Maanantaina 22.5.2023

Toimitusjohtajan katsaus: 10 vuotta Dudea

Näin se vain napsahti pyöreä kymppi täyteen Dudea. Näin juhlavuotena ajatukset karkaavat väkisinkin alkutaipaleelle mutta myös tulevaisuuden kuvioihin.

Rolle kirjoitteli aiemmin blogissa tarkemmat muistelut (Rolle muistelee osa 1: Taival verkkosivujen toteuttamiskumppanina – Alku, Rolle muistelee osa 2: Taival verkkosivujen toteuttamiskumppanina – Palvelimet, Rolle muistelee osa 3: Taival verkkosivujen toteuttamiskumppanina – Orgaanisen kasvun aika, 2015-2018 ja Rolle muistelee osa 4: Taival verkkosivujen toteuttamiskumppanina – Feenikslintu nousee tuhkista, 2019-2023) Duden alkutaipaleesta tähän päivään. Ajattelin näin juhlapäivän kunniaksi kirjoitella lyhyesti myös omista fiiliksistä. Ollaanhan tässä kuitenkin jo murrosiässä.

Kaupparekisteriin pätkähti 10 vuotta sitten (22.5.2013) firma nimeltä Digitoimisto Dude Oy. Olen saanut usempia viestejä, että “mitä, joko siitä on 10 vuotta?”. Niin, aika menee nopeasti kun on mukavaa. Ei se aina mene niin. Aikaisempi työni ei antanut semmoisia onnistumisen tunteita suhteessa siihen panokseen mitä työlle tuli annettua. Mitäpä vaihtoehtoja siinä sitten jää muita kuin pistää oma saluuna pystyyn ja lähteä kokeilemaan olisiko meistä mihinkään. No, aika äkkiä tuli selväksi, että tälle hommalle on tilausta ja että me osataan tämä homma. Ja päivät on mennyt nopeasti kun on asia johon on intohimoa puhumattakaan niistä onnistumisen (ja toki epäonnistumisen) tunteista.

Tällä hetkellä Dude työllistää 10 henkilöä.
Tällä hetkellä Dude työllistää 10 henkilöä. Etätyöntekijöitä sijaitsee mm. Kuopiossa ja Pyhäjärvellä!

Muistelen alkutaipaletta lämmöllä. Asenne oli, että nyt lähtee. Mennäänpäs suon yli, että heilahtaa. Nyt 10 vuotta myöhemmin ja 10 henkeä työllistävänä yrityksenä asenne on edelleen sama. Muut voi hoitaa elvistelyt, antaa meidän työn puhua puolestaan. Mitään ei olla varsinaisesti muutettu: tiedetään mitä tehdään, koitetaan tehdä asiat edelleen mahdollisimman hyvin eikä lähdetä tarjoamaan mitään puolivillaista ratkaisua. Lopputuloksena tulee hiottuja ja aikaa kestäviä verkkopalveluita. Nykyisessä kertakäyttökulttuurissa pysyvyys on harvinainen asia, jonka takana halutaan seisoa.

10 vuotta Dudea ei ole mikään itsestäänselvyys. Haluan kiittää kaikkia teitä, jotka olette olleet matkalla messissä ja mahdollistaneet tämän kaiken, eli erinomaisen hienot verkkopalvelut ja monen ihmisen toimeentulon. Ilman toista ei olisi toista. Kiitos.

Tämä juhlavuosi pitää sisällään nyt perjantaina 26.5. järjestettävän AMA:n (Ask Me Anything, iske kyssärit sisään dude.fi/ama), elokuussa järjestettävät 10v-pirskeet ja muuta mageilua. Kannattaa seurailla meitä eri kanavissa.

Onnea Dude. Olet juhlavuotesi ansainnut.