Perjantaina, 20.9.2019

5 asiaa, jotka Dude tekee toisin

Sivustomme yritysesittely-osastolla lukee ”On WordPress-toimistoja ja sitten on Dude”. Joku saattaa ihmetell√§ mit√§ t√§m√§ tarkoittaa. Miten Dude muka eroaa muista? Asiaa on syyt√§ avata hieman.

Verkkosivuja ja WordPressiä tekeviä toimistoja on yhtä paljon kuin metsässä sieniä syksyisin. Jokainen sanoo tekevänsä laatua, mutta mistä sen oikeastaan tietää kun kaikki verkkosivustot näyttävät samalta? Dudella on monta asiaa, jotka erottuvat kilpailijoista.

Avoimuus toimintatapoja ja koodia myöten РDuden oma WordPress-pohjateema ja lisäosat avoimesti jaossa

Me ei uskota ”bisnessalaisuuksiin”, olemme avanneet oikeastaan kaiken yritykseemme liittyv√§n blogissa raha-asioita my√∂ten ja loput kirjoittaneet auki operointimanuaaliimme. Tekem√§√§mme tekniikkaa on ilmaiseksi jaossa GitHubissa ja huhupuheiden mukaan WordPress-teemaamme ja -lis√§osiamme k√§ytt√§v√§t my√∂s muut toimistot.

Emme tee näin pelkästään siksi koska se on meidän mielestämme kivaa ja oikein, vaan koska WordPress ja monet muut käyttämämme työkalut ovat ilmaisia ja avoimia, haluamme jakaa hyvää eteenpäin ja panostaa yhteisöön. WordPressin filosofia luo tietynlaista vapautta ja se on osa koko tämän homman henkeä. Tykkäämme myös olla mukana WordPress-yhteisössä ympäri Suomea, käydä WordCamp-seminaareissa ja isännöidä kaikille avoimia, ilmaisia Jyväskylän WordPress Meetuppeja.

Tekijät suoraan yhteydessä asiakkaaseen

Meill√§ ei ole omaa markkinointiosastoa tai ”johtajaa”, joka on v√§lik√§ten√§ asiakkaan ja tekij√§n v√§lill√§ ja vaikka tyyppej√§ on jo viisi, kommunikoimme suoraan asiakkaan kanssa. N√§in viivett√§ ei tule, ainakaan meid√§n p√§√§st√§ ja asiakas saa suoran tiedon siit√§ miss√§ menn√§√§n.

Omat WordPressille optimoidut palvelimet ja ylläpitopaketti samasta paikasta

Monet toimijat tekevät sinulle sivut ja etsivät palvelintilat muualta, pahimmillaan joka projektille eri paikasta, milloin mistäkin superhalvalla, välittämättä miten sivut siellä jossain pyörivät. Toiset ulkoistavat kaiken WP-Palvelulle tai jollekin muulle WP-ylläpitopalvelulle. Mutta entä jos verkkosivuihin liittyvät ydinpalvelut tulisivatkin samasta paikasta?

Me uskomme, että verkkosivut ja palvelin kulkevat käsi kädessä. Verkkosivujen omistajan eli asiakkaan ei pitäisi olla se joka on ongelmien tapahtuessa yhteydessä johonkin mystiseen kolmannen osapuolen hostinglafkaan vaan kaiken pitäisi hoitua verkkosivuston tekijän kautta.

Oma testausympäristö

Julkisen tuotantopalvelimen (sen miss√§ sinun livesivustosi majailee) lis√§ksi meill√§ on oma niinsanottu ”staging”-ymp√§rist√∂, joka toimii omassa domainissaan. Meill√§ t√§ss√§ on poikkeuksellista my√∂s se, ett√§ samalla kun asiakas tuottaa sis√§lt√∂√§ tuleville sivuilleen, saamme omille koneillemme reaaliajassa aina uusimmat muutokset. N√§in jokainen ukko pysyy ajan tasalla sivuston matskuista ja p√§√§see jatkamaan samalla sivuston ty√∂st√∂√§ ja taklaamaan bugeja. T√§m√§ on elint√§rke√§√§ tiimin toimimisen kannalta. T√§llaista tietokantasyncci√§ ei monella ole jostain syyst√§ k√§yt√∂ss√§. Timi on avannut asiaa tarkemmin kirjoituksessaan ”Tunnustus tietokantoihin liittyen”.

Vaikka digitoimisto, ei pelkästään tekniikkaa Рmaailmanluokan graafikot ja brändi saman katon alta

Mainostoimistoalalla on hajontaa vähän liikaakin. Joistakin toimistoista saa erinomaisen yritysilmeen tai verkkosivuleiskat, mutta tekninen työ tilataan jostain muualta. Jotkut digitoimistot ovat taas erittäin teknisiä, jopa niin että grafiikka tilataan ulkoistetulta tekijältä.

Dudella homma alunperin lähti siitä kun koodari ja graafikko tapasivat toisensa. Sama linja on pidetty toimiston kasvaessa, tavoite on aina se, että puolet on visuaalista maailmaa ja toinen puoli teknistä. Näin asiakas saa koko paletin samasta paikasta, mutta myös graafikon ja koodarin yhteispeli toimii parhaalla mahdollisella tavalla.

Loppusanat

Näiden viiden lisäksi on paljon muutakin, kuten se että tämä homma on meille enemmänkin elämäntapa kuin työ ja työkaverit ovat enemmän kuin vain työkavereita. Meillä ei ole kiveen hakattuja työaikoja ja asioiden kehittämiseen saa käyttää työaikaa niin paljon kuin sielu sietää. Mites teillä?

PS. Olemme vihdoin Twitterissä, ihan firmana (ajatella!), pistä seurantaan!

Pullopostia?

Koottuja kuulumisia sisältävä bittivirtojen pulloposti saapuu rantaasi noin kolmen kuukauden välein.