Kirjoita kerran, julkaise kaikkialla

Sosiaalisen median käyttäjille on tuttua ainakin Facebook, Twitter ja LinkedIN. Joillakin tunnuksia on lisäksi Tumblrissa, Pinterestissä, Flickrissä ja muuallakin. Itse olen rekisteröitynyt 60+ sosiaalisen median palveluun, joista väistämättä valtaosa jää käyttämättä. Useampaan palveluun rekanneena niitä mieleisiäkään palveluita ei tule kovin usein päivitettyä kun parhaat ja aktiivisimmat menevät etusijalle (Facebook, Twitter). Moni ei heitä tilapäivityksiä esim. Linked INiin koskaan. Pitäisikö? jos kyllä, niin kuinka?

Ping.fm oli ilmainen palvelu, joka perustettiin vuonna 2008. Palvelua käyttämällä pystyi päivittämään kymmeniä sosiaalisen median palveluita yhtä aikaa. Vuonna 2012 palvelun osti Seesmic, joka korvasi sen Seesmic Ping palvelullaan, jonka avulla pystyi päivittämään pelkästään Facebookia ja Twitteriä. Maaliskuussa HootSuite osti Seesmicin. Vanhaa Ping.fm:ää takaisin toivovat saivat viimeistään siinä vaiheessa luovuttaa. Olin jo koodaamassa omaa vastaavaa, kunnes Composer julkaistiin.

Composer on täysin uusi palvelu. Niin uusi, että sitä käyttää vasta sata käyttäjää. Olin tehnyt Ping.fm:lle aikoinaan Google Chrome -lisäosan, jonka Composerin kehittäjä löysi Githubistani ja pyysi jatkokehittämään lisäristä lisäosan Composerille. Ja minähän ryhdyin tuumasta toimeen ja koodasin eräänä iltana samalta istumalta lisärin Composerille. Devauksessa, eli kehitysprokkiksissa on se hauska puoli, että usein muut kehittäjät ovat taustalla tukemassa. Jokainen tekee parhaansa omalla osaamisalueellaan ja tuloksena voi olla jotain mahtavaa.

Lisäosa on aika yksinkertainen. Jos olet kirjautuneena Composer.io-sivustolle ja painat C-kuvaketta, pystyt jakamaan kyseisen sivun linkin tai kirjoittamaan boksiin jotain omaa. Lisäosa löytyy Google Chromen Webstoresta.

composer-screenshot

Composer on vielä alpha, eli vasta äskettäin yleisölle julkaistu testialusta ja sisältää siksi hieman puutteita. Linkin lyhennys ei esimerkiksi toimi lisäosassa, eikä palveluita ole vielä niin paljon kuin Ping.fm:ssä aikoinaan oli. Kaltaiselleni hardcore-somehörhölle se on kuitenkin kätevä työkalu postata nopeasti tavaraa. Pidän myös siitä, että tarvittaessa voi tarinoida pidempiäkin päivityksiä Twitteriin. Esimerkkinä lauantainen tweettini:

Jos päivität pelkästään Twitteriä ja Facebookia, suosittelen päivittämään käsipelillä erikseen molempiin palveluihin – Composerissa ei nimittäin vielä ole kuvatoimintoja, eikä Facebook osaa hakea linkistä esikatselukuvakkeita. Mielenkiintoiset päivitykset jäävät herkästi tylsiksi Facebookin puolella, mutta nopeisiin päivityksiin esimerkiksi Twitteriin ja Identicaan ja pelkän teksti-tilapäivityksen jakamiseen Composer on mainio työkalu, joka tuo Linked IN-profiiilinkin eloa.

Tykkää, jos pidit jutusta:

Jos rakastit, tee hyvä teko:

Kaljarahan antamisen sijaan voit lahjoittaa mielenterveystyöhön.

Kommentoi

Vaadittu kenttä