Keskiviikkona 18.1.2023

Duden uusi aikakausi osa I: Kaupungissa on uusi sheriffi – Juhasta toimitusjohtaja

Duden uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Juha Laitinen. Mitä tämä tarkoittaa yrityksen tulevaisuuden kannalta? Lue pohdinnat ja Juhan omat fiilikset yhteisen päätöksen taustalla.

Vuonna 2023 Digitoimisto Dude Oy täyttää kymmenen vuotta. Vuosikymmeneen on mahtunut kaikenlaista ja siitä saa varmasti erillisen piiitkän kirjoituksen. Ihan ensimmäisenä on kuitenkin aika paljastaa jymyuutinen ja pohtia mitä toimitusjohtajuus tarkoittaa Dudelle.

Pidemmän roolikeskustelun myötä Duden hallitus on päättänyt yksimielisesti, että Juha Laitisesta, firman toisesta perustajasta tulee toimitusjohtaja 12.1.2023 eteenpäin.

Millainen on Duden toimitusjohtaja?

Duden uusi toimitusjohtaja on yrityksen kasvot, Dude-henkeä ylläpitävä, yleinen vitsiniekka, aktiivinen ja kantaaottava, rivakka reaktioissaan ja päätöksenteossaan. Duden toimitusjohtajalla on selkeät ja mieluummin jopa tavallista kovemmat tavoitteet ja johtaminen tapahtuu puhtaasti tavoitteita kohti edeten. Duden toimitusjohtaja kehittää yrityksen tekemistä, rooleja ja rakenteita jatkuvasti sekä ennen kaikkea haastaa muita.

Toimitusjohtaja on meillä ihminen, joka on mukana työntekijöiden arjessa, käy aftereilla, kuuntelee ja tukee porukkaa, ei pelkää epäonnistumista tai riskien ottamista. Hän on luonne, asenne, henkilö, tunne ja firman arvolataus kaikki kerralla. Tätä kaikkea on Juha.

Maailmalla sanotaan, että toimitusjohtajalla on tasan kolme tehtävää:

  1. Varmistaa, että kassassa riittää rahaa tavalla tai toisella
  2. Firma menee tavoitteita kohti
  3. Visio on selkeä ja kaikilla tiedossa

Näitä Juha on tehnyt koko ajan, heikollakin hetkillä raapinut ties mistä hommaa työntekijöille, jotta laiva ei hörppäisi vettä missään vaiheessa.

Mieleeni on erityisesti jäänyt tilanne eräältä syksyn 2022 kehittämistunniltamme ja tätä anekdoottia olen kertonut monelle:

Kuvittele kaurismäkeläinen elokuvan kohtaus. Istumme neuvotteluhuoneessa kehittämässä huonejärjestystä ja workflowta. Juha seisoo neukkarin toisessa päässä katsoen Kauppakadun loft-henkisen toimistomme korkeasta ikkunasta kaukaisuuteen. Yht’äkkiä hän keskeyttää jutustelumme ja toteaa: ”Tämä kaikki on tuhkaa. Te olette tuhkaa. Minä olen tuhkaa. Jos rahat loppuu, kaikki tämä on tuhkaa”.

Juhalta löytyy varmaa, nopeaa ja suoraa päätöstentekoa ja tykkään hänen asenteestaan, että jos menee perseelleen niin ainakin on tehty jotain. Saappaat jalassa.

Nyt on vaihdon aika. Vuonna 2023 moni asia muuttuu, eikä tämä ole edes suurin. Olemme suhtautuneet vanhanaikaisesti toimitusjohtajan titteliin. Se ei ole tehtävärooli, vaan henkilörooli, johon liittyy arvolataus ja lupaus. Toimitusjohtaja ei tee pelkkää laskutusta ja myyntiä, vaan hän on Captain Winters, eikä Lieutenant Dike (tietäjät tietää). Toimitusjohtaja tekee sitä mitä Juha on tehnyt. Toimitusjohtajan nimittävät muut, jotka hänet näkevät, kun hän itse ei näe.

Juha on se Duden ”partaukko”, joka tunnetaan hahmon ja brändin taustalla.

Mitä tämä oikein tarkoittaa? Millainen on Duden vuosi 2023?

Klassinen urheilutoimittajakysymys: ”Miltä nyt tuntuu Juha?”

Olo on otettu! Tämä on iso luottamuksen osoitus. Totta kai olen ollut alusta lähtien mukana ja tiedän meidän tuotteet, ihmiset ja asiakkaat, siksi päätös tuntuu luontaiselta.

”Mikä muuttuu vai muuttuko mikään?”

Jatkan edelleen suunnittelun parissa, kuten tähänkin asti, mutta focus siirtyy enemmän liiketoiminnan kehittämiseen ja asiakkaiden parissa toimimiseen. Muutos on meille paperilla iso, mutta loppupeleissä päivittäisessä arjessa ei asiat isosti mene uusiksi. Olen kuitenkin toiminut taustapiruna kohta kymmenen vuotta. Ehkä lärviä näkyy enemmän jossain, jos jotakin!

”Mitä terveisiä haluat lähettää faneillesi?”

Voin luvata, että Duden matka jatkuu kohti Suomen kovinta WordPress-digitoimistoa hikeä ja verta säästelemättä. Kun meidän kilpailijatkin sanoo, että teemme parempaa WordPressiä kuin he, niin pakkohan se on uskoa. Meidän tekemiset tulee näkymään ja kuulumaan tänä vuonna entistä vahvemmin. Isoja juttuja on tulossa, halusit tai et!

Ei kai tässä muuta. Terveisiä äitille!

Haluatko saada tiedon seuraavasta tekstistä? Tilaa uutiskirjeemme!

Antamalla sähköpostiosoitteesi annat luvan meille lähettää sinulle markkinointisähköpostia. Voit kuitenkin perua tilauksen yhdellä klikkauksella milloin tahansa. 😊