Perjantaina, 10.1.2020

Pieni on kaunista

Dude on ollut oikeastaan minun unelmatyöpaikkani 14.12.2015 lähtien. Olin edeltäneen vuoden opiskellut uudestaan web-kehitystä monen vuoden tauon jälkeen enkä oikein tiennyt tuleeko tästä minulle työuraa alalla ollenkaan. Käväistiin silloisen opiskeluryhmän kanssa Duden toimistolla tutustumassa meininkeihin tuona kyseisenä päivänä ja olin aivan ihmeissäni, että näinkin voi oikeasti tehdä?

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 2 vuotta sitten.

Aloitin uuden vuosikymmenen vaihtamalla yhdestä Suomen suurimmista mainostoimistoista Dudelle. Edeltävä kolmivuotinen yli 200-päiseksi kasvaneessa kansainvälistyvässä korporaatiossa oli monella tavoin yksi elämäni haastavimmista, mutta samalla antoi paljon Рkasvoinhan siellä ollessani harrastajatason koodinräplääjästä aidoksi web-kehityksen ammattilaiseksi.

Dude on ollut oikeastaan minun unelmatyöpaikkani 14.12.2015 lähtien. Olin edeltäneen vuoden opiskellut uudestaan web-kehitystä monen vuoden tauon jälkeen enkä oikein tiennyt tuleeko tästä minulle työuraa alalla ollenkaan. Käväistiin silloisen opiskeluryhmän kanssa Duden toimistolla tutustumassa meininkeihin tuona kyseisenä päivänä ja olin aivan ihmeissäni, että näinkin voi oikeasti tehdä?

Siitä käynnistä ja jälkikäteen Ronin tekemisiin tutustuttuani sain lopullisen kipinän lähteä opettelemaan WordPressiä ihan kunnolla. Tein vähän myöhemmin ensimmäiset oikeat WP-toteutukset Duden Air -pohjateemalla ja hyppäsin mukaan WordPress-yhteisöön, joka otti minut vastaan iloisen ystävällisesti.

Digimehtien rokkitähet

Toisaalta päätös ryhtyä Dudeksi oli helppo, mutta toisaalta vaikea. Pienessä työyhteisössä henkilökemiat ovat niin suuressa roolissa, että epäilin hieman mahdanko sopia jengiin, vaikkakin jo tuttuja oltiin. Pieni firma on vähän niin kuin bändi. Ei liene juuri mitään niin mahtavaa tunnetta kuin soittaa bändissä joka soi hienosti yhteen. Olla itse palanen jotain suurempaa Рjotain sellaista mitä itse ei voisi yksin ikinä saavuttaa.

Ensimm√§inen ty√∂viikko on onneksi vahvistanut ajatusta siit√§, ett√§ min√§ tulen sopimaan t√§h√§n porukkaan hienosti, vaikka aluksi j√§nnittikin. Ulkopuolisin silmin olen n√§hnyt Duden aina er√§√§nlaisina WordPress-skenen omaa polkuaan kulkevana rokkib√§ndin√§, enk√§ varmasti ole yksin havaintojeni kanssa. 

Vaikka Dudeihin on pitkään suhtauduttu devaajien keskuudessa yllättävän yksimielisellä kunnioituksella, ei se kuitenkaan ole noussut ihmisten hattuun, vaan päivittäisessä tekemisessä voi aistia sellaista rehellistä nöyryyttä omaa tekemistä kohtaan, jota itse arvostan kovasti. Eikä ole jäänyt epäselväksi, ketä varten tätä työtä tehdään. Ei olla boostaamassa kenenkään egoja tai osakkeenomistajien osinkoja, vaan tekemisen keskipisteessä on ihanan puhtaasti ja yksinkertaisesti asiakkaat.

Kaiken keskipiste

Omaa historiaani voin valottaa viel√§ sen verran, ett√§ ennen oikeaksi koodariksi ryhtymist√§ni ehdin ty√∂skennell√§ erilaisissa asiakasrajapinnoissa yli kymmenen vuotta. Minulle asiakasl√§ht√∂isyys on kasvanut sellaiseksi oletukseksi, ett√§ kyselen ty√∂n lomassa jatkuvasti itselt√§ni:  ‚ÄúMiten t√§m√§ hy√∂dytt√§√§ asiakasta?‚ÄĚ, ‚ÄúMink√§ ongelman min√§ ratkaisen asiakkaan puolesta?‚ÄĚ tai ‚ÄúMaksaako t√§m√§ ominaisuus itse√§√§n takaisin katteena?‚ÄĚ.

Olen huomannut että parhaat tulokset tällä alalla tulevat aidosta kumppanuudesta asiakkaan kanssa. Kun puhutaan samaa kieltä ja tavoitteet ovat yhteiset, niin yleensä myös molemmat osapuolet hyötyvät tasapuolisesti kumppanuudesta. Minulla on voimakas tunne siitä, että meidän asiakkaat ovat poikkeuksellisen hienossa asemassa sen suhteen. Sen verran mukavaan sävyyn meillä toimistolla teistä puhutaan.

Odotan innolla ett√§ p√§√§sen tapaamaan uusia sek√§ vanhoja asiakkaita ja tekem√§√§n parhaani sen suhteen, ett√§ meill√§ on hieno yhteinen tulevaisuus. Nyt k√§det jo syyhy√§v√§t siihen malliin, ett√§ min√§ l√§hden t√§st√§ kirjoittamaan koodia. őĎőĹŌĄőĮőŅ!

Nikun pitkää uraa on ollut äärimmäisen mielenkiintoista seurata. Vaikka firmat ovat vaihtuneet vuosien varrella, Niku on pysynyt WordPress-yhteisössä mukana siellä missä Dudekin. Siksi nyt tuntuu hyvältä, että saa työkaveriksi tyypin, joka on jo entuudestaan tuttu, asiansa osaava kaveri. Niku kasvattaa Duden kehitystiimiä ei pelkästään pääluvun, mutta myös rautaisen teknisen osaamisensa kautta niin front- kuin back-end puolellakin. Nyt koodataan!

Roni Laukkarinen, teknologiajohtaja

Lue myös nämä

Mitä WordPress-lisäosia Dude käyttää?

Tässä kirjoituksessa esittelemme Duden käyttämiä lisäosia vuonna 2017. Otathan huomioon, että sisältö saattaa olla jonkin verran vanhentunutta.

Miksi kuukausikehityksessä ei ole mitään järkeä?

Otsikko on hieman kärjistävä, mikäänhän kun ei ole täysin mustaa tai valkoista. Kuukausikehityksessä voi olla joskus jotain järkeä, mutta se vaatii suunnitelmallisuutta ja aktiivisuutta.

WordCamp Turku 2018 РSadan hengen WordPress-kinkerit sisälsivät täyttä asiaa

Duden digitiimi (Roni, Timi ja Arto) matkasivat torstaina Turkuun WordCampia varten, jonka oli määrä alkaa perjantaiaamuna. Paikkana Panimoravintola Koulun yläkerran tilat.