Torstaina 1.10.2015

Digitoimisto Dude Oy ja Hohkavaara yhdistyivät

Elokuussa muutettiin vaivihkaa isompiin tiloihin ja osa on saattanut pyöritellä päässä jotain hulluja ajatuksia, mutta ei se ole hetkeen mikään salaisuus ollut että Dude on löytänyt kolmannen mestarin tiimiinsä. Kristian Hohkavaara on ollut Jyväskylässä yksi paikallisista toimijoista jo ainakin vuosikymmenen ajan. Lähinnä yritysilmeitä ja grafiikkaa tuottava yhden miehen paja on tullut vastaan aika ajoin ja […]

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 9 vuotta sitten.

Elokuussa muutettiin vaivihkaa isompiin tiloihin ja osa on saattanut pyöritellä päässä jotain hulluja ajatuksia, mutta ei se ole hetkeen mikään salaisuus ollut että Dude on löytänyt kolmannen mestarin tiimiinsä. Kristian Hohkavaara on ollut Jyväskylässä yksi paikallisista toimijoista jo ainakin vuosikymmenen ajan. Lähinnä yritysilmeitä ja grafiikkaa tuottava yhden miehen paja on tullut vastaan aika ajoin ja naamakin alkanut tulla tutuksi milloin mitäkin kautta.

Alkuvuodesta 2015 mietittiin mitä Dude on jatkossa. Ajateltiin jopa että jatketaan vielä määrittelemättömän ajan tehokaksikkona, mutta jotakuinkin samoihin aikoihin kun asioita mietittiin, Kristian päätti ottaa meihin yhteyttä. Ollaan kilpailtu samoista keisseistä ja toimistotkin olivat suunnilleen samassa talossa, joten ruvettiin funtsimaan voitaisiinko jotain tehdä yhdessä. Kristianin nimi oli tullut tässä vaiheessa sen verran monesti vastaan ja mies on toteuttanut melko mittavasti ja monipuolisesti projekteja isommille ja pienemmille tahoille, joten tutustuminen kiinnosti.

Kristianilla on ollut verkkosivukeissejäkin kasvavassa määrin, mutta freelancer-koodarien käyttö ja homman hajanaisuus sekä yksin puurtaminen oli saanut äijän lopputulokseen, että on paljon tarkoituksenmukaisempaa tehdä hommia porukassa. Ja sehän meille passasi, koska Kristian on keskittynyt selvästi asiakkaalle lisäarvon tuottamiseen hyvän laadun kautta sekä on tottunut toimimaan sujuvasti asiakasrajapinnassa. Kaikin puolin meininki on juuri meidän näköistä.

Ihan hätiköity päätös ei ollut, sillä mietimme vielä kevään ja kesänkin yli, kunnes pistettiin paperit menemään kaupparekisteriin. Sitä on kasvanut sen verran kyyniseksi ja skeptiseksi, että aika pitkään tuli mietittyä onkohan tämä jätkä mistään kotoisin, mutta kun kertaakaan ei oltu kuultu keneltäkään Kristianista negatiivista niin pakkohan se oli uskoa.

Asiakaspalveluhenkisyys Hohkavaarassa on huipputasoa, ja koska Kristian on vahvasti all-around-tyyppi, alan kokenut jermu, hän oli juuri se puuttuva palanen asiakasrajapinnassa, jota jatkossa tarvitsemme enemmän. Samoin printti- ja yritysilmepuoli on ollut meillä vähän vähäisemmällä tolalla kun taas Kristianilla sitä hommaa on riittänyt enemmänkin. Jos tarvitset brändäystä, logoa, julistetta, esitettä tai vaikkapa esimerkiksi messuosaston matskuja, Kristian on oikea mies hommaan.

Kristian on tyyppinä juuri oikeanlainen yrittäjä, avoin ja rehellinen oma itsensä ja se on näkynyt kaikessa toiminnassa. Kertaakaan ei ole keulinut olevansa maailman paras graafikko tai liian baskeripää omien ideoidensa kanssa. On vahvuutta olla vaatimaton, mutta samaan aikaan taitava jäbä.

Suurta riskiä tässä fuusiossa ei ollut, sillä Kristianilla on oma asiakaskuntansa ja liikevaihtonsa, samoin meillä. Aiemmin kaikki jaettiin kahtia, joten kolmeen pekkaan tekeminen on kieltämättä äkkiseltään kulttuurishokki, mutta noin parin kuukauden ajan on ollut hyvä fiilis tehdä töitä yhdessä.

Mikä parasta, Kristian tykkää kirjoittaa, joten blogissamme nähdään jatkossa muidenkin kuin minun ja Juhan kirjoituksia.