Torstaina 29.10.2015

WordPress-tapaamiset alkoivat Jyväskylässä

Jyväskylässä järjestettiin eilen 28.10.2015 kaikkien aikojen ensimmäinen WordPress Meetup. Kuuden aikaan illalla MEOM Oy:n neukkariin Tapionkadulle kokoontui seitsemän ihmistä, joilla on jonkinlainen suhde WordPressiin kehittäjänä, käyttäjänä, työn tai harrastuneisuuden puolesta. Ensimmäisessä WordPress Jyväskylä Meetupissa käytiin läpi aiheita, joita halutaan tulevaisuudessa käsitellä. Aiheisiin voi tutustua Jyväskylän WordPress Meetuppien virallisessa Trello-boardissa, joka on myöskin mentaliteetin mukaisesti avoin […]

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 9 vuotta sitten.

Jyväskylässä järjestettiin eilen 28.10.2015 kaikkien aikojen ensimmäinen WordPress Meetup. Kuuden aikaan illalla MEOM Oy:n neukkariin Tapionkadulle kokoontui seitsemän ihmistä, joilla on jonkinlainen suhde WordPressiin kehittäjänä, käyttäjänä, työn tai harrastuneisuuden puolesta.

Ensimmäisessä WordPress Jyväskylä Meetupissa käytiin läpi aiheita, joita halutaan tulevaisuudessa käsitellä. Aiheisiin voi tutustua Jyväskylän WordPress Meetuppien virallisessa Trello-boardissa, joka on myöskin mentaliteetin mukaisesti avoin kaikille.

Meetupeissa on tarkoitus kehittää omaa WordPressillä tekemistä, vaihtaa ajatuksia WordPressiin liittyvästä koodaamisesta, käytöstä ja kaikesta muustakin niin käyttäjän kuin tekijänkin näkökulmasta. Painotan, että Meetupit eivät siis ole pelkästään nörteille, vaan ihan kaikille, jotka ovat jollain tapaa WordPressin kanssa tekemisissä.

WordPress-kokoontumisten historia juontuu noin 11 vuoden päähän saakka. Ensimmäinen WordPress Meetup koskaan järjestettiin 17.6.2004 San Fransiscossa eli noin vuosi ensimmäisen WordPress-version julkaisun jälkeen. Siitä lähtien miitit ovat lähteneet lapasesta ja niitä on järjestetty ympäri maailmaa. Osoitteessa wordpress.meetup.com pystyt tarkistamaan sijainteja, jos vaikkapa reissailet paljon.

Screen Shot 2015-10-29 at 13.48.08

Suomen ensimmäinen Meetup-kaupunki oli Tampere ja ensimmäinen miitti järjestettiin viitisen vuotta sitten, 7.10.2010. Jyväskylä ei ollut asiassa mattimyöhänen, sillä Helsingin Meetup-porukkakin starttasi vasta tänä vuonna, 18. elokuuta 2015.

Kuten avoimen lähdekoodin WordPress, myös tapaamiset perustuvat avoimuuteen. WordPress Meetupeissa on ainoastaan muutama ohjenuora, joita jokaisessa Meetupissa noudatetaan:

  1. WordPress Meetupit on tarkoitettu WordPressin ja sen yhteisön kehittämiseen kokonaisuutena, ei henkilöiden tai yritysten jalustalle nostamiseen. Kaikki mitä Meetupeissa tapahtuu on ajateltu yhteisön parhaaksi.
  2. Miitit ovat avoimia ja niihin saa osallistua kuka tahansa huolimatta osallistujan kyvyistä, taidoista, taloudellisesta tilanteesta, työtilanteesta tai mistä tahansa muusta kriteeristä.
  3. Miitit ovat vapaaehtoistyöllä järjestettyjä ja niihin osallistutaan vapaahetoisesti, mukaanlukien mahdolliset puhujat. Tapauksissa, joissa liikkuu raha, pitäisi rahaa käyttää ainoastaan pakollisiin Meetupin kuluihin, ei puhujien tai järjestäjien palkkioihin.
  4. Meetup-ryhmiä voi järjestää kuka tahansa luotettu tai tunnettu yhteisön jäsen ilman sitovuutta.
  5. Meetupit ovat lämminhenkisiä ja avoimia kokoontumisia, joissa jokainen hyväksyy ympäristön, jossa toivotetaan jokainen tervetulleeksi eikä ketään syrjitä, yllytetä väkivaltaan tai vihaan tai kukaan käyttäydy yleisesti millään tavalla ääliömäisesti muita kohtaan.

Ohjeet ja muuta tietoa Meetupeista löytyy WordPressin verkkosivuilta.

Odotan innolla seuraavia tapaamisia ja pyrin olemaan jokaisessa mukana. Seuraavasta Jyväskylän WordPress Meetupista tiedotetaan hyvissä ajoin Twitterissä ja Slackissa.

WordPressin Suomen yhteisöön pääsee osallistumaan seuraavien linkkien kautta:

WordPress Finland Slack – Liittymisen arvoisia kanavia Meetuppeihin liittyen ovat #meetups, #meetups-jyvaskyla, #meetups-helsinki ja #meetups-tampere

Tampere WordPress Meetup – Ilmoittautumiset ja tiedot tulevista Tampereen Meetupeista

WordPress Helsinki Meetup  – Ilmoittautumiset ja tiedot tulevista Helsingin Meetupeista (löytyy myös domainin wphelsinki.com takaa)

WordPress Jyväskylä Meetup – Ilmoittautumiset ja tiedot tulevista Jyväskylän Meetupeista (löytyy myös domainin wpjkl.fi takaa)

WordPress Jyväskylä Meetup Trello – Keskustelua ja suunnitelmia Jyväskylän miiteissä käsiteltävistä aiheista ja ideoista. Voit myös äänestää itseäsi eniten kiinnostavia aiheita.

@WPHelsinki Twitter – Helsingin WordPress-aiheiset tweetit ja tiedotukset

@WPJyvaskyla Twitter – Jyväskylän WordPress-aiheiset tweetit ja tiedotukset

@wpsuomi – Suomen WordPressin virallinen Twitter-tili, joka toimii kaikkien Suomen WordPress-asioiden tiedotuskanavana

Aiheesta muualla:

Lämpimästi tervetuloa seuraaviin WordPress Meetuppeihin! Tapaamisiin!

badge1-attendee