden lukukokemukseen sek√§ huomioida tulevaisuuden muuttuvat tarpeet.

Jylkkärin verkkoversion ulkoasu suunniteltiin lehtimäiseksi sekä lukukokemukseltaan silmälle miellyttäväksi ja soljuvaksi. Keskityimme suunnittelussa typografiaan sekä kuva- ja videomateriaalin esittämiseen sivustolla. Typografiamaailmaan haimme yhteneväistä fiilistä lehden kanssa.

Modulaarista sisällönhallintaa

Erilaisille artikkelityypeille suunniteltiin ja toteutettiin omat sivupohjat vastaamaan parhaiten kyseiseen formaattiin. Ihmiset -palstan artikkeleissa p√§√§kuva on nostettu isoon rooliin, kun taas syv√§luotaavissa artikkeleissa otettiin huomioon sis√§lt√∂√∂n liitetty toisinaan runsaskin kuvitus.

Valmiit mainostenhallintatyökalut olivat kaikki huonosti toteutettuja, joten Jylkkärille sorvattiin oma WordPressin hallintapaneelista käsin toimiva. Ennen julkaisua piti myös ottaa huomioon rapiat 3 000 vanhaa artikkelia sekä kommenttia ja niiden muuttaminen uuden sivuston formaattiin sopivaksi. Ei muuten ollut ihan pikku juttu.

Ennen ja jälkeen

Jutut houkuttavat lukemaan

Vanha verkkolehti ei ollut houkuttava, joten uudesta tehtiin kuvien ja esitystavan kautta mahdollisimman houkutteleva. Selke√§, nopeasti omaksuttava sivurakenne, typografia ja t√§ysresponsiivinen kokonaisuus vet√§v√§t lukijoita puoleensa. Sivustolle rakennettiin my√∂s reaaliaikainen hakutoiminto, jonka avulla kulttimaineen saavuttaneet jutut l√∂ytyv√§t helposti viel√§ vuosien p√§√§st√§kin.

Asiakkaan palaute

Valitsimme Duden, koska heillä oli selkeästi ymmärrystä modernien ja monipuolisten nettisivujen suunnittelusta. Yhteistyö sujui todella hyvin, ja Duden pojat ymmärsivät hyvin mitä sivuilta halusimme. Olemme saaneet lukijoiltamme paljon hyvää palautetta. Sivujen käyttö on toimituksen väelle nopeaa ja yksinkertaista. Voin suositella Duden porukkaa erittäin lämpimästi.

*****

Review by Jaakko Kinnunen, Päätoimittajakesäkuu 2019

Soitteleeko?

Jos työnäyte puhutteli ja haluaisitte vähintäänkin yhtä hienon sivuston, jätäthän yhteystietosi ja Kristian on teihin pikimmiten yhteydessä.