Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä

VAAO on pippurinen osaamisen ykköskumppani

Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä ja sen ylläpitämä Valkeakosken ammattiopisto (VAAO) on Valkeakoskella, Etelä-Pirkanmaalla toimiva monialainen ammatillinen oppilaitos.

Siirry sivustolle

opiskelijaa

1300

osaavaa henkilöä

125

Mitä teimme

  • Käyttöliittymäsuunnittelu
  • WordPress-verkkosivut (tekninen toteutus)
  • Integraatiot
  • WordPress-ylläpito

Tavoitteet

  • Visuaalisen ilmeen uudistaminen
  • Koulutustarjonta houkuttelevaksi
  • Tiedon hakemisen helpottaminen
  • Saavutettavuuden parantaminen
  • Sivuston hallinnan helpottaminen

Lopputulos

Toteutimme VAAOlle kokonaisvaltaisen verkkopalvelu-uudistuksen, joka palvelee VAAOn tarpeita vuosiksi eteenpäin. Suunnittelimme sivustolle uuden, nuorekkaan ja modernin ilmeen ja rakensimme useamman integraation, joiden avulla verkkosivujen kannalta hyödyllistä tietoa ei tarvitse päivittää useampaan paikkaan. Lopputuloksena on selkeä ja helposti hallittava kokonaisuus.

Duden WordPress-ylläpito

Vaao.fi pyörii Duden korkean suorituskyvyn WordPress-optimoidulla palvelimella. Dude pitää huolta palvelimesta, nimipalvelusta, WordPress-päivityksistä, WordPressistä, lisäosista ja näiden tietoturvasta. Ylläpitopakettiin kuuluu myös muunmuassa ripeä tekninen tuki ja automaattiset varmuuskopiot.

Projektin kohokohdat

Monipuolinen hakutoiminnallisuus

Rakensimme VAAOn verkkosivustolle kattavan haun toteuttamalla Relevanssi Premium -lisäosaa päähakuun ja muiden hakujen osalta omia integraatioitaan (mm. Azureen). Päähaku listaa tulokset visuaalisesti selkeästi; Sivut, kurssit ja henkilöt ovat kukin omissa palstoissaan.

Opintopolku-integraatio

Toteutimme verkkosivuille integraation Opetushallituksen ylläpitämään Opintopolkuun, josta sivustolle listautuu tutkinnot, koulutukset ja kurssit. Verkkosivuilta löytyy myös toteuttamamme laaja Tutkinto-, koulutus- ja kurssihaku, joka hakee suoraan opintopolkuun syötettyä materiaalia.

Kuntarekry-integraatio

VAAO:n verkkosivujen Avoimet työpaikat -osioon nousee automaattisesti kaikki  Kuntarekryssä avoinna olevat työpaikat. Tämä helpottaa vaaolaisten työtä, kun työpaikkailmoitusten tekstejä ja tietoja ei tarvitse kirjoittaa moneen eri järjestelmään.

Reaktiotoiminnallisuus

Sivujen ja artikkelien lopusta löytyy “Oliko tämä hyödyllinen?” -kysymys, johon voi reagoida peukulla. Hallintapaneelissa reaktioiden määrät näkyy suoraan sivuilla, joille reaktiokomponentti on lisätty. Ominaisuus on toteuttu Duden oman avoimen lähdekoodin kehittäjälisäosan avulla.

Yhteystietokorttien tuonti Microsoft O365-järjestelmästä (Azure AD)

Toteutimme integraation Office O365/Azureen, josta syknronoidaan yhteistietokortit sivustolle suoraan. Toiveena oli että henkilötietojen mukana sivustolle tulisivat myös valokuvat. Yhteystietojen päivitys onnistuu VAAOlta samasta paikasta ilman tuplasisältöä sivustolla.

Kriisi-ilmoituspalkki

VAAO pystyy halutessaan julkaisemaan brändinsä värisellä palkilla käyttäjäystävällisen, mutta huomattavan ilmoituksen, jolla tiedottaa ajankohtaisista asioista. Palkin voi sulkea käyttäjäkohtaisesti ja sen voi myös ajastaa sulkeutumaan itsekseen. Tekniikka hyödyntää Duden omaa avoimen lähdekoodin WordPress-lisäosaa.

Asiakkaan palaute.

Rakenteen ja ulkoasun suunnittelu oli vaikuttavaa, teknisessä toteutuksessa saimme juuri sitä, mitä toivoimmekin ja vähän ylikin. Nyt meillä on toimivat ja aikaa hyvin kestävät sivut. Yhteistyökumppanina Duden tiimi on asiantunteva, joustava ja helposti lähestyttävä. Kaikki sujui mutkattomasti.

Pirjo Hauvala, apulaisrehtori yrityksestä Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä

Katso myös nämä