Sunnuntaina, 2.6.2013

Firma pärähti pystyyn

Sunnuntai-illan aurinko laskee Mäki-Matin taakse, tai sinne jonnekin. Pari jamppaa istuu Jyväskylän ydinkeskustassa toimistolla ideoimassa, takomassa koodia ja vääntämässä graffaa. Takana erittäin kiireisiä päiviä, satoja kuppeja kofeiinia sisältävää juotavaa, tuhansia rivejä koodia ja vihdoin osaa jopa henkäistä – oman yrityksen sivut ovat vihdoin pystyssä ja voi vihdoinkin julkisesti sanoa ääneen olevansa yrittäjä. Kelataanpas vähän kulunutta […]

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 8 vuotta sitten.

Sunnuntai-illan aurinko laskee Mäki-Matin taakse, tai sinne jonnekin. Pari jamppaa istuu Jyväskylän ydinkeskustassa toimistolla ideoimassa, takomassa koodia ja vääntämässä graffaa. Takana erittäin kiireisiä päiviä, satoja kuppeja kofeiinia sisältävää juotavaa, tuhansia rivejä koodia ja vihdoin osaa jopa henkäistä – oman yrityksen sivut ovat vihdoin pystyssä ja voi vihdoinkin julkisesti sanoa ääneen olevansa yrittäjä.

Kelataanpas vähän kulunutta vuotta. Huh huh, miten se aika rientää! Kevät 2013 on ollut mielenkiintoista ja erilaista aikaa. Yrittämistä on kuitenkin tullut mietittyä jo paljon pidempään oman pienen pääkopan sisällä. Aina on ollut jos jonkinlaista projektia, oli sitten työelämässä tai ei. Vihdoin löytyi järkevä keino yhdistää kaikki samaan pakettiin. Paketin päällä lukee Digitoimisto Dude Oy. Ja sisältö on jotain mahtavaa.

kuppone

Tutustuimme samassa työpaikassa pari vuotta sitten ja ajatukset ja taidot osuivat yhteen välittömästi. Ja mikä parhainta, ihmisinä meistä tuli ylimmät ystävät. Parin vuoden yhdessä työskentelyn alkoi olla selvää, että omaa hommaahan tässä halutaan tehdä. Ideamyllyt lähtivät sen verran jouhevasti pyörimään että kun yrittämiseen syttyy kipinä, paluuta ei enää ollut.

”Jaa, että mikä Dude?”, mahdat kysyä. Se onkin aika lyhyt tarina. Nimen takana ei ole mitään sen sielukkaampaa. Ollaan molemmat niin hassuja veikkosia, että nimiehdotuksia tuli alkuun muutama. Toiset olivat ihan jees, toiset aivan hanurista. Oltiin mietitty päivätolkulla niin toimistolla kuin kotonammekin, mutta ei. Pyöriteltiin nimeä lähinnä siltä kantilta, mikä meitä parhaiten kuvastaisi ja Juhan avopuolisohan sen sitten keksi – Dude. Dude on helppo, lyhyt, tarvittaessa kansainvälinen ja tällaisia ”tyyppejähän” me vain ollaan. Kuvaava etuliite oli tietysti keksittävä ja virmalla olikin yht’äkkiä nimi!

Luvassa on mahtava vuosi täynnä mielenkiintoisia projekteja ja mukavia ihmisiä. Jos jollekin jäi vielä epäselväksi, toteutamme kaikennäköisiä ratkaisuja nettiin – ehkä myös sinun tulevat verkkosivusi!

Lue myös nämä

Dude täytti 6 vuotta – mistä tähän on tultu, miten tähän on päästy?

Dude perustettiin vuonna 2013 kun Juha ja Roni hyppäsivät työelämästä suoraan yrittäjyyden ihmeelliseen maailmaan. Alku oli jännittävää ja erilaista, jopa pelottavaa.

Duden harharetki palvelinmaailmassa

Syksyllä 2016 sattui tilanne jota ei toivoisi edes pahimmalle kilpailijalleen, joka piti Duden teknisen tiimin hereillä lukuisia öitä viikko toisensa jälkeen, vaikutti käynnissä oleviin projekteihin, firman yleiseen mielialaan ja ennen kaikkea asiakkaittemme internetnäkyvyyteen. Uusi palvelinympäristö alkoi oireilla pahasti ilman selvää syytä, eikä mikään tehty toimenpide tuntunut auttavan.

Duden virallinen operointimanuaali julkaistu

Päivittäiset asiat ovat olleet talon sisäisesti tiedossa jo iät ja ajat, mutta erinäiset dokumentaatiot pyöri pitkin Dropboxin sisäisiä kansioita, mikä missäkin ja milloinkin. Nyt kaikki on koottu kivasti yhteen, avoimeksi operointimanuaaliksi osoitteeseen handbook.dude.fi.