Tiistaina 12.9.2017

WordPress-tapahtuma Jämsässä – Kooste ja kuulumiset WP Metsästä

Viime viikonloppuna vietettiin WP Metsä -tapahtumaa, jonka aikana noin kolmekymmentä Suomen WordPress-osaajaa kokoontui metsään, Jämsän Himokselle viettämään mökkielämää.

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 7 vuotta sitten.

Viime viikonloppuna vietettiin WP Metsä -tapahtumaa, jonka aikana noin kolmekymmentä Suomen WordPress-osaajaa kokoontui metsään, Jämsän Himokselle viettämään mökkielämää.

WordCampit ovat isompia ja virallisempia, joissa tunnetusti minglailu ja kuulumisten vaihto kollegoiden kanssa on jäänyt lähinnä lyhyisiin afterparty-iltamiin. Muunmuassa tästä syystä WordPress Finlandin Slackissa alettiin joitakin kuukausia sitten suunnittelemaan vähän rennompaa tapahtumaa.

Jämsään saapui porukkaa muunmuassa firmoista kuten Trimedia Oy, Aucor Oy, WP-palvelu, Zeeland Family, Moretag Oy, Mainostoimisto Bananas Oy, KMG Digital ja tietysti Dude.


Kuva: Laura Piri

Aucorin Tommi oli varustautunut tutun näköisellä paidalla

Dudelta lähdössä oli puolet teknisestä tiimistä, eli meikäläinen. Pääsin itse paikalle vasta lauantaina, koska perjantaina Jyväskylän Lutakossa raikasi musta metalli. Toisaalta perjantaille ei ollut varattu virallista ohjelmaa, sillä osa porukasta pääsi lähtemään vasta varsinaisen työpäivän jälkeen. Pummin lauantaiksi kyydin Trimedian Tiialta ja olimmekin jo ajoissa aamusta liikenteessä.

Noin kympin kieppeillä paikan päällä odoteltiin hieman heitä, joilla oli perjantai mennyt vähän pitkäksi. Samasta syystä jäi yksi workshopeistakin väliin, mutta kaksi riitti vallan mainiosti.

Aika moni oli kipeänä ja esimerkiksi ohjelmassa ollut Futuricen Viljami Kuosmasen “WordPress sucks” peruuntui sairastumisen takia. Samankaltaisesta aiheesta piti kuulla myös WordCamp Helsinki 2017:ssa, mutta talk peruuntui samasta syystä. Ehkä kolmas kerta toden sanoo!

Ensimmäinen workshop: Sisältömarkkinointi on asiantuntijan paras uravakuutus

En ole koskaan ollut workshoppien fani, enkä osallistunut niihin, sillä yhdessä tekeminen ja sisäänpäin kääntynyt luonteeni eivät ihan aina mene ajatuksena yksiin. Moretagin Elisa Heikuran vetämä sisältömarkkinointiin ja bloggaukseen liittyvä setti oli kuitenkin alusta asti piristävä. Workshopissa käsiteltiin noin tunnin ajan muunmuassa asiantuntijuutta, asiantuntijabloggaamista ja markkinointia sisällön kautta.

Vaikka aihe on supertuttu, pari kätevää vinkkiäkin jäi matkaan. Protippeinä ylös jäi muunmuassa “käytä lyhyitä lauseita” ja “oikolue Wordissa”. Analyyttisena luonteina tuppaan jatkamaan sivulausetta uudella sivulauseella, kuten lukijanakin usein huomaat. Lupaan petrata!

Toinen workshop: Turkulaisia neuvoja integraatioiden tekijöille

Aucorin Janne kertoi integraatio-optimoinnista kokemusten ja käytännön esimerkkien kautta. Mielenkiintoista kuunneltavaa, vaikka olen siirtynyt back end -puolelta aika täysipäiväisesti front end -hommiin bäkkikoodarimme Timin tultua mukaan kuvioihin. Tästä workshopista ei siis ollut kauheasti hyötyä omaan hommaani, mutta laitoin pari juttua korvan taakse. WP-CLI-loitsuista pidän itsekin kovasti.

Syömään Patapirttiin

Sitten ruokaa metsästämään. Käppäiltiin metsän ja pellon läpi jokunen tovi hyvässä hengessä rupatellen. Pellon keskeltä lyötyi Patapirtti, vanha maalaistalossa toimiva ravintola.

Äärimmäisen tyylikäs ja kotoisa paikka. Hiisin kiviolutta Keitoa pihviä odotellessa. Ruokalajit pidettiin simppelinä ja tyylikkäänä; pihvin, juuresten ja yrttiperunoiden lisäksi oli tarjolla kanaa kanttarellien kera. Upea mesta, upeat ruoat.

Kling! puhe!

Seravon Otto Kekäläisen “vuorisaarnaksi” ristitty puhe kuultiin kätevästi ruokaa odotellessa. Aiheena “Parannetaan maailmaa parantamallla WordPressiä”, jota ei kuulemma oltu etukäteen suunniteltu sen kummemmin.

Hienoja ajatuksia ihmisen esihistoriasta asti aina datan tallennukseen kirjapainon, lukemisen ja lopulta WordPress-toteutusten kautta.

WP Olympialaiset

Illaksi oli järjestetty myös leikkimielistä kilpailua, jossa Speden Spelit -tyylisiä lajeja. Pääsin ensimmäisellä “ACF vai Carbon Fields” -arvauskierroksella top 5 joukkoon.

https://www.instagram.com/p/BY019KqjNNY/

Startupin pystytyskisassa (eli paperilennokinheitossa) voitin suipolla suihkarillani, jota en ole taitellut yli kahteenkymmeneen vuoteen. Hauskaa!

Voittajiksi selvisivät Aucorin Janne, Zeelandin Niku ja Bananaksen Tuomas. Onnitteluni!

Vapaa-ajan viettoon

Vapaa-aika kului tuttujen kanssa jutellessa, virvokkeita nauttiessa, grilliruokaa syödessä, saunoessa ja paljussa pulikoidessa. Heikkona uni tuli silmään jo kahden ja kolmen välissä aamuyöstä kun taas tamperelaiset jaksoivat bailata vielä hieman myöhempään.

Yhteenveto

Olipa meillä mukavaa! Pidän introverttinä ehdottomasti enemmän tällaisista pienemmistä tapahtumista, joissa ei tarvitse edustaa kerralla aivan valtavalle määrälle ihmisiä. Tunsin oloni tapahtumassa kotoisaksi ja tervetulleeksi ja jokainen hetki oli mieluisa. Ennakkohypen perustella odotettavissa on vähintään yhtä hyvä meininki myös ensi vuonna, jota toivon tietysti itsekin.

Kiitos paljon Zeeland Familyn Nikulle sekä Seravon Runolle tapahtuman päävastuusta ja järjestämisestä. Kiitos myös jokaiselle osallistujalle! Nähdään taas WP Metsässä, ehkä jopa aiemmin!

Kirjoitukset aiheesta muualla: