Keskiviikkona 26.8.2015

Vuoden 2015 ensimmäisen puoliskon työnäytteitä

On tekosyy olla julkaisematta työnäytteitä tai bloggaamatta, mutta tottahan se on että normipäivään mahtuu niin paljon kaikkea, että välillä ei vain “kerkiä”. Vuosi 2015 on ollut Dudelle vilkasta aikaa, eikä työnäytteistä ole tajuttu hihkua oikeastaan muualla kuin satunnaisesti Twitterissä. Paljon hyvää on tullut tehtyä ja edelleen tämän työn parasta antia on projektien monipuolisuus ja asiakkaiden […]

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 9 vuotta sitten.

On tekosyy olla julkaisematta työnäytteitä tai bloggaamatta, mutta tottahan se on että normipäivään mahtuu niin paljon kaikkea, että välillä ei vain “kerkiä”. Vuosi 2015 on ollut Dudelle vilkasta aikaa, eikä työnäytteistä ole tajuttu hihkua oikeastaan muualla kuin satunnaisesti Twitterissä. Paljon hyvää on tullut tehtyä ja edelleen tämän työn parasta antia on projektien monipuolisuus ja asiakkaiden erilaisuus.

Loppuvuosi 2015 on muutoksen aikaa ja yksi muutoksista on työnäyte-osioiden saapuminen Duden blogiin. Duden työnäytteitä on pystynyt perinteisesti selaamaan Palvelut-osaston Verkkosivut ja Graafinen suunnittelu alta, mutta jatkossa homma tulee hieman muuttumaan ja nyt ensimmäisenä työnäytteistä nähdään fiilispohjaisempaa tekstiä ja kuvaa myös blogin puolella virallisten työnäytteiden lisäksi.

Toisin sanoen julkaisemme jatkossa ehkä vähän tarkempia ja vapaamuotoisempia työnäytteitä blogissa suoraan tekijöiden näkökulmasta kun taas asiakastarinat pidämme formaalimpana ja tiiviimpänä.

Päijänne-risteilyt Hilden

Hildenin sivustoa lähdettiin uudistamaan Flowhouse Oy:n kanssa, sillä vanha sivusto oli ajastaan jäljessä ja tarvittiin kasvojenkohotusten lisäksi paremmat konversiot verkkokauppaan.

paijanne-ristelyt-hilden-tabletti

Sivustolle haettiin raikasta, selkeää ja nykyaikaista ilmettä. Hildenillä on pitkä historia Jyväskylän ja Lahden välisillä vesistöillä ja oli hienoa nähdä vanhaakin kuvamateriaalia ja kuulla tarinoita menneisyydestä. Sivustolle nostettiin palvelut ja tuotteet parempaan rooliin. Verkkokauppana säilytettiin Sportum.

Vieraile sivustolla

BestShape

Ravitsemusneuvoja Tiina Hälvä on kirjoittanut yhteistyössä Fitness-ammattilaisen Jutta Gustafsbergin kanssa BestShape-työkirjan naisille. Tiina myös valmentaa ravintoon ja terveyteen liittyvissä asioissa ja järjestää ravintoluentoja ja tapahtumia.

bestshape-mockup-001

Keväällä Tiina kaipasi kevyen ja raikkaan verkkokaupan ja sivuston vanhan tilalle. Ja mehän teimme.

Hevostiimi

Alkuvuodesta Hevostiimin Minna otti yhteyttä, koska kaipasi sivustolleen toimivampaa maksupalikkaa sekä muutenkin ajatuksena oli hieman freesata vanhentunutta ilmettä. Myös vanhaa maksujärjestelmää haluttiin uudistaa, joten siirrettiin maksut WooCommercen puolelle aiemman PMPron sijasta. Sivustolla on satoja jäseniä, jotka maksavat kuukaudessa pronssi- hopea tai kultajäsenyydestä.

hevostiimi-asiakastarinat

Enimmäkseen naisille suunnatusta palvelusta toteutettiin tyttömäisempi ja samalla edustavampi kuvamaailman kautta. Erityisesti painotettiin käyttäjäkehotteisiin kuten kirjautumiseen sekä rekisteröitymisen takana oleviin ominaisuuksiin, jotka aiemmin loistivat poissaolollaan. Samalla paranneltiin sivustoa hieman joka osa-alueella. Hevostiimissä on kattavasti sisältöä ohjeista viihdepitoisempiin artikkeleihin, sekä säännöllisiin livevideolähetyksiin.

Harmooni

Jyväskylän keskustaan Matkakeskusta vastapäätä rakennettiin vuonna 2013 à la carte ravintola vanhan Harmoonitehdas-rakennuksen paikalle. Harmoonilta löytyy historiaa Jyväskylän alkuajoilta asti ja rakennus suorastaan huokuu menneisyyttä. Uudistetut tilat saivat myös arvoisensa sivuston jo pari vuotta sitten Duden toteuttamana.

harmooni-verkkokauppa-mockup

Keväällä 2015 tulille pistettiin myös verkkokauppa, josta saa ostettua lahjakorttien ja illalliskorttien lisäksi lippuja Harmoonilla järjestettäviin tapahtumiin.

Vieraile sivustolla

Ministry of Games

Pelifirma Ministry of Games uudisti sivustonsa jo aiemmin Duden avustuksella, mutta keväällä 2015 tehtiin pientä faceliftiä sivuston ilmeeseen. Ministry of Gamesin järisyttävän upea kuvitus tuo mukavaa fiilistä sivustolle sekä uudistunut logo antaa pelimäisemmän fiiliksen.

ministryofgames-mockup

Ministry of Games on pärjännyt alalla hyvin ja kesällä yritys sai 1,8 miljoonan rahoituksen.

Aicci

LED-valolevyjä valmistavan AICCI Oy:n sivut olivat ajastaan vuosia jäljessä, joten lähdettiin uudistamaan koko ilme kerralla, eli samalla oli tarkoitus pistää logoa uusiksi. Aicci on toteuttanut suurimman osan Suomen ja maailman hissikorien laadukkaista valaistuksista, joten seuraavan kerran kun menet hissillä kerrosten välillä, pistäpäs mieleesi kuka valot on tehnyt. Sivustolle kuvattiin valopaneelia Studio Taikalaatikon avustuksella.

aicci-mockup-001

Sivuston videosta saa konkreettisen kuvan siitä miltä Aicin työnjälki oikeasti näyttää.

Black Bruin

Sampo-Hydraulics Oy valmistaa Black Bruin -hydraulimoottoreita ja -rotaattoreita, joita käytetään monipuolisesti liikkuvan kaluston ja teollisuuden voimansiirtoratkaisuissa. Black Bruin -tuotteet perustuvat radiaalimäntäteknologiaan ja yritys on yli 50 vuoden kokemuksella alansa yksi johtavista valmistajista maailmassa. Rotaattorit toimivat kääntäjinä metsäkoneiden harvesteripäissä ja erityyppisissä kuormaimissa.

blackbruin-mockup-002

Pitkän historian omaava yritys kulkee tuotenimellään Black Bruin. Black Bruin haki sivustolleen uudistajaa keväällä 2015 ja meidät valittiin toteuttajaksi. Vanhat sivut olivat jääneet jälkeen kehityksestä, sekä suljettu sisällönhallintajärjestelmä haluttiin vaihtaa WordPressiin. Sivustoa lähdettiin rakentamaan tuotekulmalla ja samalla käytettiin Black Bruinin rikasta kuvamaailmaa ja mallinnoksia vahvasti hyväksi. Lopputuloksena syntyi tilaajia palveleva kokonaisuus, jonka kehitys jatkuu yhä tiiviinä. Seuraa ihmeessä mitä sivustolla tapahtuu jatkossa!

Vieraile sivustolla

Jyväsmuutot

Jyväskylän luotetuin muuttofirma kaipasi sivustouudistusta sekä asiakaspalvelukanavan tehostamista. Vanhat sivut olivat jääneet ajastaan jälkeen, joten pistettiin koko sivusto uusiksi. Uudistuksessa toteutettiin responsiivinen teema WordPressin päälle ja lisättiin sivuille chat.

jyvasmuutot-mockup

Ulkoasu haluttiin säilyttää simppelinä ja siihen myös pyrittiin. Jyväsmuutosta on muuten ollut iso apu niin Duden toimiston kuin kodinkin muutossa ihan lähiaikoina, suosittelen lämpimästi, jos olet muuttamassa!

Vieraile sivustolla

Muuta?

Projekteja tulee uunista ulos tämänkin kirjoituksen työstön aikana, mutta tässäpä joitakin referenssejä joista uskaltaa huudella. Toteutettuja sivustoja alkaa olla jo ihan hyvä määrä, eikä tahti tästä ainakaan näytä hidastuvan. Tehdään mitä tykätään ja tehdään se kunnolla.