Perjantaina 3.3.2017

Miten tiedät, milloin WordPress-sivusi kaatuvat? Esittelyssä AdminLabs

Edit: Palvelu on myyty Multimille vuonna 2019. Dude on keskittynyt WordPress-sivustojen toteuttamisen lisäksi myös laadukkaaseen WordPress-ylläpitopalveluun, jonka ideana on, että samalla kun meiltä tilaa sivut, saa myös WordPress-optimoidut, tehokkaat palvelimet ja ylläpidon samaan pakettiin. Monet käyttävät kolmannen osapuolen webhotellia, näistä tunnetuimpia ovat mm. Louhi, Nebula, Webhotelli.fi, Hostingpalvelu.fi, Sigmatic, nimetäkseni muutamia. Yleensä webhotelliin tai palvelimiin ei […]

Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 7 vuotta sitten.

Edit: Palvelu on myyty Multimille vuonna 2019.

Dude on keskittynyt WordPress-sivustojen toteuttamisen lisäksi myös laadukkaaseen WordPress-ylläpitopalveluun, jonka ideana on, että samalla kun meiltä tilaa sivut, saa myös WordPress-optimoidut, tehokkaat palvelimet ja ylläpidon samaan pakettiin.

Monet käyttävät kolmannen osapuolen webhotellia, näistä tunnetuimpia ovat mm. Louhi, Nebula, Webhotelli.fi, Hostingpalvelu.fi, Sigmatic, nimetäkseni muutamia. Yleensä webhotelliin tai palvelimiin ei kiinnitetä paljon huomiota, vaikka itse asiassa ne ovat yksi tärkeimmistä asioista verkkosivujen pystytyksessä ja kehityksessä.

Käytätkö verkkosivuston tai palvelimen seurantapalvelua? mistä tiedät milloin sivustosi eivät ole olleet toiminnassa?

Sivuston toimintaan vaikuttaa se millainen palvelin taustalla pyörii. Palvelimen aiheuttamat katkot ovat etenkin halpawebhotelleissa harmillisen yleisiä. Jos pyörität verkkokauppaa, voit oikeasti menettää myyntiä kun sivusto hidastelee, jumittaa tai pahimmassa tapauksessa on useita kertoja päivässä kokonaan pois käytöstä.

AdminLabs ilmoittaa sinulle heti kun sivusto hidastuu tai ei vastaa

Dude on mukana kehittämässä palvelua nimeltä AdminLabs, joka ilmoitaa sähköpostilla, puhelimen ilmoituksella, tekstiviestillä tai Slack-viestillä automaattisesti kun sivustolla huomataan ongelmia. Tällaisia ongelmia voivat olla mm. palvelimen hidastuminen, palvelimen käyttökatko, sivuston hajoaminen esimerkiksi lisäosapäivitykseen tai johonkin muuhun virheilmoitukseen.

Seurantapalveluita on monia, mutta useimmiten ne ovat kalliita ja sekavia tai vaativat laajempaa osaamista tietotekniikka-asioissa tai palvelimen pystyttämisessä. AdminLabs sopii myös niille, jotka eivät ole niin teknisiä kuin se-tuntemasi-nörtti.

Status-sivulla näytät palvelusi tilan maailmalle

AdminLabsin uusin tuote on statussivu, jonka avulla voit näyttää verkkopalvelusi reaaliaikaisen tilanteen asiakkaillesi yhden sivun kautta. Tarvittaessa voit muokata sivustostasi brändi-ilmettäsi vastaavan sekä jopa käyttää omaa domainiasi statussivun markkinointia ja helppoa linkittämistä varten.

AdminLabs Status Page

Incidentien avulla voit viestiä asiakkaillesi ja kävijöillesi mistä tahansa yrityksesi tai palvelimeen liittyvästä asiasta. Meidän tapauksessa status.dude.fi-sivulla kerrotaan huoltokatkoista ja julkaistaan väliaikatiedotteita.

Jos et vielä monitoroi sivustoasi, starttaa tänään

AdminLabsia voi kokeilla ilmaiseksi ja rekisteröityessäsi saat käyttäjätunnuksellesi 10 euroa käyttövaroja, jolla saa kuukauden ajaksi esimerkiksi noin 11 sivustoa seurantaan viiden minuutin seurantavälillä. Kokeile tästä.