Perjantaina 23.11.2018

Dude nosti tasoa kerroksella – esittelyssä uusi Kauppakadun toimisto

“Taasko Dude muutti?”. Joo, me muutettiin, taas. Ehdittiin olla “Duden kulmassa”, eli Gummeruksenkadun edustustilassa melkein puolitoista vuotta. Moni on ihmetellyt, miksi ihmeessä muutimme niin edustavasta tilasta. Ennen kuin mennään varsinaisiin muuttokuulumisiin, koko toimistoasiaa on syytä hieman avata tarkemmin. Lue myös: Käsityöläiset kasvoivat isoksi: Digitoimisto Dude, 9.10.2018 – Vierityspalkki.fi Duden kulma oli hyvä edustuksen kannalta, huono työnteon kannalta […]

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 6 vuotta sitten.

“Taasko Dude muutti?”. Joo, me muutettiin, taas. Ehdittiin olla “Duden kulmassa”, eli Gummeruksenkadun edustustilassa melkein puolitoista vuotta. Moni on ihmetellyt, miksi ihmeessä muutimme niin edustavasta tilasta. Ennen kuin mennään varsinaisiin muuttokuulumisiin, koko toimistoasiaa on syytä hieman avata tarkemmin.

Lue myös:Käsityöläiset kasvoivat isoksi: Digitoimisto Dude, 9.10.2018 – Vierityspalkki.fi

Duden kulma oli hyvä edustuksen kannalta, huono työnteon kannalta

Tilahan oli meille hyvä markkinoinnillisista syistä, sillä lasi-ikkunaista kulmatoimistoa ei voinut olla huomaamatta ohi kävellessä. Paljon saatiinkin palautetta toimiston tyylikkyydestä. Sitähän se oli, mutta valitettavasti muilla tavoin meille epäsopiva. Tilassa oli ihan riittävä sisäilma, mutta lämpötilaa se ei pitänyt tasaisena – kesällä oli liian kuuma ja talvella liian kylmä. Tietenkään mitään järkevää ilmastointiratkaisua toimistoon ei saanut.

Liiketila kävi hyvin nopeasti pieneksi, sillä hukkatilaa erikoisessa sisätilassa oli aivan liikaa. Alakertaan ei viitsinyt työpisteitä pystyttää, sillä tolppien ja epäsymmetrisen huoneen vuoksi tilaa olisi jäänyt liian vähän ja avonaisten ikkunoiden läpi ohikulkijat pääsisivät suoraan tuijottelemaan näyttöjämme. Tästä syystä olimme kaikki yläkerran parvella, jossa taas puutteena pienehkön huoneen lisäksi matala katto. Tilaa kasvuun ja rauhalliseen työympäristöön ei ollut yksinkertaisesti tarpeeksi.


Kuva vanhan toimiston “yläkerrasta”. Pieni matala huone, jossa istuu monta ukkoa ja tolppaa sielläkin tilaa viemässä.

Pahinta ehkä kuitenkin monessa mielessä oli tietynlainen levottomuus. Vilkkaalla kauppakadulla kulkee paljon porukkaa, liikenne on vilkasta ja kulmalla liikkuu toisinaan epämääräisiä hyypiöitä.

Kesäaikaan etenkin oli maanantaipäiviä, jolloin tunki koko ajan porukkaa sisään. Ei, emme myy tietokoneita, emme ole kirpputori, eikä täältä saa kaljaa. Ovea oli tietenkin pakko pitää auki, koska muuten happi ei kulkenut. Alat varmasti ymmärtämään pikku hiljaa, miksi rupesimme etsimään sopivampaa tilaa.

Uskomaton onnenpotku

Eipä se niin helppoa ollutkaan. Toimistoja katseltiin harva se päivä, mutta mikään ei ollut oikein napakymppi. Emme halunneet “kämppämäistä” muovimattotilaa. Osa tiloista oli liian isoja “yhden huoneen” tiloja, joita olisi pitänyt jakaa cubicleihin. Tai liian kummallisessa paikassa. Tai rapun läpi kerrostaloon ja siitä toimistoon. Ajatus ei sytyttänyt, parissa tämän tyyppisessä olimme jo olleetkin Duden alkuvuosina. Olemme hieman erilaisia ja halusimme kaikki jotain “rosoisempaa” ja parempaa, sellaista jossa voisi kuvitella tekevänsä hommia vaikka vuosia kerrallaan, muuttamatta. Tilan, jossa myös asiakkaalla olisi viihtyisä olla.

Aikaa kului, eikä vastaan tullut kovin potentiaalisia toimistoehdokkaita. Sitten, meihin otettiin yhteyttä samasta korttelista, että kiinnostaisiko tulla katsomaan vanhan kirjapainon toista kerrosta. Toimistotila ei ollut vapailla markkinoilla, vaan kyseinen henkilö oli kuullut meistä tuttavaltaan, joka oli esitellyt meille aiemmin hyvin mieluisaa toimistoaan.

Olimme innoissamme, sillä ainakin osa meistä on katsonut rakennusta ihaillen aikaisemminkin. Ja tilahan natsasi täysillä. Kaupat tuli, kiinni veti.Saadaan vielä kuulemma oma lasiovi myöhemmin tuohon alas portaiden päähän. Siihen saa vaikka logonkin sitten. Ulko-ovessa on jo.

Muutto

Varsinainen muutto sujui sujuvasti, olisiko ollut noin tunnissa ohi. Matkaa ei ollut merkittävästi kun samassa korttelissa ollaan, mutta asioiden helpottamiseksi soitimme asiakkaallemme Jyväsmuutoille. Koska olemme jonkin sortin minimalisteja, emmekä halua turhaa tavaraa pyörimään nurkkiin, pystyi siitä vähästäkin hankkiutumaan muuton aikana eroon. Valitettavasti meillä ei enää ole sitä biljardipöytää, mutta emme sitä oikeastaan ehtineet juuri pelaillakaan.

Millainen se toimisto oikein on?

Viidennen toimiston muuton jälkeen voin itse sanoa, että tämä on paras tähän mennessä, oikeastaan täydellinen meidän tarpeisiin. Tässä on tilaa monelle ukolle, edustava neukkari, paljon valoa, korkea katto ja isot ikkunat. Toimisto on sopivien etäisyyksien päässä kaikesta, keskustassa, helposti löydettävissä ja ennen kaikkea rauhallisen seesteinen tila työskentelyyn luovalla alalla.

Neukkari on iso ja videotykki löytyy, joten tilaa on isommillekin tapaamisille, miksei jopa WordPress Jyväskylä Meetupeille.

Myös toimiston sistustus ja tyyli on jo valmiiksi meille sopiva, sillä talon omistava arkkitehti on tehnyt lasiseinät ja ovenkarmit vimosen päälle. Tietenkin myös sisustamme itse pala kerrallaan, mutta sileäksi hiottu alkuperäinen lattia muovimattojen sijaan on meille juuri sitä tyyliä jota olemme hakeneetkin. Alakertaan on asettunut pari muuta toimijaa ja itse vuokranantaja, me majailemme toisessa kerroksessa.

Miten sinne pääsee?

Kauppakatu 14 liiketiloihin pääsee kauppakadun puolelta, sisäpihan kautta. Jos tiedät missä Kebab House tai Vihreä Haltiatar on, olet jo voiton puolella. Käynti sisäpihalle on suoraan Antikvariaatin vieressä (siinä kulmassa) tai Kebab Housesta vähän eteenpäin, mistä suunnasta asiaa haluaakaan tarkastella.

Duden historian uusi sivu on avattu

Täällä kelpaa tehdä hommia. Tuparit tullee kun tullee.