Koodiluola

Löysit juuri Duden koodit ja kontribuutiot! Olemme vahvasti tekninen yritys ja avoimen lähdekoodin puolestapuhuja. Tällä esittelemme kontribuutioitamme ja käyttämiämme työkaluja, joista olemme erityisen ylpeitä.

Katso julkaisumme

Koodia intohimolla

Dudelle on perustamishetkestä lähtien ollut tärkeää tuottaa laadukasta koodia, käyttää elämää helpottavia tekniikoita ja kehittyä koko ajan paremmaksi. Käyttämällä moderneja tekniikoita saa aikaan myös moderneja verkkosivuja, eikä aikaa tarvitse tuhlata toistuviin, puuduttaviin ja hitaisiin toimenpiteisiin.

Duden koodiluolassa pääset kurkistamaan konepellin alle ja selaamaan työkalupakkiamme sekä muita asioita, joita koodiosastomme on antanut takaisin yhteisölle avoimuuden ja avoimen lähdekoodin periaatteiden mukaisesti. Jopa tämä sivu, jota katselet on julkaistu avoimen lähdekoodin lisenssillä ja kaikki dude.fi:ssä olevat koodikikkareet ovat selattavissa GitHub-repossamme.

Katso Handbookimme

Käyttämiämme tekniikoita

SVG logo combined with the W3C logo, set horizontallyThe logo combines three entities displayed horizontally: the W3C logo with the text 'W3C'; the drawing of a flower or star shape with eight arms; and the text 'SVG'. These three entities are set horizontally.W3CSVG

Näistä olemme erityisen ylpeitä

Dude.fi

WordPress -teema

Tämä sivusto, jota juuri selaat. Sivusto pohjautuu dudestackiin ja airiin. GitHubista löytyy koko koodi sellaisenaan, kattava dokumentaatio, jossa ohjeet siihen, miten voit auttaa sivuston kehityksessä halutessasi.

2 tähteä

25.5.2018

Air

WordPress -teema

Duden aloitusteema WordPress-projekteille, jota käytetään kaikkien projektien lähtöpisteenä. Teeman on esikatseltavissa osoitteessa dudetest.xyz/air.

84 tähteä

6.6.2018

Marlin vagrant

Työkalu

WordPressille optimoitu Vagrant-virtuaalikone, jossa pörrää Duden tuotantoympäristöä vastaavat nginx, HHVM ja PHP7. Konetta käytetään paikalliseen kehitykseen.

12 tähteä

21.10.2017

Dudestack

Työkalu

Ammattilaisten työkalupakki uuden WordPress-projektin aloittamiseen sekä tuotantoon viemiseen. Perustuu Rootsin kehittämään bedrockiin, mutta Duden tarpeisiin räätälöity.

34 tähteä

2.5.2018

WordPress Jyväskylä

Yhteisö

WordPress Jyväskylä tuo kerran kuukaudessa yhteen aloittelijat, blogaajat sekä ammattilaiset, jotka käyttävät tai ovat kiinnostuneita WordPressistä. Roni ja Timi toimivat tapaamisten järjestäjinä.

Handbook

Työkalu

Duden virallinen operointimanuaali, joka toimii pohjana kaikelle toiminnalle. Handbookin on tarkoitus elää ja kehittyä yrityksen mukana.

2 tähteä

22.5.2018

Most read posts

WordPress -lisäosa

Kehittäjäystävällinen ja yksinkertainen lisäosa artikkeleiden lukukertojen laskemiseen sekä luetuimpien esittämiseen. Käytössä esimerkiksi Jyväskylän Ylioppilaslehden verkkolehdessä.

9 tähteä

7.11.2017

Introduction to CMB2 metabox library

Esitelmä

Timi kävi puhumassa WordPress Jyväskylän tapaamisessa CMB2 metakenttäkirjastosta ja siitä, miksi sitä tulisi käyttää. Diat ja metakenttäkirjastojen vertailu löytyvät täältä.

WordCamp Finland 2015

Yhteisö

Roni oli mukana Suomen ensimmäisessä WordCamp-konferenssissa osallistujana, josta kirjoitti kenties Suomen WordPress-yhteisön kattavimman koosteen blogiin.

WordCamp Finland 2016

Yhteisö

Duden tekninen tiimi kävi verkostoitumassa toista kertaa järjestetyssä WordCamp Finlandissa, Roni konferenssin osallistujana ja Timi vapaaehtoistyöntekijänä. Kooste löytyy blogista.

WordCamp Hesinki 2017

Yhteisö

WordPress-kehittäjät sekä -käyttäjät kokoontuivat kolmatta kertaa yhteen ja koko Duden edustus oli paikalla. Timi yhtenä tapahtuman järjestäjistä, muut dudet osallistujina. Kokemuksia järjestäjänä toimimisesta voi lukea blogista.

WordCamp Jyväskylä 2018

Yhteisö

Timi toimii pääjärjestäjänä WordCamp Jyväskylä 2018 -seminaarissa, joka keskittyy tarjoamaan kiinnostavaa sekä laadukasta sisältöä kehittäjille. Dude oli pronssisponsorina ja Roni kävi myös puhumassa tapahtumassa.