Tiistaina 31.1.2023

Duden uusi aikakausi osa III: erään aikakauden loppu (ja uuden alku)

Pian 10 vuotta täyttävä Dude on ainutlaatuinen yritys monellakin tapaa. Muistan ajatelleeni näin jo ennen kuin edes itse olin dude ja koenkin itseni erittäin onnekkaaksi, että tapasin Juhan ja Ronin vuonna 2015.

Hevosnaamarilla polleasti taloon vuonna 2015. Kuvassa muuten vasemmalta oikealle Duden ensimmäinen, toinen ja kolmas toimitusjohtaja.

Pian 10 vuotta täyttävä Dude on ainutlaatuinen yritys monellakin tapaa. Muistan ajatelleeni näin jo ennen kuin edes itse olin dude ja koenkin itseni erittäin onnekkaaksi, että tapasin Juhan ja Ronin vuonna 2015. Timin tullessa taloon vuonna 2016 hän osoitti monien lahjakkuuksiensa lisäksi myös erittäin yrittäjämäistä luonnetta, mikä on ollut ehdottomasti etu Dudelle. Porukassa on sopivasti erilaisuutta, kaikilla on omat vahvuutensa ja näinpä me neljä olemme yhdessä muodostaneet toimivan kokonaisuuden yrityksen kasvaessa. 

Suomessa ei ole kovin montaa WordPress-toimistoa, jota pystyisin luottavaisena, ylpeydellä ja intohimolla myymään. Duden kohdalla asiaa ei ole tarvinnut edes miettiä, luottoni tähän tiimiin on aina ollut vahva.

Jokainen yrittäjä on saanut olla myös vuorollaan heikoimmillaan toisten kantaessa tilanteen yli, mikä ei tietenkään ole aina itsestäänselvää pienemmällä yrittäjäporukalla tai yksin touhutessa. Korona-, sota- ja katovuosina olen itse mennyt jaksamisen kanssa rima heiluen ja kyllähän siitäkin rallista tuli lommoja sekä helmaan että konepeltiin. Näistä seikkailuista on kirjoitettu aiemmin varsin avoimesti, tsekkaa jo lähes kirjallisuuden Finlandia-palkinnon arvoinen teos Digitoimisto Dude – läpileikkaus 2019

Matkani Duden päivittäisessä toiminnassa on kestänyt 7,5 vuotta, joista viimeiset 5,5 vuotta olen ollut toimitusjohtaja. Tämä on ollut myös 19 vuotta kestäneen yrittäjyyteni aikana pisin satama, missä olen parkkeerannut ja hyvän mittainen pätkä modernissa työelämässä. Oman suunnittelijan taustani päälle matkaan on tarttunut paljon uutta osaamista yrittäjyydestä, johtamisesta, markkinoinnista, myynnistä, henkilöstöasioista ja ties mistä.

Tämä pätkä päättyy tiistaina 31.1.2023. 

Lähes kaksi vuosikymmentä verkkosivujen maailmaa eri tehtävissä on saanut aikaan tunteen, että homma tuntuu läpi pelatulta. Tai sitten en pelannut sitä läpi, vaan kuolin kolmesti. Miten vaan, game over.

Lopullinen päätös tuli tehtyä kahden kysymyksen avulla.

  1. Onko minulla tarjota sitä, mitä Dude tarvitsee vuonna 2023?
  2. Onko Dudella tarjota sitä, mitä minä tarvitsen vuonna 2023?

Molempiin kysymyksiin vastauksen ollessa rehellinen ei, oli päätös suhteellisen helppo tehdä. Verkkosivut ovat nyt osa taakse jäävää elämää. Onko todella näin? Se selviää vain ja ainoastaan ottamalla kunnolla välimatkaa ja antamalla tilaa ajatuksille, toiveille, unelmille ja peloille.

Ikkunaheipat! Kuvan otti Emmi Virtanen (byemmi.com)

Nyt on siis aika miettiä jotain muuta. Ensi alkuun tarkoitus on ketjuttaa etenkin vuosina 2004-2014 pitämättä jääneitä kesälomia ja ajaa parta.

Eli ystävät hyvät, yrittäjäveljet, entiset ja nykyiset työkaverit, asiakkaat, yhteistyökumppanit. Satoja kohtaamisia, tuhansia puheluita, miljoonia (?) sähköposteja myöhemmin…kaikki te olette tuoneet jotain erityistä matkaani näinä vuosina, joista voi vain olla kiitollinen. Kiitos, just sulle. Kiitos, kuulemiin.