Torstaina 30.9.2021

Verkkokauppa on taas auki – Lanseerasimme DUDE KVLT OVROBOROS-vaatemalliston

Odotettu uusi mallisto on saapunut! Idea uudelle printille tuli jo joskus vuoden 2020 alkupuolella, mutta eikös se niin mene, että hyvä idea hautuu pitkään eikä pilaannu? Lue miten uusi merchimme syntyi.

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 3 vuotta sitten.

Odotettua merchiä on taas täällä. Duden oma custom verkkokauppa avattiin ensimmäisen kerran syyskuussa 2019. Verkkokaupassa myytiin Duden logovariaatioilla varustettua hupparia, kangaskassia ja t-paitaa. Tuotteet menivät kuin kuumille kiville ja tämän jälkeen elättelimme toiveita uuden tuotesarjan lanseeraamisesta paremmalla ajalla.

Monien kyselyiden ja yllättävänkin pitkäksi venähtäneen (kiitos perfektionismin, koronan, asiakastöiden, mitä näitä nyt on?) suunnitteluprosessin jälkeen täräytimme syyskuun kahdentenakymmenentenäyhdeksäntenä päivänä DUDE KVLT OVROBOROS -malliston julki! Idea printille tuli jo joskus vuoden 2020 alkupuolella, mutta eikös se niin mene, että hyvä idea hautuu pitkään eikä pilaannu?

Luovana Johtajana sain suunnitteluun vapaat kädet, joten senhän arvata saattaa, että sieltä voi tulla mitä vaan maan ja taivaan väliltä. Sinne väliin ja hieman sen ylikin lopulta päädyttiin, pysyen kuitenkin aurinkokuntamme rajoissa. Itse suunnitteluprosessi sisälsi ideoiden jalostamista, moodboardin rakentelua sekä rakenteellista raakavedosta printistä, jonka suunnittelun tilasimme ammattikuvittajalta, Hiisin oluiden etiketeistäkin tutuksi tulleelta Simo Heikkiseltä.

Koska luonto on best ja halusimme pukea teidät laatuun, valitsimme tuotetoimittajaksemme vastuullisen kotimaisen Pure Wasten. Puntaroimme muutamia eri toimittajia, mutta koska hands on -kokemus on PW:sta paras, päädyimme jälleen tuttuun kumppaniin. Myös laadukas painojälki painoi vaakakupissa ja PW:n asiakaspalvelija sai allekirjoittaneen vakuuttuneeksi heidän käyttämästään painokumppanistaan. Ja ennen kaikkea loistava asiakaspalvelu Pure Wastelta saa kyllä kiitosta, tiedustelut ja tilausprosessi meni todella vaivattomasti vaikka tilauserä oli isohko.

Kaiken lisäksi säästimme tilausmäärällämme 857 800 litraa vettä, sillä paidat on tehty kierrätetystä puuvillasta. Vastuullisuusaiheesta voit lukea lisää Pure Wasten sivuilta.

Printin idea ja symboliikka

Dudella on musikaalisia tyyppejä ja usein pajalla nähdäänkin bändipaitaa sun muuta tyyppien päällä. Halusimme tehdä perinteisestä ”logo-tässä” tyyppisestä poikkeavaa ja oikeasti rouheaa bändipaitamaista merchia, joita kuka vaan voi pitää päällä tilanteessa kuin tilanteessa. Myös symboliikka, mytologia, alkemia ja okkultismi on kiehtonut aina, joten vaikutteita printissä löytyy näistä kaikista.

Pyysimme jälleen hovikuvaajaamme Emmiä ottamaan meille upeat kuvat markkinointia varten. Malleiksi saimme tuttuun tapaan Jennin ja Topin. Kuvauskohteeksi valikoitui Cygnaeuksen puiston viereisen kerrostalo-parkkihallikompleksin katutason seinä Jyväskylässä. Seinän vanhan ajan blackletter-kirjaimet sopivat mainiosti paidan DUDE-logon kustomoidun blackletter-typografian kanssa yhteen, ja sijaitsihan se aivan meidän toimistomme vieressä.

Ouroboros on ikivanha symboli, jossa käärme syö omaa häntäänsä. Se ilmaisee ikuista kiertokulkua ja sitä, että loppua seuraa kaiken jatkuvassa toistumisessa aina uusi alku. Myös alkemiassa se kuvastaa syklisesti toistuvaa prosessia, jossa neste pyritään muuttamaan esimerkiksi kuumentamalla ja jäähdyttämällä jalommaksi aineeksi.

Mikäs sen parempi symboli kuvastamaan jatkuvaa kehitystä myös verkkosivujen maailmassa tai osoittamaan taitoamme jalostaa asiakkaan ideoista vielä entistä parempia?

Omnia unus est on latinaa, ja tarkoittaa ”Kaikki on yhtä”. Ehkä jopa hieman korkealentoisesti ajatellen, oli asia mikä tahansa, olemme kaikki lopulta samanarvoisia. Sopiihan se mainiosti myös kulttimme sloganiksi.

Jätetään muu symboliikka kuitenkin avaamatta, eihän siinä muuten ole mitään mystistä jäljellä.

Käyhän hankkimassa omasi verkkokaupastamme, ennenkuin tavara loppuu, sillä näitä teetettiin rajoitettu määrä! Jos haluat yhtä korkealentoista ideointia ja suunnittelua myös sinun yrityksellesi, niin ota yhteyttä.

JOIN THE KVLT.