Keskiviikkona, 21.8.2019

Jatkuvan kehitystyön tärkeys Рkun kehitystunneista ei pihtaa, asiakas saa paremmat verkkosivut

Monessa ty√∂paikassa pyrit√§√§n enemm√§n tai v√§hemm√§n karsimaan ”ylim√§√§r√§ist√§ ty√∂t√§” tai ”laskuttamatonta ty√∂t√§”. Yritt√§j√§n√§ ymm√§rr√§n, ett√§ tuloksen tekeminen on t√§rke√§√§, mutta ajatus siit√§, ett√§ joka minuutti olisi laskutettavaa, on puhdasta utopiaa.

Joillakin digialoillakin firman omat sivut j√§√§v√§t p√§ivitt√§m√§tt√§, blogit kirjoittamatta ja teknologiakin v√§h√§n j√§lkeen siksi koska pit√§√§ tehd√§ ”oikeita t√∂it√§”. Kerron sinulle salaisuuden: Siit√§ oikeastaan saa monesti lis√§√§ laskutusta, vaikka siin√§ hetkess√§ saattaakin vaikuttaa silt√§, ett√§ kehitykseen k√§ytetty aika on hukkaan heitetty√§ aikaa.

Duden mentaliteetti on alusta asti ollut ajan käyttäminen kehitystyöhön, vaikka joka päivä tarpeen tullen. Aikaa ei ole rajoitettu prosentteihin tai tunteihin päivässä tai viikossa, sitä tehdään silloin kun sille on tarve. Se on mielestämme edellytys kaikelle tämän alan työlle, koska ilman jatkuvaa kehitystä ei pysy aallonharjalla eikä pysty toimittamaan asiakkaalle parasta mahdollista laatua.

”Mutta kun ei kerki√§”

Koskaanhan ei nykymaailmassa kerkiä, mitään, mukamas. Mutta kun sekin on fakta, että jos kehitystyölle varaa vaikkapa tietyn päivän viikosta, silloin ei synny samoja ideoita kuin esimerkiksi projektia tehdessä tietyn ongelmakohdan kohdatessa. Pahimmassa tapauksessa kehityskohde unohtuu ja sen kanssa hakkaa päätä seinään jatkossakin.

Suurin osa teknisestä kehityksestä tapahtuukin meillä siten, että kun aloitamme uuden projektin ja huomaamme esimerkiksi pohjana käyttämässämme omassa WordPress-teemassa tai lisäosassamme bugin tai parannuskohteen, teemme sen saman tien huomaamishetkellä. Me nimittäin tiedämme, että sen yhden jutun tekemiseen menee tietty aika minuuteista tuntiin, mutta se säästää tulevaisuudessa tunti- ja päiväkausia turhaa työtä.

Kehitystyö ei ole pelkästään teknistä

Jokainen yrittäjä tietää, että firmaakin täytyy kehittää jatkuvasti. Paljon on sellaista kehittävää tekemistä, joka ei näy mitenkään, varsinkaan firman pankkitilillä. Uskon kuitenkin vakaasti että sillä on positiivinen vaikutus tulevaan menestykseen.

Myös graafikoiden täytyy olla ajan hermolla ja kehittää luovaa visuaalista työtään. Usko tai älä, myös graafikoiden työkalut kehittyvät, nimittäin meilläkin on ajan saatossa siirrytty pois Photoshopista tarkoituksenmukaisempiin työkaluihin. Jotkut käyttävät Sketchiä, toiset Figmaa, mutta meillä on luotettu XD:seen. Kehitys kehittyy tässäkin.

Vaikutus asiakkaalle

Voi tuntua √§kkiselt√§√§n j√§nn√§lt√§, jopa nihke√§lt√§, ett√§ asiakkaan kustannuksella kehitet√§√§n asioita. Mutta se on oikeastaan edellytys. Asiakas on t√§rkein ja h√§n saa priimaa, kun ty√∂kalut ja pohjat ovat uusinta uutta, eik√§ vuodelta 1999 ”koska ei t√§ss√§ asiakasty√∂ss√§ ole kerinnyt kehitt√§√§”. On √§√§rimm√§ist√§ asiakkaan huomioimista pist√§√§ paremmaksi ja paremmaksi.

Jokaista ty√∂kalua p√§√§see kehitt√§m√§√§n p√§iv√§tasolla niin paljon kuin sielu siet√§√§. Meill√§ ei katsota pahalla (vaan p√§invastoin) jos kehitysty√∂h√∂n uppoaa ‚Äúliikaa‚ÄĚ aikaa. Joskus se tapahtuu jopa jossain m√§√§rin asiakasty√∂n kustannuksella, mutta silloin voi olla varma, ett√§ my√∂s asiakkaan sivustosta tulee entist√§ parempi. Ja aikataulussahan pysyt√§√§n silti, kehitysty√∂ ei sulje sit√§ pois, vaan usein jopa auttaa siin√§, koska kaikki sujuu nopeammin ja helpommin.

Parasta koodarin ty√∂ss√§ ‚Äď matkani koodiapinasta WordPress-ammattilaiseksi, Torstaina, 21.2.2019

Avoimuus ja avoin lähdekoodi

Jotta asia ei olisi vain puheen tasolla, sanoista tekoihin mennään meidän GitHubissa, josta näet kehityskohteidemme edistymisen reaaliajassa Рjos siis koodi kiinnostaa. Myös asiakasprojektit ovat siellä, joskin lukkojen takana tietosuojasyistä. Jos taas yrityksen kehitys kiinnostaa, Handbookiamme päivitämme reaaliajassa.

Miten teillä kehitytään? Kommentoi somessa!

Pullopostia?

Koottuja kuulumisia sisältävä bittivirtojen pulloposti saapuu rantaasi noin kolmen kuukauden välein.