Tiistaina, 5.12.2017

Duden pieni talouskatsaus

Jo klassikoksi muodostunut blogaus Digitoimisto Dude: Ruumiinavaus 2016 aloitti perinteen, jossa avaamme yrityksemme toimintaa perusteellisemmin. Tällä kertaa täytyy rehellisesti myöntää, että joitain kuukausia sitten päättyneen tilikautemme läpikäyntiin ei ole ihan samanlaisia paukkuja.

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 3 vuotta sitten.

Jo klassikoksi muodostunut blogaus Digitoimisto Dude: Ruumiinavaus 2016 aloitti perinteen, jossa avaamme yrityksemme toimintaa perusteellisemmin. Tällä kertaa täytyy rehellisesti myöntää, että joitain kuukausia sitten päättyneen tilikautemme läpikäyntiin ei ole ihan samanlaisia paukkuja. Toisaalta myöskään moni ko. blogauksessa mainittu asia ei ole muuttunut, joten valotetaan tässä tekstissä mennyttä tilikautta ainoastaan talouden osalta.

Laitetaanpa alkuun luvut pöytään:

Duden talouskäppyrät
Duden talouden kehitys 2014-2017. Lähde: asiakastieto.fi

Vaikka saimme liikevaihtoon pientä kasvua, tuloksemme sukelsi Titanicin lailla Рperseelleen meni että pätkähti. Konkurssihakemus vetämään, roskiin koko firma?

Ehkä ei kuitenkaan

Edellinen tilikausi oli ehdottomasti Duden haastavin. Ensimmäisen työntekijän palkkaukseen liittyvät kustannukset yllättivät meidät ja toisaalta emme myöskään tarkastelleet kovin kriittisesti rahasummaa, jonka työntekijä tuo taloon. Vuoteen mahtui myös jonkin verran pitkittyneitä projekteja, jotka söivät miestä mutta myös tulosta. Myös palvelumme Admin Labsin kehitystyö vaati osansa.

Kärsimme edellisen tilikauden ensimmäisellä puoliskolla myös siitä, että oma viestintämme oli edelleen suunnattu väärälle asiakassegmentille, koska tiimimme ja osaamisemme oli jo vähän huomaamattakin kasvanut vastaamaan hieman isompien asiakkaiden tarpeita. Tämän ongelman onnistuimme ratkaisemaan uudistamalla omat sivumme, jolloin kirjoitimme myös omaa markkinointiviestiämme kovalla kädellä uusiksi. Niin paljon kuin pienistä yrityksistä pidämmekin, niin palvelumme ja osaamisemme on ehdottomasti paremmassa käytössä isompien kanssa, jotka arvostavat palvelua, jatkuvaa suhdetta ja erittäin räätälöityä lopputulosta.

Tämä tilikausi onkin alkanut huomattavasti paremmissa merkeissä ja toivon mukaan pääsemme vuoden päästä esittelemään hieman korkeampia liikevaihto- ja tulospylväitä. Mut hei, tällaista on business.

Lue myös nämä

Duden talouskatsaus 2018

Jatkakaamme klassista blogausten sarjaa jossa esittelemme Duden taloutta edellisen tilikauden osalta. Perinne alkoi laajasta artikkelista Digitoimisto Dude: Ruumiinavaus 2016, jossa esiteltiin lukujen lisäksi myös firman toimintaa ja resursseja laajemminkin.

Katsaus kevääseen 2016 Рuusia työnäytteitä ja kuulumisia

Duden pajalla on käynyt kamala hälinä ja hommat pyörii eteenpäin sellaisella vauhdilla että heikompaa hevostuttaisi välillä. Tähän hetkeen ennen juhannusta on hyvä ottaa lyhyt katsaus siihen, mitä kaikkea onkaan oikein tapahtunut.

Duden harharetki palvelinmaailmassa

Syksyllä 2016 sattui tilanne jota ei toivoisi edes pahimmalle kilpailijalleen, joka piti Duden teknisen tiimin hereillä lukuisia öitä viikko toisensa jälkeen, vaikutti käynnissä oleviin projekteihin, firman yleiseen mielialaan ja ennen kaikkea asiakkaittemme internetnäkyvyyteen. Uusi palvelinympäristö alkoi oireilla pahasti ilman selvää syytä, eikä mikään tehty toimenpide tuntunut auttavan.