Suomen kattavin varautumispalvelujen tarjoaja

Kata Safety Oy on väestönsuojelun sekä säteily- ja paloturvallisuusalan asiantuntija ja varautumispalvelujen kattavuudessa ainoaa laatuaan Suomessa. Yritys palvelee kiinteistöjen omistajia ja kiinteistöalan ammattilaisia turvallisuuteen ja varautumiseen liittyvissä vastuissa.

Siirry sivustolle

Lähtökohdat

Vanhat sivut olivat menneet sillisalaatiksi ja latautuivat hitaasti, joten uudistus oli paikallaan. Yrityksen visio ja tarina haluttiin my√∂s paremmin n√§kyville. Vanhoilla sivuilla n√§kyi ns. ”wall of text” -ilmi√∂, jossa teksti√§ on liikaa yhdess√§ kohtaa p√∂tk√∂ss√§. Saitti kaipasi modernimpaa otetta ja raikastusta visuaaliseen ilmeeseen. Oli my√∂s t√§rke√§√§, ett√§ sivusto eroaa selke√§sti alan kilpailijoista.

Tavoitteet

Kata Safetyn sivustouudistuksessa oli selke√§t tavoitteet alusta asti. Uudet sivut piti saada palvelemaan liidien hankinnassa ja toimia er√§√§nlaisena ”kotipes√§n√§” digitaaliseen markkinointiin. Sivuista haluttiin nopeat, helposti l√§hestytt√§v√§t, optimoidut, jatkokehitett√§v√§t ja myyv√§t WordPress-sivut, joita olisi helppo p√§ivitt√§√§. Kansainv√§listymisen varalta haluttiin alusta, johon saisi tarvittaessa lis√§tty√§ kielik√§√§nn√∂sversiot.

Mitä teimme?

Kata Safetylle rakennettiin täysin modulaarinen, joustavilla lohkoilla itse päivitettävä verkkosivukokonaisuus. Sivusto koodattiin mahdollisimman suorituskykykeskeisesti ja kuvat optimoitiin niin, että latausnopeus ei kärsisi. Sivusto laitettiin majailemaan jo valmiiksi nopeille palvelimillemme välimuistituksineen antamaan lisäpotkua latausnopeuksiin.

Sivuston ominaisuudet

Yhdistelmä hillityn selkeää megamenua ja perinteistä alaspudotusvalikkoa

Kata Safetyn tuotteet ja palvelut ovat monimuotoisia, joten asiaan haettiin selkeyttä kuvaavan valikon kautta. Sivustolla kautta linjan on käytetty Katan liiketoimintaan sopivia kuvakkeita, jotka auttavat silmää hahmottamaan heti mistä on kyse. Valikossa panostettiin myös visuaalisuuden kautta saavutettavuuteen ja käytettävyyteen.

Sisältö keskiössä

Kata Safetyn tarina haluttiin kiteytt√§√§ mahdollisimman hyvin sivustolle, joten per√§√§nkuulutimme kuvien ja sis√§ll√∂n t√§rkeytt√§. Sis√§lt√∂asioita oli sparraamassa Kata Safetyn pitk√§aikainen kumppani Viestint√§ √Ąss√§ Oy:n Sirkka-Liisa Aaltonen.

Gutenberg-blogi

Blogikirjoituksia ja referenssitarinoita varten asennettiin useampi Kata Safetyn sivustoa varten räätälöity Gutenberg-lohko tuomaan monipuolisuutta ja elävyyttä.

Tietopankki ja oppaat

Kata Safetylla on paljon erilaista hyödyllistä tiedostomuotoista sisältöä, jotka saatiin kätevästi tietopankkiin ladattavaksi materiaaliksi. Liidien generoimiseen kiinnitettiin huomiota tässä kohtaa, sillä tiedostot saa vasta kun antaa yhteystietonsa.

Asiakkaan palaute

Duden osaaminen sekä WordPressin ja visuaalisen suunnittelun puolelta oli tiedossa jo ennakkoon, mutta projektin lopputulos ylitti odotuksemme. Nyt uudet sivut ovat olleet käytössä vajaan puoli vuotta ja ehkä tärkeimpänä havaintona on omien hermojen menettämisen vähyys verkkosivuasioissa.

Aiemman sillisalaattisivustomme käytön jälkeen Duden rakentamaa sivustoa on ollut ilo käyttää ja pienten muutosten tekeminen ja sisällön päivittäminen itsenäisesti on naurettavan helppoa ja nopeaa. Hallintapaneeli on mielestäni selkeä ja moni asia selittää itse itsensä. Sitten kun menee itsellä sormi suuhun niin avun saa nopeasti.

Jos joskus koittaa sivuston jatkokehityksen aika, onkin helppo palata näiden tyyppien pakeille. Dudella hommat osataan hoitaa niin, että turha jäykkyys loistaa poissaolollaan, mutta samaan aikaan kaikki on ammattimaista. Kiitos ja kumarrus.

*****

Review by Joni Rahunen, Markkinointitoukokuu 2019

Soitteleeko?

Jos työnäyte puhutteli ja haluaisitte vähintäänkin yhtä hienon sivuston, jätäthän yhteystietosi ja Kristian on teihin pikimmiten yhteydessä.