Perjantaina 18.8.2017

Tältä näyttää Duden kulma – muuttokuulumiset Jyväskylän ytimestä

Jyväskylässä asuvat ovat ehkä huomanneet Gummeruksenkadun kulmassa jotain uutta ja mystistä. Kulmatilassa on ikkunat joka suuntaan, mutta ei teippauksia. Eiliseen asti! Keväällä 2017 dudelaiset kyllästyivät tuijottamaan vastapäisen kerrostalon seinää ja ankeaa sisäpihaa Väinönkadulla. Tai ehkä jo vähän aiemminkin. Toimistotiloja vilkuiltiin aina silloin tällöin ja vapautuvia käytiin katsomassakin. Keskustassa on kuitenkin aika vähän persoonallisia tiloja, eikä […]

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 7 vuotta sitten.

Jyväskylässä asuvat ovat ehkä huomanneet Gummeruksenkadun kulmassa jotain uutta ja mystistä. Kulmatilassa on ikkunat joka suuntaan, mutta ei teippauksia. Eiliseen asti!

Keväällä 2017 dudelaiset kyllästyivät tuijottamaan vastapäisen kerrostalon seinää ja ankeaa sisäpihaa Väinönkadulla. Tai ehkä jo vähän aiemminkin. Toimistotiloja vilkuiltiin aina silloin tällöin ja vapautuvia käytiin katsomassakin.

Keskustassa on kuitenkin aika vähän persoonallisia tiloja, eikä vähemmän uniikissakaan mitään vikaa olisi, mutta kun joka ikinen koppi sijaitsee isomman rakennuksen uumenissa. Vaihtamalla ei parane, varsinkin jos joudut taas tuijottamaan jotain seinää tai ostoskeskuksen sisätiloja päivästä toiseen. Epäsopivimmissa toimistoissa ei ollut edes ikkunoita.


Tältä työpisteeni näytti ennen muuttoa.

Sitten kolahti. Gummeruksenkadun kulma oli ollut noin vuoden tyhjillään. Kurkimme aina ohi kävellessämme ikkunoista sisälle. Rempallaanhan se oli ja muutenkin vähän “hassu” tila. Porukalla kun asiasta juteltiin riittävän monta kertaa, päätettiin että tämä on tähän asti eniten meidän näköinen ja vieläpä kohtuuhyvällä paikalla. Katutason kivijalkatila ei ollut erityisesti mielessä, mutta kun toiveena oli avara ja valoisa tila, jonka ikkunoista näkisi pihallekin, oli päätös selvä.

Tilat haltuun

Sitten ei muuta kuin välittäjän juttusille. Vuokra oli yllättävän kohtuullinen, suurinpiirtein samaa sarjaa edellisen kanssa (tonnin paremmalla puolella, kun kerran välttämättä haluat tietää). Neliöitä on huomattavasti enemmän kuin vanhassa, noin kahdeksankymmenen sijaan 124 neliömetriä.

Tilassa on kaksi kerrosta, joista ylempi on hieman matalampi ja pienempi. Yli 180 senttinen kolauttaa kyllä helposti päänsä jos ei katso eteensä. Tuotantotilana yläkerta osoittautui mainioksi, joten alakerta jätettiin hengailua varten biljardipöytineen. Yläkerrasta näkee kätevästi kaupungin vilskettä ja saa samalla työrauhan, sillä katutasolta ei kuitenkaan näe ylös.

Paikka atomeiksi, eli remontti käyntiin

Töitä oli kuitenkin tiedossa, sillä paikkahan oli aivan rempallaan! Seinät repsottivat, alakerrassa oli kirkkaankeltavihreää ja yläkerrassa tummanpunaista maalia. Katot ja seinät rapisivat, päätyseinässä oli kummallista tummaa tapettipaperia, tarroja oli liimattu ties minne ja niin edelleen. Ennen kuin työpisteiden paikkoja pystyisi edes miettimään, oli hoidettava toimisto inhimilliseen kuntoon.

Remontin eri vaiheet seinien ja katon pesemisestä lattian räjäyttämiseen

Saimme huhtikuussa avaimet ja kuukausi oli tarkoitus käyttää siivoiluun ja remppaamiseen. Osa porukasta lähti uudelle toimistolle touhuamaan jo kuun alkupäästä. Ne joilla oli kiireisempää, teki vuorotellen hommia vanhalla toimistolla. Itse näpytin Macbookillani jopa remontoinnin ohessa tarpeen vaatiessa.


Duden remppamiehet Rise ja Loka-Laitinen.

Erilaisista asiakkaista on joskus hyötyä. Rakennusyritys TSL Rakennus ja remontointi hoiti leipäosan remonttihommista ja rakensi alakertaan baaripöydön ja yläkertaan turvakaiteen. Sen lisäksi apua saatiin mm. rakennustarvikkeissa, seinien kittaamisessa ja maalaamisessa. Kitattiin (muutakin kuin kaljaa) ja maalattiin tietysti itsekin paljon.

Juhan parempi puolisko Sari oli tehnyt meille aivan upean sisustussuunnitelman ja oli alusta loppuun asti kaikista eniten toimistolla ahkeroimassa, tuhannet kiitokset Sarille vielä kerran!

Muuttopäivä

Muuton hoiti tuttu ja turvallinen asiakkaamme Jyväsmuutot Oy, jotka ovat muuten nopeita ja huolellisia (olen käyttänyt kotimuutoissakin, suosittelen!). Reilussa tunnissa hoidettu alta pois. Varsinainen muuttopäivä oli 25.5.2017.

Erilaisia fiiliskuvia toimiston sisätiloista samassa kuvassa

Koska kevät oli superkiireinen, emme hirveästi ehtineet alussa panostaa toimistoon. Mutta eipä epäjärjestyksessä olevat tavarat työntekoa estä. Kaikki on Dudella tapahtunut aina ajallaan, tässäkin suhteessa.

Kevät meni, kesä meni lomaillessa ja nyt elokuussa oli teippausten aika. Teippausfirmoista valikoitui Mainostyöt Ijäs suositusten perusteella. Erittäin hyvää ja huolellista työtä, iso peukku jätkille!

“Duden kulma”

Olemme tulleet jäädäksemme, osaksi Jyväskylän katukuvaa entistä näkyvämmin. Ikkunassa näkyy logon, Duden brändiukkelin, dude.fi-verkkosivuosoitteen lisäksi “Verkkosivut & verkkokaupat”, joten ainakaan ei jää epäselväksi mitä me täällä puuhaillaan.

Ovi on enimmäkseen auki, mutta ukkelit ovat todennäköisesti työn touhussa, joten pistähän viestiä ennen kuin lompsit paikalle. Tuparit tullee kun tullee. Palaillaan!

Tässä vielä vähän kuvasatoa uusista tiloista:

Toimisto