Maanantaina, 11.12.2017

Duden WordPress-teema Air esillä Speckyboy ja Hongkiat -verkkolehdissä

Dude on ollut alusta asti avoin firma niin tekniikan kuin yrityskulttuurinkin osalta. Teemakehitys l√§hti k√§yntiin vuonna 2013 projektinimell√§ dudestarter, mutta pahasti spagettiin mennyt paletti laitettiin uusiksi tammikuussa 2016 – WordPress-aloitusteema nimelt√§ air oli syntynyt (linkki teeman esikatseluversioon, linkki l√§hdekoodiin). Duden Air-teema perustuu WordPressi√§ kehitt√§v√§n yrityksen Automatticin underscores-teemaan (lyhyesti: _s), jota web-kehitt√§j√§t ovat k√§ytt√§neet aloitusteemanaan kautta […]

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 5 vuotta sitten.

Dude on ollut alusta asti avoin firma niin tekniikan kuin yrityskulttuurinkin osalta. Teemakehitys lähti käyntiin vuonna 2013 projektinimellä dudestarter, mutta pahasti spagettiin mennyt paletti laitettiin uusiksi tammikuussa 2016 РWordPress-aloitusteema nimeltä air oli syntynyt (linkki teeman esikatseluversioon, linkki lähdekoodiin).

Duden Air-teema perustuu WordPressi√§ kehitt√§v√§n yrityksen Automatticin underscores-teemaan (lyhyesti: _s), jota web-kehitt√§j√§t ovat k√§ytt√§neet aloitusteemanaan kautta aikojen. Underscores on kuitenkin ”bare bones” -tyyppinen startti, eli ei sis√§ll√§ oikeastaan juurikaan tyylim√§√§rityksi√§ elementeille, vaan on valkoinen raakapohja, josta l√§hdet√§√§n ty√∂st√§m√§√§n l√§hes nollista. Air eroaa underscoresista siin√§, ett√§ se sis√§lt√§√§ perustyylit elementeille, teksteille ja lomakkeille, samalla ollen eritt√§in kevyt (siit√§ nimi Air, ”kevyt kuin ilma”).


Jos tilaat sivut Dudelta, aloituspohja näyttää tältä.

Air on kuin muovailuvahamötikkä, se ei näytä alkuun juuri kummoiselta, mutta siitä voi muovata supermonipuolisia juttuja helposti. Teema on eräänlainen lempilapseni ja siksi onkin eräänlainen lifegoals-tyyppinen saavutus, että se on ollut esillä seuratuimpien joukkoon lukeutuvan IT/web-alan sivustoilla jo kaksi kertaa.

Hongkiat: Fresh Resources for Web Developers ‚ÄĒ December 2017

Hongkiat on IT/web-alan verkkomedia, jossa k√§y yli kahdeksan miljoonaa k√§vij√§√§ kuukaudessa, eli karkeasti reilut 300 000 k√§vij√§√§ p√§iv√§ss√§. Olen itse seurannut Hongkiatia jo vuosia ja tuntuu hyv√§lt√§ ett√§ Air on p√§√§ssyt n√§inkin nimekk√§√§seen joukkoon. Artikkeli Hongkiat: Fresh Resources for Web Developers ‚ÄĒ December 2017 julkaistiin perjantaina, 8. joulukuuta 2017.


Hongkiat: Fresh Resources for Web Developers ‚ÄĒ December 2017

Hauskinta tässä on se, että jutun alussa keskitytään Headless CMS -tyyppisiin REST APIa hyväksikäyttäviin työkaluihin, mutta Air on ihan perinteinen WordPress-teema. Toisaalta, Airista on helppo rakentaa lähes mitä tahansa WordPressin päälle (vaikka sitten WP REST Apia käyttämällä) ja siihen tämä varmasti viittaa.

Mukana listauksessa on myös toisen suomalaisen, tamperelaisen Geniemin DustPress-teema.

Speckyboy: The Top Starter Themes for WordPress Development

Jokainen web-alan jantteri tietää Speckyboyn. Tämä skottilainen saitti starttasi vuonna 2007 modernin webin pioneerina. Juttuja on alunperin ilmestynt lähinnä design-näkökulmasta, joten tällaiselle leiskaajalle/fronttaajalle Speckyboy on ollut omiaan.

Way back in October 2007, we initially launched Speckyboy as a small inspirational site for web designers. Somewhere over the following years, things changed dramatically and evolved into the web design magazine that you see today.


Speckyboy: The Top Starter Themes for WordPress Development

Nyky√§√§n Speckyboyssa k√§y ”vain” 3-4 miljoonaa k√§vij√§√§ kuukaudessa, eli noin 80 000 k√§vij√§√§ p√§iv√§ss√§. Olen lukenut Speckyboyta l√§hes alusta asti, joten olikin suuri kunnia saada ty√∂ns√§ listatuksi maailman maineikkaimpien starttiteemojen joukkoon. Aiheesta kirjoitettiin 5. syyskuuta 2017.

Loppusanat

Suomalaiselle kova juttu, että pieni tekeminen näkyy maailmalla. Tämä on yksi syistä, miksi tykkään netissä työskentelystä ja avoimesta lähdekoodista Рkun antaa, saa myös paljon. Kaikkea ei voi rahassa mitata. Meiltä löytyy 34 muutakin palikkaa GitHubista, käy ihmeessä kurkkaamassa!

Lue myös nämä

WordPress verkkosivualustana

Tällä hetkellä WordPress on kaikista suosituin alusta, jolle verkkosivuja julkaistaan (noin neljäsosa kaikista maailman sivustoista). Aina näin ei ole ollut.

Duden digitiimi WordCamp Europessa – kuulumiset Wienin reissulta

Juhannuksena järjestettiin tähän mennessä maailman suurin WordCamp (=WordPress-tapahtuma) nimeltään WordCamp Europe, jossa Duden tekninen jaosto eli minä (Roni) ja Timi oli mukana alusta loppuun saakka. Jyväskyläläisten remmissä mukana reissasi myös naapuritoimiston MEOMin Natanael Sinisalo.

WordPress-verkkosivut Рvieläkö joku kysyy miksi?

WordPress on maailman suosituin alusta verkkosivuille ja t√§n√§ vuonna 2016 k√§ytt√∂aste l√§hentelee jo kolmasosaa maailman nettisivuista (26,6%). WordPressist√§ on kirjoitettu kaikenlaista liirumlaarumia, mutta my√∂s hyvi√§ kirjoituksia, esimerkkein√§ menk√∂√∂n Contrastin viisi syyt√§ miksi valita WordPress julkaisualustaksi, WP-Palvelun viisi syyt√§ valita WordPress ja Sofokuksen WordPress sivut yritykselle ‚Äď 5 ajankohtaista syyt√§ miksi.