Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä

Useammat verkkosivut samassa paketissa

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä on paljon muutakin kuin ammattikoulu. LHKK pitää sisällään mm. sivuston lhkk.fi, Forssan ammatti-instituutin sivuston (fai.fi) ja Faktian sivuston (faktia.fi), jotka toimivat kaikki sulassa sovussa WordPressin Network-, eli Multisite-ympäristössä.

Siirry sivustolle

Sivustoja

3

kpl Multisitessa

Työntekijöitä

130

kuntayhtymän palveluksessa

Toimintatuotto

13 milj.

euroa

Mitä teimme

 • Visuaalinen suunnittelu
 • Verkkosivujen tekninen toteutus
 • Kattavat integraatiot
 • Sisältömigraatio
 • WordPress Multisite
 • Koulutus ja kurssihaku
 • Ylläpito ja käyttötuki
 • Jatkokehitys

Tavoitteet

 • Käyttäjäkokemuksen parantaminen loppukäyttäjille ja sisällöntuottajalle
 • Saavutettavuuden parantaminen (AA-taso)
 • Kärkikohderyhmien palveleminen
 • Koulutus- ja kurssihaun parantaminen
 • Täysin räätälöity, ei valmisteemaa sekä tyylikäs ja selkeä käyttöliittymä
 • Visuaalisesti korkeatasoinen sivusto
 • Monipuoliset hallinnointimahdollisuudet

Mitä tehtiin

Toteutimme Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymälle WordPress Multisite -ympäristön, jossa on helppo hallita useampaa WordPress-sivustoa. Sivustolle suunniteltiin yhteiset elementit instansseille siten, että instansseilla on myös omat yksilölliset tunnisteensa.

Jokainen sivusto pitää sisällään samat lohkot, mutta pienillä visuaalisilla muutoksilla verkkosivut saavat yksilöllisen ilmeen. Jokainen sivusto pitää sisällään sivustoille tärkeitä integraatioita ja yksilöllisiä toteutuksia, jotka helpottavat muunmuassa sivuston kurssitarjonnan selaamista.

Lopputulos

LHKK sai kattavat verkkosivut, joissa jokainen elementti on pieniä piirteitään myöten räätälöity asiakkaan käyttötarkoitukseen. Visuaalinen ilme henkii nykyaikaisuutta ja asiantuntijuutta. Sisältöjen päivittäminen on muuttunut helpommaksi ja jopa kokonaan uusia verkkosivustoja on helppo lisätä Multisiteen jatkossakin.

Duden WordPress-ylläpito

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä luottaa Duden WordPress-ylläpitopalveluun, joka pitää sisällään WordPressin ja sen lisäosien päivitykset, verkkosivujen täydelliset automaattivarmuuskopiot ja WordPressille optimoidun tietoturvallisen palvelimen huolenpidon ja monitoroinnin.

Projektin kohokohdat

WordPress Multisite

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä koostuu kolmesta verkkosivustokokonaisuudesta. Kaikille näille rakennettiin oma sivustonsa saman jaetun koodipohjan päälle, jolloin sisällön ja tekniikan ylläpidosta saatiin vaivatonta. Kävijälle kaikki sivustot näkyvät yhtenä kokonaisuutena, vaikka ylläpitäjille sisällöt on selkeästi eroteltu eri toiminnoittain. Käyttöoikeuksia voidaan jakaa sivustokohtaisesti tai erikseen, joka tuo vapauksia sivuston hallinnointiin.

Kurssi- ja koulutushaku

Koulutuskuntayhtymän kurssitarjonta löytyy kätevästi toimivan hakutoiminnallisuuden avulla. Haun kautta on lisäksi helppo suodattaa hakijaa kiinnostavat kurssit intuitiivisen hakukäyttöliittymän avulla.

Yhteystietojen automaattinen synkronointi

Lounais-hämeen koulutuskuntayhtymällä on paljon työntekijöitä, jotka on listattu sisäisesti Microsoftin järjestelmään. Kaikkien tietojen ajan tasalla pitäminen kahdessa järjestelmässä olisi kokopäivätyö, joten toteutimme automaattisen synkronoinnin Microsoft O365 järjestelmästä hyödyntäen MS Graph -rajapintaa. Henkilöt, heidän työnkuvauksensa, yhteystiedot ja kuvat päivitetään tunnin välein sivustolle. Henkilökuntaa voi selata aakkosittain yhteystietosivulta.

Kattava hakutoiminnallisuus

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän pääsivustolla sisältöjä haetaan kaikesta tarjonnasta, kun taas esimerkiksi Faktian sivustolla haku tarjoaa tuloksia ainoastaan Faktian tarjontaa. Hakutulokset esitetään sisältötyypeittäin ryhmiteltynä ja rikastettuna kyseiseen sisältöön liittyvillä olennaisilla tiedoilla, jos löydetään esimerkiksi maksullisia kursseja.

Jobpari-työpaikat

Jobpari-työpaikat synkronoidaan automaattisesti sivustolle LikeIt-rajapintaa hyödyntämällä. Näin faktialaisten ei tarvitse ylläpitää kahta järjestelmää erikseen.

Kattavat ingeraatiot ja jatkuva kehitys

Sivustokokonaisuuksia kehitetään jatkuvassa yhteistyössä asiakkaan kanssa. Jatkokehitystyönä toteutettavia integraatioita ovat olleet muunmuassa synkronointi Visma InSchool Primus-järjestelmästä, joka hyödyntää Microsoftin Azure-rajapintaa ja WP-CLI eräajoja.

Asiakkaan palaute.

Nopeaa toimintaa, vahvaa tekemistä, ketterää reagointia ja hurttia huumoria – niistä on yhteistyö Dudelaisten kanssa tehty! Haave käyttäjäystävällisestä multisite-toteutuksesta onnistui yli odotusten ja olemme varsin tyytyväisiä lopputulokseen. Ja koska nettisivuthan eivät ole koskaan valmiit, on hienoa että juuri nämä rautaiset asiantuntijat ovat jatkossakin kehitystyön kumppaneitamme.

Tanja Uusitalo, viestintäpäällikkö yrityksestä Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä