Maanantaina, 15.9.2014

Blogi on yritykselle tärkeä markkinointikanava

Bloggaaminen, tuo minulle niin rakas harrastus. Blogi on sanahirvi√∂, joka itselleni kuvastaa ihan vaan kirjoittamista. Monet ajattelevat bloggaamisen liian vaivalloisena tai v√§hemm√§n t√§rke√§n√§. Aikaahan t√§m√§ touhu saattaa joskus vied√§, mutta kun orientoituu kirjoittamaan ajatuksia yl√∂s niin bloggaamisesta voi tulla parhaimmillaan eritt√§in viihdytt√§v√§ asia sek√§ kirjoittajalle ett√§ lukijoille. Bloggaaminen on parasta markkinointia Janne Gylling kirjoitti taannoin […]

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 8 vuotta sitten.

Bloggaaminen, tuo minulle niin rakas harrastus. Blogi on sanahirviö, joka itselleni kuvastaa ihan vaan kirjoittamista. Monet ajattelevat bloggaamisen liian vaivalloisena tai vähemmän tärkeänä. Aikaahan tämä touhu saattaa joskus viedä, mutta kun orientoituu kirjoittamaan ajatuksia ylös niin bloggaamisesta voi tulla parhaimmillaan erittäin viihdyttävä asia sekä kirjoittajalle että lukijoille.

Bloggaaminen on parasta markkinointia

Janne Gylling kirjoitti taannoin mahtavan kirjoituksen markkinoinnista (josta myös Tolvasen Ville inspiroitui) ja vaikka kirjoitus ei ole tuoreimmasta päästä, en voisi olla enempää samaa mieltä. Kaikki mitä sinä tai yrityksesi teet tai jätät tekemättä on markkinointia. Tämän pidemmälle ei kannata pohtia mitä markkinointi on tai ei ole, mutta jatkan ajatusleikkiä vielä hetken.

”Markkinointi” on minulle melkein yht√§ hirve√§ sana kuin ”verkostoituminen”. Paljon on v√§√§nnetty k√§tt√§ siit√§ mit√§ koko sana oikeastaan tarkoittaa, vaikka todellisuudessa asia on yksinkertainen. Markkinointi on melkein kaikkea mit√§ yrityksesi on ja ei ole, tekee ja ei tee, kuten bloggaamistasi, bloggaamattomuuttasi, twettailuasi, ep√§aktiivisuutta Twitteriss√§. Puhun nyt pitk√§lti verkkomaailman yritt√§misest√§, mutta nykyaikana verkko ja yritt√§minen kulkevat k√§si k√§dess√§. En√§√§ ei voida v√§h√§tell√§ verkkosivujen, Twitterin tai blogin asemaa ja t√§rkeytt√§.

”Voiko t√§llaista sanoa?”

Kyll√§ voi. Monesti kun bloggaa, tweettaa, facebookkaa, linkitt√§√§, jakaa, sanoo, ajattelee ”voiko t√§llaista sanoa?”, ”voinko olla n√§in hullu?”, ”mit√§ asiakkaat ajattelevat?”, ”mit√§ muut ajattelevat?”. N√§m√§ t√§llaiset ajatukset ja h√§peilyt pit√§isi heitt√§√§ romukoppaan. Nyky-yritys ei erotu jos blogissa on sit√§ perus corporate-diipadaapaa, eik√§ mit√§√§n uskalleta tuoda rehellisesti esiin, edes sellaista josta olisi minulle ja muille hy√∂ty√§.

Ville sivusi hiljattain aihetta ja muotoili t√§m√§n hyvin kirjoituksessaan ”Muusa”:

Kun kirjoitan nopeasti ja tunteella, onnistun koskettamaan ainakin muutamia lukijoita. Pohtiessani itselleni tai työlleni jotain arvokasta, hiomani timantit menevät useimmiten harakoille. Digiaikana huonot jutut jäävät unholaan ja parhaat kyllä elävät ja ihmiset niitä levittävät. Altista itsesi muiden kannustukselle, vihalle ja kauteudelle. Voimistu välittämään omalla äänellä ja tavallasi niin menestyt löytämällä kaltaisesi ihmiset, asiakkuudet ja yhteisöt.

Jos sivuillasi ei tapahdu mitään etkä bloggaile, se ymmärretään herkästi ulospäin inaktiivisuutena, vaikka niin ei olisi.

Että antaisin asiantuntemustani pois ilmaiseksi?

Turha sitä tietoa on jemmata. Joskus sanottiin että tieto on valtaa. Nyt vallan merkki on se kuinka suuri vaikutus sinulla on.

‚ÄĒ Janne Gylling artikkelissaan ”Sis√§lt√∂ on parasta hakukoneoptimointia”

Digiaikana jaettu tieto on sitä oikeaa valtaa. Se että osaat ja jaat oivalluksiasi maailmalle on tärkeää ja kerää usein kiinnostusta ja suosiota. Se että jemmailet tietoa itselläsi ja tarjoat sitä maksua vastaan ei ihan houkuta. Maksumuurien toimimattomuus on tullut todettua jo monta kertaa. Niin ikään avoimen lähdekoodin sovellusten kuten käyttämämme WordPress-verkkosivualustan suosiota ei tarvitse ihmetellä.

Päivittyvä ja hyödyllinen sisältö näkyy parhaiten Googlessa

Hyvät bloggaukset boostaavat sivuston hakukonenäkyvyyttä mahtavasti. Vaikka hakukoneoptimointi sisältää paljon muutakin, kyllä se sisältö painaa kaikista eniten. Unohda hetkeksi teknisyys ja keskity kirjoittamaan, voit yllättyä.

√Ąl√§ pelk√§√§ linkitt√§√§, jakaa ja tyk√§t√§

Ettäkö ohjaisin tarkoituksella ihmiset pois sivultani? Kyllä vain, sillä nykynetinkäyttäjää et voi hallita. Kävijä voi painaa ruksia syystä, jonka ei tarvitse edes liittyä siihen onko blogissasi tai sivuillasi linkki jonnekin muualle. Olet varmaan samaa mieltä siinä, että netinkäyttäjänä tulee hyvä mieli jos löytää itselleen hyödyllistä sisältöä. Hyödyllisen matskun panttaaminen on kaikista hirveintä, kun joutuu kaivamaan ja googlailemaan aiheeseen liittyvää erikseen.

Mitä tästä opimme?

Ainakin sen, ett√§ on huono juttu hyl√§t√§ blogi moneksi kuukaudeksi (kuten Duden pojat tekiv√§t, ”hups”!), mutta toisaalta stressi√§ tai paineita kirjoittamisen ei pid√§ tuottaa. Writer’s block on ihan luonnollinen ilmi√∂.

Digitalisoitukaa, kirjoittakaa, jakakaa tekstejä ja mielipiteitä, oivaltakaa, oppikaa, hyötykää.

Lue myös nämä

Nettisivut yritykselle РMistä, miten, paljonko maksaa? Tsekkaa nykypäivän vaihtoehdot

Nettisivut on tärkeä myyntikanava ja uskottavuuden ja brändin boostaaja. Tehdäkö itse vai tilatako digitoimistolta?

Hakukoneoptimointi РGooglen etusivulle viikossa SEO-työkalun avulla

Tiedätkö millä hakusanoilla sivustosi löytyy? Tiedätkö miten paljon näillä hakusanoilla sivuille päätyy väkeä?

Miksi kotisivut yritykselle tulisi toteuttaa juuri WordPressillä?

WordPress ei ole välttämättä itsestäänselvä valinta, kun yritys miettii verkkosivujensa toteuttamista tai uudistamista. Tässä muutama vinkki, miksi WordPress silti kannattaa 2020-luvulla.