Padasjoen kunta

Experience nothing – Visit Padasjoki

Padasjoki erottuu luonnonkauniilla maisemillaan ja lukuisilla harrastusmahdollisuuksillaan.

Siirry sivustolle

Pitäjä perustettu

1436

Kunta perustettu 1865

Asukkaita

2724

asukasta

Mitä teimme

 • Käyttöliittymäsuunnittelu
 • Verkkosivujen tekninen toteutus
 • Ylläpito ja käyttötuki
 • Saavutettavuus
 • Integraatiot

Lähtötilanne

Padasjoen kunnan sivustoa lähdettiin uudistamaan loppuvuodesta 2022, koska vanhan verkkopalvelun käytettävyys ei vastannut enää tämän päivän vaatimuksia, muunmuassa saavutettavuudeltaan.

Tavoitteet

 • Uusien asukkaiden houkuttelu Padasjoelle
 • Matkailun elävöittäminen (vapaa-aika, kesäkävijät)
 • Elinvoiman kasvattaminen
 • Erinomainen käyttökokemus niin kävijälle kuin ylläpitäjällekin
 • Yksi kumppani sivuston toteutukseen, ylläpitoon ja jatkokehitykseen
 • Ylläpidon ja hallintapaneelin helppous
 • Moninaisten kohderyhmien huomiointi (saavutettavuus)
 • Latausnopeus, saavutettavuus, hiilijalanjälki

Lopputulos

Tuloksena saimme aikaan monipuolisen, saavutettavan ja helppokäyttöisen verkkopalvelun Padasjoen kunnalle. Olemme saaneet hyvää palautetta ylläpitäjiltä ja kuntalaisilta ja jatkokehitys jatkuu edelleen.

Duden WordPress-ylläpito

Padasjoen kunnan verkkosivut pyörivät Duden korkean suorituskyvyn WordPress-optimoidulla palvelimella. Dude pitää huolta palvelimesta, WordPress-päivityksistä, WordPressistä, lisäosista ja näiden tietoturvasta. Ylläpitopakettiin kuuluu myös ripeä tekninen tuki ja automaattiset varmuuskopiot.

Padasjoen kunnan verkkosivujen kuvankaappaus

Projektin kohokohdat

Palvelutietovaranto (PTV) -integraatio

Toteutimme integraation, johon rakensimme yksisuuntaisen tietojen tuonnin valtakunnalliseen palvelutietovarantoon (PTV). Osa sivuston sisällöistä haetaan PTV:stä suoraan. Tämän toiminnallisuuden myötä padasjokilaisten ei tarvitse ylläpitää sisältöjä monessa paikassa, vain yksi riittää.

Esityslistat, pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset

Päätösasiakirjat esitetään CaseM-järjestelmästä. Toimielinten esityslistat ovat nähtävillä verkkosivuilla kunnes kyseisten kokousten pöytäkirjat on tarkastettu ja julkaistu.

Yhteystietokorttien tuonti Microsoft O365-järjestelmästä (Azure AD)

Toteutimme integraation Office O365/Azureen, josta syknronoidaan yhteistietokortit sivustolle suoraan. Toiveena oli että henkilötietojen mukana sivustolle tulisivat myös valokuvat. Yhteystietojen päivitys onnistuu Padasjoelta samasta paikasta ilman tuplasisältöä sivustolla.

Saavutettavuus ja klikattava valikko

Kiinnitimme Padasjoen kunnan sivustolla erityisesti huomiota saavutettavuuteen. Toiveena ja kohderyhmän tottumuksesta käyttöön otettiin klikattava valikko, josta oli elintärkeää saada mahdollisimman saavutettava näppäinkäyttäjille ja ruudunlukijoille. Valikko toimii hiiren ja ruudunlukijoiden lisäksi nuolinäppäimillä, Enter ja Esc-näppäimillä.

Tapahtumakalenteri

Toteutimme Padasjoen kunnalle tapahtumakalenteriominaisuuden, jolla on mahdollisuus ilmoittaa tapahtumasta lomakkeella ja näistä muodostuu hyväksyntäjono sisällönhallintaan. Menneet tapahtumat jäävät talteen, mutta tapahtumatietoihin tulee merkintä siitä että tapahtuma on ohi.

Kattavat ingeraatiot ja jatkuva kehitys

Sivustoa kehitetään jatkuvassa yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Asiakkaan palaute

Selkeät ja helppokäyttöiset sivut niin ylläpitäjille kuin käyttäjille. Palautetta tullut sivuston toimivuudesta sekä visuaalisesti näyttävästä ilmeestä. Hyvää duunia!

Markku Lahtinen, it-asiantuntija yrityksestä Padasjoen kunta