Perjantaina 20.9.2019

5 asiaa, jotka Dude tekee toisin

Me ei uskota ”bisnessalaisuuksiin”, olemme avanneet oikeastaan kaiken yritykseemme liittyvän blogissa raha-asioita myöten ja loput kirjoittaneet auki operointimanuaaliimme. Tekemäämme tekniikkaa on ilmaiseksi jaossa GitHubissa ja huhupuheiden mukaan WordPress-teemaamme ja -lisäosiamme käyttävät myös muut toimistot.

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 5 vuotta sitten.

Sivustomme yritysesittely-osastolla lukee ”On WordPress-toimistoja ja sitten on Dude”. Joku saattaa ihmetellä mitä tämä tarkoittaa. Miten Dude muka eroaa muista? Asiaa on syytä avata hieman.

Verkkosivuja ja WordPressiä tekeviä toimistoja on yhtä paljon kuin metsässä sieniä syksyisin. Jokainen sanoo tekevänsä laatua, mutta mistä sen oikeastaan tietää kun kaikki verkkosivustot näyttävät samalta? Dudella on monta asiaa, jotka erottuvat kilpailijoista.

Avoimuus toimintatapoja ja koodia myöten – Duden oma WordPress-pohjateema ja lisäosat avoimesti jaossa

Me ei uskota ”bisnessalaisuuksiin”, olemme avanneet oikeastaan kaiken yritykseemme liittyvän blogissa raha-asioita myöten ja loput kirjoittaneet auki operointimanuaaliimme. Tekemäämme tekniikkaa on ilmaiseksi jaossa GitHubissa ja huhupuheiden mukaan WordPress-teemaamme ja -lisäosiamme käyttävät myös muut toimistot.

Emme tee näin pelkästään siksi koska se on meidän mielestämme kivaa ja oikein, vaan koska WordPress ja monet muut käyttämämme työkalut ovat ilmaisia ja avoimia, haluamme jakaa hyvää eteenpäin ja panostaa yhteisöön. WordPressin filosofia luo tietynlaista vapautta ja se on osa koko tämän homman henkeä. Tykkäämme myös olla mukana WordPress-yhteisössä ympäri Suomea, käydä WordCamp-seminaareissa ja isännöidä kaikille avoimia, ilmaisia Jyväskylän WordPress Meetuppeja.

Tekijät suoraan yhteydessä asiakkaaseen

Meillä ei ole omaa markkinointiosastoa tai ”johtajaa”, joka on välikätenä asiakkaan ja tekijän välillä ja vaikka tyyppejä on jo viisi, kommunikoimme suoraan asiakkaan kanssa. Näin viivettä ei tule, ainakaan meidän päästä ja asiakas saa suoran tiedon siitä missä mennään.

Omat WordPressille optimoidut palvelimet ja ylläpitopaketti samasta paikasta

Monet toimijat tekevät sinulle sivut ja etsivät palvelintilat muualta, pahimmillaan joka projektille eri paikasta, milloin mistäkin superhalvalla, välittämättä miten sivut siellä jossain pyörivät. Toiset ulkoistavat kaiken WP-Palvelulle tai jollekin muulle WP-ylläpitopalvelulle. Mutta entä jos verkkosivuihin liittyvät ydinpalvelut tulisivatkin samasta paikasta?

Me uskomme, että verkkosivut ja palvelin kulkevat käsi kädessä. Verkkosivujen omistajan eli asiakkaan ei pitäisi olla se joka on ongelmien tapahtuessa yhteydessä johonkin mystiseen kolmannen osapuolen hostinglafkaan vaan kaiken pitäisi hoitua verkkosivuston tekijän kautta.

Oma testausympäristö

Julkisen tuotantopalvelimen (sen missä sinun livesivustosi majailee) lisäksi meillä on oma niinsanottu ”staging”-ympäristö, joka toimii omassa domainissaan. Meillä tässä on poikkeuksellista myös se, että samalla kun asiakas tuottaa sisältöä tuleville sivuilleen, saamme omille koneillemme reaaliajassa aina uusimmat muutokset. Näin jokainen ukko pysyy ajan tasalla sivuston matskuista ja pääsee jatkamaan samalla sivuston työstöä ja taklaamaan bugeja. Tämä on elintärkeää tiimin toimimisen kannalta. Tällaista tietokantasyncciä ei monella ole jostain syystä käytössä. Timi on avannut asiaa tarkemmin kirjoituksessaan ”Tunnustus tietokantoihin liittyen”.

Vaikka digitoimisto, ei pelkästään tekniikkaa – maailmanluokan graafikot ja brändi saman katon alta

Mainostoimistoalalla on hajontaa vähän liikaakin. Joistakin toimistoista saa erinomaisen yritysilmeen tai verkkosivuleiskat, mutta tekninen työ tilataan jostain muualta. Jotkut digitoimistot ovat taas erittäin teknisiä, jopa niin että grafiikka tilataan ulkoistetulta tekijältä.

Dudella homma alunperin lähti siitä kun koodari ja graafikko tapasivat toisensa. Sama linja on pidetty toimiston kasvaessa, tavoite on aina se, että puolet on visuaalista maailmaa ja toinen puoli teknistä. Näin asiakas saa koko paletin samasta paikasta, mutta myös graafikon ja koodarin yhteispeli toimii parhaalla mahdollisella tavalla.

Loppusanat

Näiden viiden lisäksi on paljon muutakin, kuten se että tämä homma on meille enemmänkin elämäntapa kuin työ ja työkaverit ovat enemmän kuin vain työkavereita. Meillä ei ole kiveen hakattuja työaikoja ja asioiden kehittämiseen saa käyttää työaikaa niin paljon kuin sielu sietää. Mites teillä?

PS. Olemme vihdoin Twitterissä, ihan firmana (ajatella!), pistä seurantaan!

Lue myös nämä