Sunnuntaina 2.6.2013

Firma pärähti pystyyn

Sunnuntai-illan aurinko laskee Mäki-Matin taakse, tai sinne jonnekin. Pari jamppaa istuu Jyväskylän ydinkeskustassa toimistolla ideoimassa, takomassa koodia ja vääntämässä graffaa. Takana erittäin kiireisiä päiviä, satoja kuppeja kofeiinia sisältävää juotavaa, tuhansia rivejä koodia ja vihdoin osaa jopa henkäistä – oman yrityksen sivut ovat vihdoin pystyssä ja voi vihdoinkin julkisesti sanoa ääneen olevansa yrittäjä. Kelataanpas vähän kulunutta […]

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 11 vuotta sitten.

Sunnuntai-illan aurinko laskee Mäki-Matin taakse, tai sinne jonnekin. Pari jamppaa istuu Jyväskylän ydinkeskustassa toimistolla ideoimassa, takomassa koodia ja vääntämässä graffaa. Takana erittäin kiireisiä päiviä, satoja kuppeja kofeiinia sisältävää juotavaa, tuhansia rivejä koodia ja vihdoin osaa jopa henkäistä – oman yrityksen sivut ovat vihdoin pystyssä ja voi vihdoinkin julkisesti sanoa ääneen olevansa yrittäjä.

Kelataanpas vähän kulunutta vuotta. Huh huh, miten se aika rientää! Kevät 2013 on ollut mielenkiintoista ja erilaista aikaa. Yrittämistä on kuitenkin tullut mietittyä jo paljon pidempään oman pienen pääkopan sisällä. Aina on ollut jos jonkinlaista projektia, oli sitten työelämässä tai ei. Vihdoin löytyi järkevä keino yhdistää kaikki samaan pakettiin. Paketin päällä lukee Digitoimisto Dude Oy. Ja sisältö on jotain mahtavaa.

kuppone

Tutustuimme samassa työpaikassa pari vuotta sitten ja ajatukset ja taidot osuivat yhteen välittömästi. Ja mikä parhainta, ihmisinä meistä tuli ylimmät ystävät. Parin vuoden yhdessä työskentelyn alkoi olla selvää, että omaa hommaahan tässä halutaan tehdä. Ideamyllyt lähtivät sen verran jouhevasti pyörimään että kun yrittämiseen syttyy kipinä, paluuta ei enää ollut.

“Jaa, että mikä Dude?”, mahdat kysyä. Se onkin aika lyhyt tarina. Nimen takana ei ole mitään sen sielukkaampaa. Ollaan molemmat niin hassuja veikkosia, että nimiehdotuksia tuli alkuun muutama. Toiset olivat ihan jees, toiset aivan hanurista. Oltiin mietitty päivätolkulla niin toimistolla kuin kotonammekin, mutta ei. Pyöriteltiin nimeä lähinnä siltä kantilta, mikä meitä parhaiten kuvastaisi ja Juhan avopuolisohan sen sitten keksi – Dude. Dude on helppo, lyhyt, tarvittaessa kansainvälinen ja tällaisia “tyyppejähän” me vain ollaan. Kuvaava etuliite oli tietysti keksittävä ja virmalla olikin yht’äkkiä nimi!

Luvassa on mahtava vuosi täynnä mielenkiintoisia projekteja ja mukavia ihmisiä. Jos jollekin jäi vielä epäselväksi, toteutamme kaikennäköisiä ratkaisuja nettiin – ehkä myös sinun tulevat verkkosivusi!