Teknologiajohtaja

Roni Laukkarinen

Ura yrittäjänä ponnahti käyntiin kun Roni perusti Duden Juhan kanssa vuonna 2013, mutta asiakastöitä on tullut tehtyä jo pitkään ennen omaa yritystä. Mies toimi Duden neljä ensimmäistä tilikautta toimitusjohtajana ja firman kehittäminen onkin Ronille tärkeintä elämässä heti perheen jälkeen.

Tekeminen webin ja koodin parissa on sisäsyntyistä, sillä Roni teki ensimmäiset nettisivut kymmenvuotiaana ja samalla innolla on painettu siitä lähtien. Visuaalista silmää omaava kaveri tykkää kaikista mieluiten keskittyä ulkoasujen, käyttöliittymien ja typografian suunnitteluun, mutta mieluiten koodin kautta. Erityisesti saavutettavuus on lähellä sydäntä, hyvänä benchmarkkina toimii kuurosokea puoliso. Verkkosivujen on vain toimittava kaikille. Aivan perinteinen HTML ja CSS on se omin juttu ja näissä semantiikka ja määrittelyt tulevatkin lihasmuistista. Roni on myös pitkän linjan palvelinexpertti ja Duden palvelininfrastruktuurin taustalla.

Roni luotsaa myös yhtenä järjestäjänä WordPress Meetupeja Jyväskylässä. Lisää Ronin WordPress-edesottamuksista voi lueskella WordPress Profiles-hakemistosta. Rollena tunnetun Ronin olet saattanut bongata Internetistä ja etenkin Twitteristä tai Mastodonista. Vapaalla aika kuluu monipuolisten harrastusten parissa, joihin lukeutuu muunmuassa retropelaaminen, lukeminen, kirjoittaminen, koodaaminen, elektronisen syntikkamusiikin tekeminen, black metal, elokuvat ja kausittaisesti milloin mistäkin innostuminen. Henkilökohtaisen elämän edesottamuksia voi lukea lisää Rollemaassa.

Avainsanat: #opensource #avoimuus #teknologia #css #frontend #wpfi #a11y

roni@dude.fi
0451271611