Kata Safety

Suomen kattavin varautumispalvelujen tarjoaja

Kata Safety Oy on väestönsuojelun sekä säteily- ja paloturvallisuusalan asiantuntija ja varautumispalvelujen kattavuudessa ainoaa laatuaan Suomessa. Yritys palvelee kiinteistöjen omistajia ja kiinteistöalan ammattilaisia turvallisuuteen ja varautumiseen liittyvissä vastuissa.

Siirry sivustolle

KATA-säteilymittari keksitty

1986

Yritys perustettu

2016

Mitä teimme

  • UX/UI suunnittelu
  • Verkkosivut
  • Ylläpito

Lähtökohdat

Vanhat sivut olivat menneet sillisalaatiksi ja latautuivat hitaasti, joten uudistus oli paikallaan. Yrityksen visio ja tarina haluttiin myös paremmin näkyville. Vanhoilla sivuilla näkyi ns. ”wall of text” -ilmiö, jossa tekstiä on liikaa yhdessä kohtaa pötkössä. Saitti kaipasi modernimpaa otetta ja raikastusta visuaaliseen ilmeeseen. Oli myös tärkeää, että sivusto eroaa selkeästi alan kilpailijoista.

Tavoitteet

Kata Safetyn sivustouudistuksessa oli selkeät tavoitteet alusta asti. Uudet sivut piti saada palvelemaan liidien hankinnassa ja toimia eräänlaisena ”kotipesänä” digitaaliseen markkinointiin. Sivuista haluttiin nopeat, helposti lähestyttävät, optimoidut, jatkokehitettävät ja myyvät WordPress-sivut, joita olisi helppo päivittää. Kansainvälistymisen varalta haluttiin alusta, johon saisi tarvittaessa lisättyä kielikäännösversiot.

Mitä teimme?

Kata Safetylle rakennettiin täysin modulaarinen, joustavilla lohkoilla itse päivitettävä verkkosivukokonaisuus. Sivusto koodattiin mahdollisimman suorituskykykeskeisesti ja kuvat optimoitiin niin, että latausnopeus ei kärsisi. Sivusto laitettiin majailemaan jo valmiiksi nopeillepalvelimillemmevälimuistituksineen antamaan lisäpotkua latausnopeuksiin.

Sivuston ominaisuudet

Yhdistelmä hillityn selkeää megamenua ja perinteistä alaspudotusvalikkoa

Kata Safetyn tuotteet ja palvelut ovat monimuotoisia, joten asiaan haettiin selkeyttä kuvaavan valikon kautta. Sivustolla kautta linjan on käytetty Katan liiketoimintaan sopivia kuvakkeita, jotka auttavat silmää hahmottamaan heti mistä on kyse. Valikossa panostettiin myös visuaalisuuden kautta saavutettavuuteen ja käytettävyyteen.

Sisältö keskiössä

Kata Safetyn tarina haluttiin kiteyttää mahdollisimman hyvin sivustolle, joten peräänkuulutimme kuvien ja sisällön tärkeyttä. Sisältöasioita oli sparraamassa Kata Safetyn pitkäaikainen kumppaniViestintä Ässä Oy:nSirkka-Liisa Aaltonen.

Gutenberg-blogi

Blogikirjoituksia ja referenssitarinoita varten asennettiin useampi Kata Safetyn sivustoa varten räätälöity Gutenberg-lohko tuomaan monipuolisuutta ja elävyyttä.

Tietopankki ja oppaat

Kata Safetylla on paljon erilaista hyödyllistä tiedostomuotoista sisältöä, jotka saatiin kätevästi tietopankkiin ladattavaksi materiaaliksi. Liidien generoimiseen kiinnitettiin huomiota tässä kohtaa, sillä tiedostot saa vasta kun antaa yhteystietonsa.

Asiakkaan palaute

Duden osaaminen sekä WordPressin ja visuaalisen suunnittelun puolelta oli tiedossa jo ennakkoon, mutta projektin lopputulos ylitti odotuksemme. Nyt uudet sivut ovat olleet käytössä vajaan puoli vuotta ja ehkä tärkeimpänä havaintona on omien hermojen menettämisen vähyys verkkosivuasioissa.

Aiemman sillisalaattisivustomme käytön jälkeen Duden rakentamaa sivustoa on ollut ilo käyttää ja pienten muutosten tekeminen ja sisällön päivittäminen itsenäisesti on naurettavan helppoa ja nopeaa. Hallintapaneeli on mielestäni selkeä ja moni asia selittää itse itsensä. Sitten kun menee itsellä sormi suuhun niin avun saa nopeasti.

Jos joskus koittaa sivuston jatkokehityksen aika, onkin helppo palata näiden tyyppien pakeille. Dudella hommat osataan hoitaa niin, että turha jäykkyys loistaa poissaolollaan, mutta samaan aikaan kaikki on ammattimaista. Kiitos ja kumarrus.

Joni Rahunen, markkinointi yrityksestä Kata Safety

Katso myös nämä