Black Bruin

Ei niin kömpelö karhu

Jyväskylän karhunpesästä käsin ympäri maailmaa toimiva Black Bruin valmistaa moottoreita, niiden ohjausjärjestelmiä sekä rotaattoreita liikkuvan kaluston ja teollisuuden tarpeisiin. Yritys on yksi markkinajohtajista alallaan ja sen asiakkaina onkin maatalous-, metsä-, rakennus- ja kaivosalan suurimpia pelureita.

Siirry sivustolle

Perustettu

2003

Liikevaihto

19

miljoonaa euroa

Mitä teimme

  • UX/UI suunnittelu
  • Verkkosivut
  • Jatkokehitys
  • Ylläpito

Dude on toteuttanut Black Bruinille uuden sivuston alunperin vuonna 2015. Tällöin sivustolla nostettiin tuotteet päärooliin ja mahdollistettiin niiden ominaisuuksien kattava esittely. Vuosien varrella sivustolle tehtiin tiivistä pienkehitystä sekä täysin uusiakin ominaisuuksia.

Yrityksen kehittyessä ja tarpeiden muuttuessa, syksyllä 2017 alettiin pohtimaan täysin uuden sivuston toteuttamista. Istuimme Black Bruinin tyyppien kanssa alas vaihtamaan ajatuksia sivuston seuraavan version tavoitteista ja tarpeista. Ideoimme myös, miten esittää vahva ammattitaito ja tuotteiden tiukat laatuvaatimukset samaan aikaan jämptin ammattimaisella ja lempellä tavalla.

Sisältö, sivuston rakenne ja ulkoasu kimpassa

Sivuston uudistaminen aloitettiin työpajalla, jossa käytiin läpi vanhan sivuston ominaisuuksia, sisältöjä ja lähtökohtia graafiselle suunnittelulle. Työpajassa suunniteltiin myös alustava rakenne sivustolle ja päätettiin toteutettavista toiminnallisuuksista.

Vanhan sivuston tummasta yleisilmeestä ja sisällön paljouden aiheuttamasta sekavuudesta haluttiin päästä eroon. Ulkoasua lähettiinkin suunnittelemaan kevyeksi, ammattimaisuutta ilmentäväksi ja esittämään paikoin teknisetkin sisällöt selvemmin.

Tätä teimme

Toteutimme uuden sivuston monista laajoista sisältötyypeistä helposti ylläpidettävän paketin. Kaikkia kuvia ja tekstejä on mahdollista päivittää selkeästä hallintapaneelista käsin. Myös kieliversioinnin toteutukseen kiinnitettin erityisen paljon huomiota, sillä kieliversioiden sisältöä tuottaa lukuisat eri ihmiset. Poistimme sisältöjen luomisesta sekä relaatioiden ylläpitämisestä manuaalisia työvaiheita, rakentamalla toiminnallisuutta tunnistamaan toisiinsa liittyviä sisältöjä.

Vanhalle sivustolle lisäkehityksenä toteutettu jälleemyyjien ja palvelukeskusten haku uusittiin täysin. Uusi haku löytää lähimmät palveluntarjoajat entistä tarkemmin ja nopeammin. Hakutuloksia ei tarvitse enää odottaa tai tehdä uutta sivulatausta nähdäkseen ne, siitä pitää huolen käytetyt edistyneet tekniikat: Googlen paikannus, WordPress REST API sekä Vue.js.

Lisäksi tarjouspyyntöjen jättäminen ja lisätietojen kysyminen tuotteista tehtiin vaivattomaksi. Asiakas voi lisätä häntä kiinnostavat tuotteet toivelistalle, täyttää yhteystiedot ja jäädä odottamaan myyjän yhteydenottoa! Tämä uusi toiminnallisuus osoittautui jo lyhyessä ajassa erittäin hyödylliseksi.

Asiakkaan palaute

Yhteistyö Duden kanssa alkoi 2015, kun etsimme sivustolle WordPress-toteuttajaa. Vaikka Black Bruin on kansainvälinen toimija, niin koimme ketterän toteuttajan voimavarana sekä yrityksen tarpeeseen sopivana. Yhteistyö on jatkunut pienempien ja isompien päivitysten muodossa, ja täysin uusi sivusto julkaistiin alkuvuodesta 2018.

Rento, mutta asiallinen ja asiantunteva ote sekä työn jälki on vakuuttanut alusta asti. Nopea reagointi ja apu asiassa kuin asiassa ovat myös ehdottomia plussia.

Pasi Kokkinen, markkinointi yrityksestä Black Bruin