Maanantaina 1.7.2013

Lomalaisen työkalut netissä

Monella alkoi tänään kesälomat, heinäkuu kun on tunnetusti loma-aikaa. Mitä kukin lomallaan tekee, mutta aika moni näpyttelee älypuhelimia siinä sivussa. Mobiili on vuonna 2013 kova sana myös meille. Tänään ajateltiin kirjoittaa muutamista tyylikkäistä ja ilmaisista sovelluksista, joita voi vaikka mökillä näpytellä aikansa ratoksi. Mobiilisovelluksia on pilvin pimein, jopa niin paljon, että joukosta on vaikea valita […]

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 11 vuotta sitten.

Monella alkoi tänään kesälomat, heinäkuu kun on tunnetusti loma-aikaa. Mitä kukin lomallaan tekee, mutta aika moni näpyttelee älypuhelimia siinä sivussa. Mobiili on vuonna 2013 kova sana myös meille. Tänään ajateltiin kirjoittaa muutamista tyylikkäistä ja ilmaisista sovelluksista, joita voi vaikka mökillä näpytellä aikansa ratoksi.

Mobiilisovelluksia on pilvin pimein, jopa niin paljon, että joukosta on vaikea valita niitä helmiä. Android-puolella sovellusten hyväksyminen on vähän letkeämpää, kun Google Playsta löytyy vaikka minkälaista sutta ja sekundaa. Applen App Storeen taas ei minkä tahansa sunnuntaikoodarin sovellus pääse, kun seula ja tarkistusprosessi menee sen verran natsimeiningillä.

Näiden sovellusten design-oivallukset logoa lähtien sekä innovatiiviset ideat ovat ainakin itselläni alati inspiraation lähteenä.

Markkinoita johtaa androidit ja omppulaiset (iPhonet ja iPadit), joten siksi keskitymme nyt näihin kahteen leiriin. Sori Lumia ja muut Windows Phonet, tällä kertaa näin.

Vine

Vine_apps_logoVine on Twitterin omistama videosovellus, joka on ollut saatavilla iPhonelle keväästä 2013 saakka. Nyt joku aika sitten sovellus ilmestyi myös Androidille.

Softa on aivan loistava spontaanien videoiden kuvaamiseen. Yksi video kestää seitsemän sekuntia. Innovatiivisinta keksinnössä on se, että video kuvataan pätkissä siten, että lopussa sovellus kokoaa videon yhdeksi kokonaiseksi videoksi. Esimerkki meidän eräästä maanantaivideosta:

https://vine.co/v/hzzjiZel3QQ

vine

Sovellus on ennen kaikkea hauska, tyylikäs ja hyvin suunniteltu. Lataa hauska uusi sosiaalisen median piriste Android- tai iPhone-luuriisi.

Pocket

Pocket_Logo_SmallHuomaatko usein nettiä surffatessasi, että jotkut kiinnostavat jutut, sivustot, artikkelit tahdot lukea vähän myöhemmin.

Perinteisesti jengi lisää tavaraa kirjanmerkkeihin, mutta helposti kirjanmerkit täyttyvät tasan yhden kerran luetusta schaibasta. Pocket on luotu korjaamaan tämän ongelman. Ennen sovellus kulki nimellä “Read It Later”, mutta rapia vuosi sitten sovellus uudistui ja muutti samalla nimensä Pocketiksi.

pocket

Pocketin avulla voit pistää “taskuun” niitä sivuja, asioita, videoita, ja muita juttuja, joita ei kerkiä juuri linkin saamishetkellä katsoa loppuun. Hyödyllinen appsi, joka löytyy Androidille, iPhonelle ja iPadille.

Pivo

pivo-logo-111Pivo on erittäin tuore kotimainen sovellus, jolla näkee kätevästi mitä omalla pankkitilillä tapahtuu. Sovelluksella pysyy helposti kirjoilla siitä, kuinka itse rahaa kuluttaa. Appsin käyttöliittymä on tyylikäs ja loppuun asti hiottu.

Pivosta näkee myös suoraan mitä tarjouksia kaupoilla on ja sovellus muistuttaa tarjouksista juuri silloin kun satut liikkumaan kaupan lähettyvillä. Saatavilla iPhonelle ja Androidille.

Feedly

feedly-logo-june-2012-black-colorGooglen oma uutissyötteiden lukija lopetti hiljattain toimintansa. Tilalle sopii loistavasti Feedly. Feedly näyttää hyvältä ja toimii takuuvarmasti.

feedly

Sinulle, joka ei selaa nettiä uutissyötteitä käyttämällä, kannattaa tutustua! Tee Feedlyyn ensin tunnari ja klikkaa sivuilla “Add content” ja etsi esimerkiksi Iltalehti, jolloin saat parilla klikkauksella näkyviin kaikki tuoreimmat uutiset.

Sovellus toimii netissä ja sen saa Androidille ja iPadille/iPhonelle.

No mutta, siinäpä ne olivat – meidän mielestä tämän hetken tyylikkäimmät ja kuumimmat sovellukset. Lisääkin on, mutta jätetään jotain ensi kerrallekin.

Muuten, jos tarvitset hyvin toimivia ja tyylikkäitä nettisivuja tai vaikkapa tietoa siitä miten voit hyödyntää Vineä ja kymmeniä muita vastaavia kanavia yrityksesi markkinoinnissa, pistähän viestiä!