Teknologiajohtaja

Roni Laukkarinen

Roni (tuttujen kesken Rolle) on Duden teknologiajohtaja ja perustajajäsen. Ura yrittäjänä ponnahti käyntiin kun Roni perusti Duden Juhan kanssa vuonna 2013. Mies toimi Duden neljä ensimmäistä tilikautta toimitusjohtajana ja firman kehittäminen onkin Ronille tärkeintä elämässä heti perheen jälkeen.

Tekeminen webin, avoimen lähdekoodin ja koodin parissa on sisäsyntyistä, sillä Roni teki ensimmäiset nettisivut kymmenvuotiaana ja samalla innolla on painettu siitä lähtien. Erityisesti saavutettavuus on lähellä Rollen sydäntä, hyvänä benchmarkkina toimii kuurosokea puoliso. Verkkosivujen on vain toimittava kaikille. Roni on myös pitkän linjan palvelinexpertti ja Duden palvelininfrastruktuurin taustalla.

Rollen olet saattanut bongata Internetistä ja somesta, kuten Twitteristä tai Mastodonista. Vapaalla aika kuluu monipuolisten harrastusten parissa, joihin lukeutuu muunmuassa elokuvat, Overwatch-videopelin pelaaminen, lukeminen, kirjoittaminen, koodaaminen, elektronisen syntikkamusiikin tekeminen, black metal ja kausittaisesti milloin mistäkin innostuminen. Henkilökohtaisen elämän edesottamuksia voit lukea lisää Rollemaassa.

Avainsanat: #opensource #avoimuus #teknologia #css #frontend #wpfi #a11y

roni@dude.fi
0451271611