Maanantaina, 16.12.2019

Mahtavan monipuolinen ensimmäinen kuukausi Dudella

Viime perjantaina tuli kuukausi siitä, kun käänsin uuden sivun urallani ja liityin Dudelle suunnittelijaksi. Välillä kuitenkin tuntuu, kuin olisi ollut jo useamman kuukauden täällä pöhisemässä. Dudella tyyppien kanssa tulee niin vaivattomasti juttuun ja toki oma kokemus alalta aikaisemmin on edesauttanut sitä, kuinka hommiin pääsi heti sisään ja kuinka monipuolisesti on päässyt kehittämään asioita.

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 3 vuotta sitten.

Viime perjantaina tuli kuukausi siit√§, kun k√§√§nsin uuden sivun urallani ja liityin Dudelle suunnittelijaksi. V√§lill√§ kuitenkin tuntuu, kuin olisi ollut jo useamman kuukauden t√§√§ll√§ p√∂hisem√§ss√§. Dudella tyyppien kanssa tulee niin vaivattomasti juttuun ja toki oma kokemus alalta aikaisemmin on edesauttanut sit√§, kuinka hommiin p√§√§si heti sis√§√§n ja kuinka monipuolisesti on p√§√§ssyt kehitt√§m√§√§n asioita. Nautinnollista huomata, miten p√§√§t√∂ksenteon ei tarvitse olla viikkojen, tai jopa kuukausien prosessi.

Kuukauteen on mahtunut aivan mahdottoman siistejä juttuja, joita en kyllä olisi voinut kuvitella heti pääseväni tekemään. Myös pari asiakasprojektia on mahtunut työlistalle, mutta näistä tuotoksista lisää sitten myöhemmin.

Uusi silmäpari, uusi perspektiivi

Yritt√§j√§taustaisena suunnittelijana olen saanut tuoda uusia ja tuoreita n√§k√∂kulmia useaan asiaan, kuten mm. br√§ndin kehitt√§miseen, projekteihin ja niiden aloitustoimenpiteisiin, k√§ytett√§viin ty√∂kaluihin sek√§ yrityksen tulevaisuuden n√§kymiin. N√§m√§ havainnot ovat otettu vastaan innostuneesti ja positiivisesti, sek√§ ennen kaikkea silmi√§ avaavina kehitysajatuksina. 

Otetaan esimerkkinä brändimme kehittäminen. Aloimme lähes heti paiskimaan töitä brändimme parissa, sillä nykyinen brändi-identiteettimme on auttamatta päässyt hieman jäämään ajan pyörästä.

Rakensimme ty√∂ryhm√§n, joka otti homman haltuun. Alkuun toteutimme br√§nditunnettuuskyselyn, jossa kysyimme ihmisilt√§ anonyymisti palautetta ja jota olemme nyt purkaneet ty√∂ryhm√§n kanssa l√§pi. N√§in voimme tehd√§ tarvittavia toimenpiteit√§ ja oikaisuja br√§nditunnettuuden kasvattamiseksi sek√§ imagomme parantamiseksi. 

Kyselyn hedelmät

Saimme brändikyselystä vastauksia yli 140 kappaletta, ja jokaisesta vastauksesta lupasimme lahjoittaa 50 senttiä nuorten mielenterveystyön hyväksi. Potiksi saimme hieman päälle 70 euroa. Tuon potin päälle haluamme lahjoittaa lisäksi vielä 200 euroa. Suuri kiitos kyselyyn vastanneille! Saamme tehtyä näin yhdessä hyvää ja samalla saimme arvokasta palautetta brändistämme!

Duden pikkujoulut Varjolassa

Perjantaina 13.12. vietimme vuoden päätteeksi Duden pikkujouluja Varjolan tilalla, jossa vieressä kuohuva koski hurmasi massiivisuudellaan. Pääsin Varjolassa ensimmäistä kertaa kouluttamaan muita tyyppejämme kommunikaation salaisuuksiin. Ilta oli menestys, sillä koulutus toi pientä vaihtelua arkeemme ja herätti paljon hyvää keskustelua vuorovaikutuksesta.

Palautteen perusteella näitä asioita nähdään jatkossa varmasti myös päivittäisessä keskinäisessä kommunikaatiossamme.

Koulutuksen jälkeen keskustelimme myös brändin kehityksestä ja työryhmämme esitteli aikaansaannoksiaan kaikille. Tulevasta uudistuksesta on varsin vahva ja luottavainen fiilis, sillä perustuuhan se vahvasti kerämäämme palautteeseen ja dataan. Olettamuksille ei ole annettu painoarvoa. Luottavaista fiilistä korostaa myös se, että kaikki kertoivat seisovansa näiden määrittelemiemme linjausten takana.

Loppuilta Varjolassa menikin poreammeessa ja saunan puolella hyvin rennoissa keskusteluissa ja hauskanpidossa.

Kehitys kehittyy!

Vielä tämä viikko tykitellään tehokkaasti hommia, jonka jälkeen kaikki pääsee ansaitsemalleen joululomalle loppuvuodeksi. Ensi vuodelle on luvassa ensimmäiselle neljännekselle todella hienoja juttuja, joita ei millään malttaisi odottaa! Mutta pidetään teitä vielä hetki jännityksessä ja palataan niihin tarkemmin kun on sen aika.

Hyvää joulun odotusta ja pöhisevää uutta vuotta!

Lue myös nämä

WordCamp Finland 2016 – Kooste ja Duden kuulumiset retkeltaŐą

Viime vuonna Tampereella järjestetty WordCamp Finland 2015 oli menestys, joten sanomattakin selvää, että myös tämän vuoden WordCampiin oli pakko päästä ja lippu ostettiin heti kun ne tulivat myyntiin. Meiltä lähti tänäkin vuonna puolet firmasta, eli devaajapuoli, minä (Roni) ja Timi, joka lähti jo torstaiksi vapaaehtoistöihin.

Tuomas aloitti Dudella alkuvuodesta РMillaista on olla Dudella työharjoittelussa?

CSS-mies Tuomas tuli Dudelle harjoittelemaan front endiä tammikuussa. Miten neljä kuukautta on sujunut ja miltä tulevaisuudenkuvat vaikuttaa.

Maailman suurin WordPress-tapahtuma WordCamp Europe 2022 – Duden kuulumiset Portugalista

WordCamp Europe 2022 tarjosi jälleen mielenkiintoisia luentoja WordPressistä, Gutenberg-lohkoeditorista ja kaikesta siltä väliltä. Duden nelihenkinen kehitystiimi vieraili paikan päällä Portugalissa.